Tiental SVVN morele winnaar in derby

Datum: 09-05-2022

10.52 uur - Zaterdag werd voor het eerst sinds 3 november 2018 weer op Sportpark Gagelman dé derby van Nijverdal gespeeld. De omstandigheden waren geweldig. Veel publiek genoot van de zon en de activiteiten op en rond het veld. Wel was het veld knetterhard door de droogte zodat de bal nogal stuiterde over het veld.

Trainer René de Visscher koos voor Patriz Loohuis onder de lat en verder verschenen dezelfde spelers aan de aftrap als vorige week. Wel waren er een viertal spelers weer beschikbaar, maar die begonnen allemaal op de bank.

Als SVVN één les kon meenemen uit de heenwedstrijd dan was het wel dat DES fel uit de startblokken komt en dat SVVN daarin mee moet om niet al vroeg op achterstand te komen en weer achter de feiten aan te moeten lopen. De wijze les werd dus niet geleerd. DES begon veel feller en won elk duel. Al in de zesde minuut leverde dat de voorsprong op. DES hanteert zoals in de gehele wedstrijd de lange bal. Simon op den Dries ontsnapte aan de aandacht van de defensie van SVVN en laat Patriz Loohuis kansloos met zijn schot in de verre hoek.

Wie denkt dat SVVN na de vroege achterstand nu wel wakker is komt bedrogen uit. De eerste twintig minuten zijn zeer zwak van de kant van SVVN. Ook de tweede kans is voor de thuisploeg. Patriz Loohuis brengt knap redding op een schot van net binnen de zestien. Na twintig minuten komt SVVN beter in de wedstrijd en krijgt het niet vlak daarna de uitgelezen kans om de achterstand weg te werken. In de 23ste minuut komt de bal via een kluts plots voor de voeten van Marvin Thomas. Marvin mikt de bal echter over het doel.
Een minuut later is het bij de tweede kans wel raak. Teun Bakhuis geeft vanaf links een perfecte voorzet naar de tweede paal. De bal gaat net over Delano Burnama, maar daarachter staat Jimmy Scharphof die de bal diagonaal in de hoek kopt. SVVN dicteert op dat moment de wedstrijd. Het heeft de gastheren aardig in de tang en gaat op zoek naar een doelpunt. Dat doelpunt komt letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen en aan de andere kant.

In de 36ste minuut is er totaal geen gevaar als er een communicatiestoornis plaats vindt tussen Tijn Poortman en Patriz Loohuis. De laatste komt uit terwijl die eerste de bal over hem in het doel kopt. Op dat moment is het tegen de verhouding in maar wel 2-1 voor DES. SVVN moet dus weer in de achtervolging. Een minuut later kan SVVN al gelijkmaken als een splijtende pass van Teun Bakhuis Nick Snellink vindt. Nick schiet de bal in het zijnet. Er vinden nog enkele hachelijke momenten plaats voor het doel van DES, maar gescoord wordt er de eerste helft niet meer. Om het maar positief te bekijken: De achterstand is minder groot dan in de thuiswedstrijd.
In de tweede helft is het eerste kansje voor SVVN. In de 47ste minuut schiet Teun Bakhuis de bal van ver naast het doel van DES. In de 56ste minuut krijgt DES een grote kans om het verschil twee te maken. Patriz Loohuis redt en de rebound gaat ver naast. In de 57ste minuut schiet Jimmy Scharphof op doel. Ook nu was weer de keeper de winnaar van het duel. In de 68ste minuut begaat Delano Burnama een onnodige overtreding op de helft van DES. Hij krijgt de gele kaart van de uitstekend fluitende scheidsrechter Jeroen Frei uit Dronten. Dat is de tweede gele kaart voor Delano en hij moet dus inrukken.

Ook met een man minder verandert er weinig aan het spelbeeld. SVVN gaat op zoek naar de gelijkmaker terwijl DES vooral de lange bal hanteert. In de 77ste minuut geeft Teun Bakhuis de bal voor vanaf rechts. De bal komt bij Marvin die voor zijn man komt en onberispelijk de 2-2 tegen de touwen jaagt. Met tien man geeft SVVN alles en gaat het zelfs op zoek naar de winnende treffer. Die komt er niet voor SVVN. Diep in blessuretijd valt hij wel bijna voor DES. Patriz Loohuis brengt op weergaloze wijze redding op een inzet van een DES aanvaller.

Hierdoor eindigt de wedstrijd in een gelijkspel. Een uitslag die verdiend is. Met 10 man heeft SVVN alles gegeven en dat valt te prijzen. DES blijft op vier punten achterstand op SVVN staan. Ook de andere concurrenten speelden gelijk of verloren zelfs. SVVN blijft dus comfortabel op de vierde plaats staan. Deze week is er een dubbel programma in deze klasse. Eerst gaat SVVN op bezoek in Westerhaar bij Voorwaarts V. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdagavond en begint om 19:30 uur. De wedstrijd op Sportpark ’t Twistveen staat onder leiding van de heer Niels Mulder uit Almelo.