Het Kindpakket en Declaratiefonds voor inwoners met een laag inkomen

Datum: 18-01-2022

9.56 uur - Voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente Hellendoorn financiële hulp. Er zijn verschillende regelingen waar inwoners gebruik van kunnen maken. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal Kindpakket en een Declaratiefonds.

 
Sportspullen of de bijdrage voor een schoolreisje vanuit het Kindpakket
Voor kinderen tot 18 jaar is er voor gezinnen waarvan het inkomen minder is dan 120% van de bijstandsnorm het Kindpakket. Vanuit dit pakket kan een bijdrage aangevraagd worden voor sportspullen, een schoolreisje of een uitje zoals de bioscoop of het theater. Maar ook voor het onderhoud van een fiets of reiskosten voor het openbaar vervoer van huis naar school en terug.
 
Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel
Ook is er een Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel. Het Jeugdfonds Sport is er voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 17 jaar die structureel willen sporten bij een sportvereniging. Ook is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor diploma A voor kinderen vanaf 5 jaar. Het Jeugdfonds Cultuur is bedoeld voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar die structureel aan actieve kunst- of cultuurbeoefening willen doen.
 
Een bijdrage voor sport, cultuur of sociale contacten vanuit het Declaratiefonds
Vanuit het Declaratiefonds kunnen inwoners vanaf 18 jaar die minder dan 110% van de bijstandsnorm aan inkomen ontvangen, een bijdrage op het gebied van sport, cultuur en sociale contacten aanvragen. Het gaat om een bijdrage van € 142,- per gezinslid en deze bijdrage kan dan besteed worden aan een lidmaatschap voor een sportvereniging, een zwembadpas, een zangkoor of toneelvereniging. Maar ook voor een NS kortingskaart, uitstapjes met een ouderenvereniging of een abonnement op een krant of tijdschrift of lidmaatschap van de bibliotheek.
 
Meer informatie over het Kindpakket en het Declaratiefonds
Op www.hellendoorn.nl/minima is de brochure met alle minimaregelingen te vinden. In deze brochure staat ook meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel. Voor meer informatie kan er ook elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur contact opgenomen worden met de gemeente via telefoonnummer: (0548) 630 000. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@hellendoorn.nl. Alle inwoners, waarvan bekend is dat zij recht hebben op deze regelingen, hebben afgelopen weekend een brief ontvangen vanuit de gemeente.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: