Muziek onder de Trap gelast resterende concerten 2020 af

Datum: 14-10-2020

10:32 uur - De organisatoren van de klassieke concerten van Muziek onder de Trap hebben na de persconferentie van premier Mark Rutte van dinsdag 13 oktober met pijn in het hart besloten om de resterende concerten van 2020, die in de theaterzaal van ZINiN zouden worden gehouden, af te gelasten (29 oktober en 19 november). Wel spreken zij de hoop uit om op donderdag 21 januari 2021 iedereen weer te mogen begroeten bij de talentenjacht ‘Klassiek Talent’ en de daaropvolgende nieuwe reeks concerten.  



Teleurstelling
De musici die de concerten in oktober en november van 2020 zouden verzorgen, bestaan voor het grootste deel uit amateurmusici, die speciaal voor deze avonden een programma aan het instuderen waren. ‘En om pas op het laatste moment te laten weten dat het concert niet door kan gaan, zal voor hen teleurstellend zijn. Bovendien hebben we te maken met een meerderheid aan oudere bezoekers, die in de risicogroep vallen. Voor hen is de drempel om de concerten te bezoeken inmiddels ook wel erg hoog geworden’, aldus Ben Völkers, voorzitter van de werkgroep.

Start voorbereidingen talentenjacht ‘Klassiek Talent’
Toch laat de werkgroep het hoofd niet hangen en is begonnen met de voorbereiding van de tweejaarlijkse wedstrijd ‘Klassiek Talent’ op donderdag 21 januari 2021, waarbij een zoektocht wordt gestart naar jeugdige talenten op het gebied van klassieke muziek. Deze talentenjacht is gericht op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Meer informatie hierover is te vinden op www.muziekonderdetrap.nl



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: