SVVN niet bij de les

Datum: 06-12-2021

16.35 uur - Het was een roerige week binnen het voetbal. Maandag besloot de KNVB de speelronde van dit weekeinde uit te stellen wegens de geldende coronaregels. Nadat woensdag bleek dat aan de regels niets veranderd zal gaan worden heeft de KNVB besloten hun maatregelen door te trekken naar het einde van het jaar.

Kort gezegd betekent het dat reguliere wedstrijden niet doorgaan maar dat eerder afgelaste wedstrijden wel ingehaald mogen worden als beide teams dit willen. Er mag dus tot 17:00 uur getraind worden. Afgelopen donderdagmiddag waren er nog 11 spelers op de training en ’s-avonds werd er ook nog individueel getraind.

SVVN wou graag voetballen en dat gold ook voor Hardenberg’85. Deze wedstrijd werd vorige week zaterdag nog afgelast omdat het veld onbespeelbaar zou zijn en de teams vonden nadat de maatregelen bekend werden elkaar vlot om deze wedstrijd in te halen. Op zaterdagmorgen werd het veld nu wel goedgekeurd. Toen was het nog heerlijk voetbalweer. De aftrap was om 14:00 uur omdat het licht op het hoofdveld door kapotte lampen niet deugdelijk is. Rond een uur of half twee begon het regenen. In deze setting en zonder publiek zorgde voor een troosteloze ambiance op Sportpark Groot Lochter.

Iets na twee uur floot scheidsrechter Niels Mulder uit Almelo voor het beginsignaal. SVVN trapte af. Na vijf balcontacten werd de bal vanaf het middenveld ingeleverd bij de tegenstander. De bal gaat naar rechts. De verdediger staat te ver van zijn tegenstander om in te grijpen. Zijn voorzet ma ongestoord door de gehele 5.5 meter rollen waar op links Lars Jansonius ongehinderd mag binnen tikken. Zo staat het amper 20 seconden na de aftrap al 0-1 voor de gasten door totaal falen bij SVVN.

Zo kijkt SVVN al vroeg tegen een achterstand aan en mag het in de achtervolging. SVVN valt aan en dat leidt tot de eerste kans in de 7de minuut. De bal gaat over rechts en bereikt uiteindelijk Teun Bakhuis. Die gaat begrijpelijker wijs voor eigen succes, terwijl een voorzet op de geheel vrijstaande Melvin Morsink en Nick Snellink wellicht beter was geweest. Het schot van Teun gaat over het vijandelijke doel. Een minuut komt Nick Snellink oog in oog met doelman Ramon Tijs. Hij loopt zich vast op de doelman voordat hij tot een schot kan komen.
Zo krijgt SVVN in de beginfase wat mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Het is een open wedstrijd en in de 9de minuut krijgt Roy de Haard binnen de zestien een kans om de score uit te breiden. Patriz Loohuis brengt redding op zijn inzet. In de 16de minuut geeft Melvin Morsink een diepe bal op Marvin Thomas. Die zet zijn teen tegen de bal om er eerder bij te zijn dan de keeper. Hij passeert de keeper, maar ziet de bal via de buitenkant van de paal naast het doel gaan.

SVVN krijgt de nodige kansen en mogelijkheden om te scoren. Dat er niet gescoord werd kun je gebrek aan geluk noemen of gebrek aan scherpte. Dat eerste dwing je af. Hardenberg was veel feller en compenseerde daarmee ruimschoots dat ze wellicht iets minder kwaliteit hebben. Wel hadden ze daar af en toe een overtreding voor nodig, terwijl SVVN acteerde als makke schaapjes. Eén van die overtredingen levert SVVN een vrije trap op een interessante plaats op. Vanaf rechts schiet Melvin Morsink op doel. Via de doelman en de paal stuitert de bal het veld weer in.

In de 25ste minuut is het wel raak. Een bal vanaf links bereikt Berend Weiden en de verdediging van SVVN grijpt weer niet in. Zijn diagonale schuiver laat Patriz kansloos: 0-2. Een minuut later komt de bal via allerlei omwegen voor de voeten van Nick Snellink in de 16. Hij raakt de bal niet goed zodat deze langs de verkeerde kant van de paal rolt. Het was het laatste wapenfeit van Nick die even later met een liesblessure het veld moet verlaten.

Zo gaat SVVN rustten met 0-2 achterstand waar het een voorbeeld kan nemen aan de tegenstander hoe deze de eerste helft heeft gespeeld. Het zal allemaal een stuk scherper moeten de tweede helft want voetballend is SVVN zeker niet de mindere. Dus is er ondanks de achterstand kans op resultaat.

In de rust blijft Rowan Wijnen achter in de kleedkamer. Bas Koedijk, die dit seizoen veel te maken heeft gehad met blessureleed, vervangt hem. In de tweede helft in er eenzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. SVVN zoekt wel de aanval maar het ontbreekt aan finesse om te scoren. Hardenberg vindt het gezien de score allemaal begrijpelijker wijs wel best. In de 51ste minuut geeft Bas Koedijk vanaf rechts een steekbal op Teun Bakhuis. Die vindt in eerste instantie nog de doelman op zijn weg, maar weet in de rebound te scoren: 1-2. We gaan er eens goed voor zitten.

We kwamen bedrogen uit. SVVN stichtte na het doelpunt geen gevaar meer ondanks het vele balbezit en een gelijkmaker hing nimmer in de lucht. In de 73ste minuut krijgt Hardenberg’85 een vrije trap 20 meter recht voor het doel. Berend Weiden schiet de bal rechts langs de muur. De bal stuitert net voor Patriz op wat hem kansloos maakt: 1-3. Hiermee lijkt de wedstrijd wel gespeeld. De wedstrijd kabbelt naar het einde en SVVN hoeft zich geen enkele illusie te maken meer.

Sterker nog: De gifbeker moet helemaal leeg. Een voorzet van rechts bereikt andermaal Berend Weiden. Hij trekt van links naar binnen en schiet prachtig de 1-4 in de bovenhoek. Een blamage voor SVVN derhalve met nog zes minuten officiële speeltijd op de klok. In de 89ste minuut komt Melvin Morsink door op rechts en weet hij met een panklare voorzet het hoofd van Bas Koedijk te vinden die gedecideerd met zijn kopbal de stand iets dragelijker maakt. Er zijn dan nog wat minuten blessuretijd te spelen, maar voor het resultaat zal het niks meer uitmaken. In de 92ste minuut geeft Teun Bakhuis vanaf links een voorzet. Een verdediger tast mis en zo is het wederom Bas Koedijk die de doelman kan verschalken dit keer met een schot.

Dan heeft SVVN natuurlijk haast om wellicht een onverdiend puntje uit het vuur te slepen. Een kans daarvoor krijgt het niet. Enkele minuten later beëindigd de scheidsrechter de wedstrijd en lijdt SVVN op eigen veld een beschamende nederlaag. Hardenberg speelde veel mannelijker en wist wat in deze wedstrijd nodig was voor een resultaat. Daarom zijn zij de terechte winnaar. Zo eindigt 2021 voor SVVN in mineur. Volgende week wordt er nog een oefenwedstrijd gespeeld en dan gaan we in 2022 verder. Voorlopig staat op 22 januari 2022 de volgende wedstrijd gepland. Een uitwedstrijd tegen VV Mariënberg. Of dit ook daadwerkelijk zo zal zijn ligt uiteraard aan de op dat moment geldende maatregelen