Vreugde en hoop bij ZINiN Theater

Datum: 27-01-2022

08:10 uur - ZINiN is opgelucht dat de overheid de eerste stappen met versoepelingen voor cultuur heeft gezet, maar kan met de geldende maatregelen nog niet volledig in bedrijf. De capaciteitsbeperking zorgt met name bij de theatervoorstellingen voor uitdagingen. De geplande voorstellingen t/m 15 februari zullen worden verplaatst en in plaats daarvan wordt in de maand februari vol ingezet op de bioscoop en de geplande voorstellingen in De Smidse.

 


Beperkingen te groot voor avondje theater
De toegestane capaciteit en de sluitingstijd hebben dusdanige gevolgen dat het niet mogelijk is om de theatervoorstellingen die in januari en februari gepland staan door te laten gaan. Voor deze voorstellingen zijn inmiddels al meer kaarten verkocht dan de toegestane capaciteit toelaat en een selectie maken van bezoekers die wel of niet mogen komen roept teleurstellingen op en is daarom niet aan de orde. Daarnaast is het ook niet rendabel om open te gaan met slechts een derde zaalbezetting. De enige oplossing is deze voorstellingen waar mogelijk te verplaatsen naar andere data. Alle bezoekers die kaarten hebben gekocht voor één van de theatervoorstellingen ontvangen van ZINiN persoonlijk bericht.

Februari filmmaand bij ZINiN
Gelukkig maken de versoepelingen het mogelijk om weer films te draaien in de bioscoop en dat is ook de reden dat ZINiN de maand februari vol in zet op het vertonen van films. Hierin kan snel geschakeld worden en zijn er op financieel en logistiek vlak minder hobbels te nemen. Met ingang van woensdag 26 januari draait ZINiN dus weer films en is het publiek van harte welkom in de bioscoop. Het actuele filmprogramma is te vinden op www.zinin.com. Deze agenda wordt nog aangevuld met meerdere films, data en wellicht nog wat exclusieve filmavonden met classics en cult-films. Daarover volgt later meer informatie.

Shows in De Smidse gaan ook door
Ook is ZINiN blij te kunnen melden dat de geplande voorstellingen in De Smidse door kunnen gaan. Singer-songwriter Stephanie Struijk (voorheen bekend als Stevie Ann) trapt a.s. zaterdag 29 januari het seizoen in De Smidse al af. Kaarten voor deze show zijn te reserveren via www.zinin.com en kosten slechts €15,-.
De sfeer en de locatie van De Smidse lenen zich goed om, ook onder de huidige maatregelen, van een show een écht avondje uit te maken. De bar is geopend, de stoelen staan op 1,5 meter en met een toegestane capaciteit van 70 bezoekers is het een heerlijke plek om eindelijk weer eens te genieten van een avondje live-muziek of stand-up comedy. Het volledige programma van De Smidse is te vinden op www.zinin.com.

ZINiN is blij dat het met de versoepelingen haar bezoekers kan ontvangen in de bioscoop en in De Smidse en hoopt dat zij met verdere versoepelingen ook snel de deuren van het theater weer wagenwijd open kan zetten.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: