NKC '51 klimt naar tweede plaats na winst op Ritola

Datum: 05-10-2020

10.31 uur - Zaterdag speelde NKC ‘51 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ritola. Beide ploegen stonden vooraf op zes punten. Voor NKC ‘51 was het dus zaak om te winnen en daardoor aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Bij verlies moet er weer naar onderen worden gekeken. De weersomstandigheden waren alles behalve gunstig door de regen en wind, ook kwam daarbij dat er door de aangescherpte maatregelen geen publiek meer welkom is bij de wedstrijden. Om 16:00 floot het prima leidende scheidsrechtersduo voor het eerst.

Binnen enkele seconden opende NKC ‘51 de score met een goed uitgespeelde aanval. Vanaf minuut één had NKC ‘51 verdedigend de zaken goed op orde. Ritola kwam er aanvallend niet aan te pas, maar ook NKC ‘51 miste aanvallend de scherpte na de 1-0. Het duurde maar liefst negen minuten voordat de 2-0 viel. Verdedigend hield NKC ‘51 de speerpunten van Ritola goed uit de wedstrijden en ook de afvallende ballen waren vaak voor de Nijverdallers. Het tweede aanvalsvak kende ook geen makkelijke middag maar kreeg toch de gelegenheid om veel en lange aanvallen te draaien waardoor de voorsprong uitgebouwd werd naar 4-0. Pas na achttien minuten scoorde Ritola voor het eerst, 4-1. Tot aan de rust maakte NKC ‘51 verdedigend geen fouten en werd er veel druk gegeven op de gasten uit Zuidlaren. Zij wisten niet meer te scoren en NKC ‘51 kon gestaag uitlopen naar een 8-1 voorsprong bij rust.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor NKC ‘51, maar in het begin van de tweede helft stond er een ander Ritola. NKC ‘51 kreeg direct de 8-2 om de oren en Ritola snakte naar meer. De goals vielen makkelijker bij de gasten en NKC ‘51 liet de teugels verdedigend wat vieren. NKC ‘51 scoorde weliswaar nog de 10-4, maar kreeg daarna vier treffers op rij tegen. 10-8. Pas na de broodnodige time-out leek de scherpte bij de Nijverdallers terug te keren. Verdedigend werd er harder gewerkt en NKC ‘51 profiteerde van een doelpuntloze periode bij Ritola. NKC ‘51 liep uit naar een comfortabele en beslissende stand van 14-8. Bij Ritola was het geloof in een goed resultaat niet meer aanwezig, beide ploegen wist nog twee keer de korf te vinden, waarbij de laatste van Gerd Nijkamp vanaf de middellijn door een ringetje te halen was. Eindstand 16-10. Door deze belangrijke overwinning bezet NKC ‘51 momenteel de tweede plaats.

Komend weekeind speelt NKC ‘51 tegen KV de Meeuwen in Putten, aanvang 15:30 uur.