Wedstrijdverslag NKC ’51 1

Datum: 13-09-2021

08:58 uur - Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het veldseizoen weer op het programma. Na een jaar niet in competitieverband te hebben gespeeld, gingen zowel NKC ’51 als KV Drachten het veld weer op met als doel de eerste punten binnen te halen.

In de voorgaande ontmoetingen was het KV Drachten dat aan het langste eind trok, zo wisten de NKC’ers dat het een zware kluif zou gaan worden.

NKC’51 startte verdedigend scherp en zette mooie aanvallen op, maar dat leidde nog niet tot een doelpunt. Het was dan ook KV Drachten die de wedstrijd opende. Het scheidsrechtersduo liet niet veel toe, waardoor aan beide kanten veel vrije ballen en strafworpen werden gegeven. NKC ’51 wist dan ook na ruim 5 minuten spelen de gelijkmaker te maken. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, hierna nam NKC’51 het voortouw en wist een voorsprong uit te breiden naar 3-7. Vanaf dit moment zette KV Drachten een tandje bij en gaf vooral verdedigend veel druk op de aanvallers van NKC ’51. Omdat ook KV Drachten het aanvallend moeilijk had om tot scoren te komen, bleef de voorsprong van NKC ’51 behouden tot aan de rust. Beide ploegen scoorden nog driemaal voor de rust waardoor de ruststand werd bepaald op 6-10.

Na rust oefende KV Drachten, net zoals in de eerste helft, veel druk uit op het aanvalsvak van NKC ’51. Dit resulteerde in veelvuldig simpel balverlies zonder echte kansen te creëren. Dit gaf KV Drachten de gelegenheid om de achterstand te verkleinen en de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd. Bij 9-11 maakte KV Drachten dankbaar gebruik van de verdedigende fouten van NKC’51 en wist d.m.v. een vrije worp en een strafworp de stand gelijk te trekken, 11-11. Aan de hand van de afronding was te zien dat zowel KV Drachten als NKC’51 met veel druk speelden. Vele kansen werden matig afgerond en zo hielden beide teams elkaar in de wedstrijd. De Nijverdallers namen wederom een voorsprong, 11-12. Al snel kwam KV Drachten met de gelijkmaker, 12-12. In een lange periode zonder doelpunt werd uiteindelijk twee minuten voor het einde NKC’51 een strafworp toegekend. KV Drachten probeerde NKC’51 nog van de wijs te brengen middels een time-out, maar de strafworp werd verzilverd, 12-13. KV Drachten kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar was niet in staat om nog langszij te komen. NKC’51 trok in een moeilijke wedstrijd verdiend aan het langste eind.

Komende zaterdag speelt NK C’51 haar eerste thuiswedstrijd tegen OWK, aanvang 15:30.

Wedstrijd: KV Drachten 1 - NKC ’51 1

Arbitrage: dhr. Talstra

Coach NKC ‘51: Gert Schorn

Eindstand: 12-13

Ruststand: 6-10