Roland Garros-finalist Martin Verkerk komt naar Nijverdal!

Datum: 27-07-2021

10:18 uur - In augustus bestaat Tennisclub (TC) Nijverdal 90 jaar. Om dit te vieren, organiseert TC Nijverdal op 27 en 28 augustus een jubileumweekend met verschillende activiteiten. Op zaterdag 28 augustus is er een open dag, met 's middags een clinic en demonstratiewedstrijd van Roland Garros-finalist Martin Verkerk. Martin Verkerk neemt het samen met één van de betere spelers van TC Nijverdal op tegen een ander getalenteerd duo uit de regio tijdens een spannende demonstratiewedstrijd.  

Verkerk is vooral bekend vanwege zijn finaleplaats op Roland Garros. Daarnaast won Verkerk meerdere ATP-titels.  

Een weekend vol activiteiten
Tennisclub Nijverdal begint het feestweekend op vrijdag 27 augustus met het toernooi 'Tennis met een kennis'. Lid of geen lid: iedereen mag meedoen! 

Op zaterdag 28 augustus begint TC Nijverdal met een jeugdactiviteit voor kinderen uit de regio. Iedereen is welkom, ouders en opa's en oma's natuurlijk ook! 's Middags staat de clinic met Martin Verkerk op het programma waaraan 64 tennissers kunnen deelnemen. Na de clinic volgt de demonstratiewedstrijd. Wat is een jubileum zonder feest? Zaterdag sluit TC Nijverdal af met een knallende 'foute' (tennis)party. Uiteraard wordt er het hele weekend rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.  

Voor dit weekend heeft de tennisclub samenwerking gezocht met lokale bedrijven. Zo wordt een grote verloting tijdens het weekend mogelijk gemaakt. Met bakkerij Lorkeers is een actie op touw gezet voor de verkoop van taarten ter ere van het 90-jarig jubileum.  

"Tennis is één van de weinige sporten in Nederland die sterker uit de coronatijd komt. Waar veel andere sporten niet meer mogelijk waren, was tennis dat, met de nodige aanpassingen, wel. We hebben daar als club op ingespeeld door aan te sluiten bij bijvoorbeeld de Zomerchallenge van de KNLTB: 4 maanden lidmaatschap met een aantal lessen voor een leuke prijs. Deze lijn, waarbij we mensen enthousiasmeren voor de steeds weer populairder wordende sport, willen we als club doorzetten door meer kennismakingsactiviteiten te organiseren, maar ook tijdens ons jubileumweekend hopen wij het enthousiasme van onze leden over te brengen op alle bezoekers die nog geen lid zijn.", vertelt Ronny Jannink, voorzitter TC Nijverdal.  

90 jaar TC Nijverdal
In 1931 ontstond de tennisclub onder de naam SMASH in het Doktersbos. Toen spelend op een betonbaan, dus "all-weather". Dit was echter alleen voor geballoteerde leden. De club bestond uit maximaal 20 leden, maar groeide na die tijd door en het werd tijd om het oude clubonderkomen te vervangen. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw kwamen er nieuwe banen en een nieuw clubgebouw. De tennisclub kreeg de nieuwe naam TC Nijverdal en het ledenaantal groeide gestaag verder. Inmiddels heeft de club 8 banen op tennispark Duivecate in Nijverdal. 

Meer over Verkerk
Martin Verkerk begint op 7-jarige leeftijd met tennissen. In 1996 maakt hij zijn debuut als prof, nadat hij in de jeugd verschillende nationale titels op zijn naam heeft geschreven. Na goede prestaties tijdens futures en challengers klimt Verkerk in 2002 op naar een plek in de top 100 van de wereldranglijst, waarna hij in februari 2003 zijn eerste ATP finale bereikt. In de finale van de ATP van Milaan verslaat Verkerk de Rus Yevgeny Kafelnikov in drie sets.

Finale Roland Garros
Na het succes in Milaan volgt in mei 2003 het hoogtepunt uit zijn carrière. Op Roland Garros bereikt hij verrassend de finale. Verkerk verslaat erkende gravelspecialisten als Carlos Moya en Guillermo Coria, maar moet uiteindelijk het hoofd buigen voor Juan Carlos Ferrero. De verrassende opmars van Verkerk op Roland Garros houdt heel Nederland bezig en maar liefst 3,8 miljoen mensen kijken naar de finale die helaas in drie sets verloren gaat.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: