Op zoek naar meer en jongere bestuursleden?

Datum: 30-03-2021

09:21 uur - Je herkent het misschien wel, bestuursleden vinden is soms best moeilijk. En jongere bestuursleden vinden is al helemaal niet makkelijk. Hoogste tijd om de koppen bij elkaar te steken en er serieus werk van te maken. Wat kun je doen om bestuursleden te vinden en in je bestuur ook verjonging aan te brengen? Hoe werk je toekomstgericht aan een meer divers bestuur waarmee je ook kunt werken aan een meer gemixte groep vrijwilligers en nieuwe groepen deelnemers en leden? Laten we samen werken aan antwoorden en praktische werkwijzen!

 

 

Graag willen we met jou op pad om met andere bestuursleden het doen van bestuurswerk in Overijssel eenvoudiger, meer succesvol en vooral nóg leuker te maken. BestuurdersCentraal Hellendoorn nodigt bestuursleden uit voor een online bijeenkomst op 8 april, van 20.00 tot uiterlijk tot uiterlijk 21.30 uur. Wellicht het begin van iets moois?

Op het programma staan:

  • Gerwin ten Brinke, bestuurslid bij Muziekvereniging Excelsior, over het betrekken van jeugdleden bij het bestuur en activiteiten binnen de vereniging.
  • Annemarie Evers, voorzitter van het Afrika Festival Hertme over het daadwerkelijk vinden van jonge(re) bestuursleden en het (gewenste) effect op organisatie en publiek, ondanks corona!
  • Twee experts over het betrekken van leden en jongeren: Bart Demmers, adviseur jongerenparticipatie en projectleider Impacter en Berend Rubingh, auteur van Back to Basics, de kracht van verenigen.
  • Toelichting over een (mogelijk) vervolg.

Aanmelden kan tot 6 april a.s. bij Yvonne Posthuma van De Welle, y.posthuma@stichtingdewelle.nl. Kom vooral met een collega-bestuurslid, zodat je ervaringen mee terugneemt! Er zijn geen kosten aan de bijeenkomst verbonden. Na aanmelding ontvang je een link voor Microsoft Teams voor de online bijeenkomst.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: