Word Junior Ranger van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug!

Datum: 25-09-2020

15:29 uur - In oktober start het nieuwe seizoen van de Junior Rangers in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die interesse hebben zijn van harte welkom om te komen kijken op  zaterdag 10 oktober, van 14:00 – 17:00 uur bij het  Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. Tijdens deze middag gaan de jongeren op paddenstoelenexpeditie.

 

Dit seizoen is er iedere maand, van oktober t/m juni, een bijeenkomst op zaterdagmiddag, waarbij de jongeren allerlei leuke activiteiten gaan doen rondom het thema natuur. De jongeren ontdekken wat het werk van een boswachter inhoud en leren het gebied beter kennen. Ze gaan bijvoorbeeld op pad met een schaapsherder, ze gaan reeën tellen met de boswachter, ze maken vogelnestkasten en broeihopen voor ringslangen en doen mee aan de natuurwerkdag om de heide en het bos te beheren. Bij de activiteiten wordt vaak flink de handen uit de mouwen gestoken. En natuurlijk blijft er altijd ruimte om een lolletje te maken. 

Het programma Junior Rangers Nederland is een initiatief van Europarc. Europarc is de koepel van alle nationale parken in Europa. Het doel is om jongeren bij de natuur in hun eigen omgeving te betrekken. Kinderen die de Jeugdnatuurclub leuk vinden maar te oud worden kunnen bij de Junior Rangers prima doorstromen. Junior Rangers Nationaal Park Sallandse Heuvelrug wordt gecoördineerd door IVN. Aan het jaarprogramma werken mee: IVN Hellendoorn-Nijverdal, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Sterrenwacht Hellendoorn en Natuurmuseum Holterberg.

Lidmaatschap kost € 50,- per jaar. Informatie en aanmelden kan via l.m.de.haan@ivn.nl. Het gehele jaarprogramma met data en activiteiten staat ophttps://www.sallandseheuvelrug.nl/.  Meer informatie over Europarc vind je hier https://www.europarc.org.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: