Wat bezielt je 16 april met schrijver en dichter Heidi Koren

Datum: 09-04-2021

11:40 uur - Vrijdag 16 april is Heidi Koren( 1975), stadsdichter van Nijmegen, te gast in Wat bezielt je. Heidi verliet in 1995 Nijverdal om in Nijmegen aan de Pabo te gaan studeren. Na een half jaar verliet ze de opleiding om een wereldreis te gaan maken. 


Schrijven werd haar vak. Ze debuteerde in 2015 met “Gedachten over een mogelijk einde”. In 2018 studeerde ze af aan de schrijversvakschool in Amsterdam. 
Als docent geeft ze workshops en poëzielessen op scholen. Naast haar werk als docent is ze interviewer en presentator van literaire evenementen. Op haar website is te lezen dat ze naast schrijver ‘moeder, geliefde, wandelaar, yogi, koffieleut, lezer, vriendin, duiker, springer, lekkerbek, interviewer, presentator en klimaatdichter’ is. 
Sinds januari dus ook stadsdichter van Nijmegen, wat betekent dat ze per jaar 6 gedichten voor de stad moet maken en dat ze voordrachten houdt bij eenzame uitvaarten.

Wil de Bruine gaat met haar in gesprek over schrijven en dichten, over passie en bezieling, over het belang van kunst in het leven, in de maatschappij. 

De uitzending is op vrijdagavond 19.30 uur. Wordt het hele weekend op de halve even uren herhaald. Eveneens te volgen op de livestream van www.hoimedia.com waar het programma ook te zien is op Uitzending gemist. HOitv is te vinden op Zíggokanaal 42 en KabelKPN Telfort 1325



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: