Winst dames Het Ravijn in competitie; winst heren Het Ravijn in KNZB beker

Datum: 15-02-2021

8.50 uur - Zowel de waterpolodames van Het Ravijn als ook de waterpoloheren speelden zaterdag 13 februari tegen het Leidse ZVL 1886. De waterpoloërs van het Ravijn speelden thuis een wedstrijd om de KNZB beker. De waterpolodames deden het in zwembad De Zijl in Leiden weer in de Eredivisiecompetitie. De heren wonnen in Nijverdal met 15-11. De dames in Leiden met een nipte 5-7.

De waterpolodames speelden volgens speelster Lotte Beunk een zware wedstrijd. Lotte: "Het was een zware wedstrijd met weinig doelpunten. Zelf hadden we soms ook moeite met de afronding. Wel hebben we stappen laten zien als team, zo verloren we drie weken geleden nog met 18-11 van ZVL. Er is dus zeker sprake van een groei".  Het team heeft zaterdag dus vertrouwen weten te tanken. Lieke Schokker-Klaassen werd in deze wedstrijd topscoorster met 5 doelpunten. De andere doelpunten kwamen voor rekening van Noa de Vries.
 
De waterpoloheren speelden volgens aanvoerder Lars Gottemaker geen goede wedstrijd. Lars: "Slecht spelen en toch winnen is ook een kunst. We starten slap en speelden een slordige wedstrijd in een te laag tempo. Gelukkig wisten we de tweede helft van de wedstrijd beter met onze kansen om te gaan en liepen we uit en konden we de 3 punten in huis houden". Sander Veltkamp werd topscorer met 5 doelpunten. Joran Loos schoot 3x raak.
 
De waterpoloheren spelen zaterdag 20 februari voorlopig de laatste bekerwedstrijd voor de KNZB beker. Om 14:30 uur is dan in zwembad Amarena in Amersfoort Schoonderbeekbouw ZPC Amersfoort de tegenstander. Dames 1 speelt zaterdagmiddag om 15:00 uur  een thuis competitiewedstrijd tegen het Utrechtse UZSC 1. Ook deze wedstrijden worden, zoals inmiddels wel bekend in de topsportcompetities, zonder publiek gespeeld. Wel kunnen de wedstrijden via de livestream worden gevolgd.
 
Statistieken: zaterdag 13 februari 2021: zwembad De Zijl Leiden:
Dames 1 ZVL 1886 - Het Ravijn: 5-7.
Periodestanden: 2-2, 2-3, 3-5, 5-7
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker 5x, Noa de Vries 2x.
 
Statistieken heren: zaterdag 13 februari 2021: zwembad Het Ravijn Nijverdal.
KNZB beker: Heren 1 Het Ravijn- ZVL: 15-11.
Periodestanden: 1-3, 5-5, 11-8, 15-11.
Doelpuntenmakers: Sander Veltkamp 5x, Yoran Loos 3x, Sam Stertefeld 2x, Lars Gottemaker 2x, Bas ter Brake 2x, Ivar Schilstra 1x.
 
Foto: Wim Beunk
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: