Triathlon Holten afgelast wegens aanhoudende dreiging coronavirus

Datum: 07-04-2021

7:25 uur - De Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan de Triathlon Holten. De 36e editie van het internationale topsportevenement is, net als vorig jaar, afgelast vanwege de aanhoudende dreiging van het coronavirus.

Groot aantal scenario’s overwogen
De organisatie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar mogelijke scenario’s om de triathlon te organiseren op een zodanige manier, dat de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen gewaarborgd blijft. Daarbij zijn talrijke afgeslankte varianten van het normale evenement op uiteenlopende locaties overwogen. Tot grote spijt en teleurstelling van de organisatie moet echter worden geconcludeerd dat de huidige situatie nog teveel onzekerheid en risico’s met zich meebrengt.

Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten, licht toe: “Dit is een beslissing die we met enorm veel pijn in ons hart hebben moeten nemen. Temeer omdat het evenement vorig jaar eveneens is afgelast. We vernemen van vrijwilligers, deelnemers en alle andere betrokkenen dat men staat te popelen om weer deel uit te maken van de Triathlon Holten. Dat gevoel heerst ook enorm binnen de hele organisatie, juist nu de pandemie ons al zo lang in zijn greep heeft.”

Veiligheid en gezondheid van betrokkenen heeft hoogste prioriteit
Het bestuur kan echter niet anders dan concluderen dat de huidige situatie, met zijn onzekerheid en gebrek aan perspectief op snelle verbetering, de organisatie onverantwoord en onmogelijk maakt.

“Het evenement zou binnen drie maanden moeten plaatsvinden. De datum is afhankelijk van de internationale triathlonkalender en daarom niet flexibel,” zegt Pieters. “De huidige stijging van het aantal coronabesmettingen maakt de situatie uiterst onzeker. Bovendien is er geen inschatting te maken hoe daarna de situatie zal zijn in de aanloop naar en tijdens de triathlon. Voor de organisatie van het evenement zijn de komende maanden cruciaal, waarbij vrijwilligers en het bestuur onderling veelvuldig contact hebben over de organisatie. Dit contact is in deze situatie niet mogelijk op de gebruikelijke manier. Hoe ontzettend graag we ook zouden willen organiseren, waarborging van de veiligheid en gezondheid van alle vrijwilligers, atleten, sponsoren en andere betrokkenen ook tijdens de voorbereiding heeft de allerhoogste prioriteit. De nog steeds zorgwekkende omstandigheden maken het organiseren nu helaas onverantwoord; ook geldende maatregelen maken het ondoenlijk. Dit is daarom de enige verantwoorde beslissing en we hopen op ieders steun en begrip.”

Rembert Groenman (directeur NTB); “De Nederlandse Triathlon Bond heeft begrip voor het besluit tot afgelasting en wenst de organisatie sterkte in deze moeilijke tijd. De NTB ziet graag de Triathlon Holten in 2022 opnieuw op de kalender met onder andere een internationale Premium CUP wedstrijd.”

Renato Bertrandi, voorzitter van de Europese bond zegt het volgende; “De elite en junior european cups zijn altijd onderdeel van de zeer populaire triathlon in Holten. Duizenden recreanten en een zeer betrokken gemeenschap met vrijwilligers zijn onderdeel van het jaarlijkse Triathlon festival. De beperkingen i.v.m. COVID19 zouden de sfeer van het evenement sterk beïnvloeden. De ETU is teleurgesteld maar heeft volledig begrip voor het besluit van de Triathlon Holten om af te gelasten”

Bijzondere editie in 2022
Aan alles en iedereen is te merken dat men meer dan ooit toe is aan de sfeer, sport en beleving van een evenement als de Triathlon Holten. “Toen we vorig jaar de ambitie uitspraken om in 2021 een extra subliem evenement neer te zetten, hadden we nooit verwacht dat het coronavirus onze levens nog steeds zo zou beïnvloeden en die plannen in de weg zou staan”, geeft Pieters aan. “In 2022 hopen we iedereen te laten genieten van een extra speciaal evenement om de afgelaste twee edities en deze moeilijke periode deels te doen vergeten. Binnen de organisatie wordt volop doorgewerkt aan die plannen en de toekomst van de Triathlon Holten. De datum in 2022 is afhankelijk van de internationale kalender en zal na afstemming met de ETU bekend worden gemaakt.

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze aanhoudende moeilijke periode. Hoewel het perspectief op verbetering de komende drie maanden nog onzeker is, zal de situatie vervolgens ongetwijfeld verbeteren. Eens te meer is duidelijk geworden hoe wij elkaar nodig hebben in deze samenleving en hoe belangrijk gezondheid en vitaliteit zijn voor ons allemaal. Wij hopen u volgend jaar te mogen verwelkomen en blijven u op de hoogte houden via onder meer onze website en social media.

Voor nu: houd vol, probeer zo fit mogelijk te blijven en zorg voor elkaar.

Bestuur Stichting Triathlon Holten

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: