Veel kampioenen van PSV Hertruiters bij Pinksterdressuur 't Oale Spoor

Datum: 07-06-2022

9.45 uur - Tijdens het pinksterweekend was er dressuur voor paarden en pony’s in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn. Ook was er voor de kleinsten bixie dressuur en springen.

 
Vrijdag mochten de paarden en pony’s in de hoogste klasse het spits afbijten. In de klasse ZZ-Licht kwam Frank Hosmar met zijn paard Guetta aan de start. Zij behaalden een eerste en een derde prijs. Francis Turk behaalde met haar paard Gina-Nicole in dezelfde klasse een tweede prijs. Voor de pony’s was deze wedstrijd ook het kringkampioenschap voor kring Reggedal. Amke Pot won met haar pony Hooghe Maaten’s Marshmallow de eerste proef met 66,14% en wist zo ook het kringkampioenschap veilig te stellen. Zij gingen er met het kampioenslint en de beker vandoor.
 
De zaterdag was een ponydag met kringkampioenschappen dressuur en kampioenschap voor het bixietalent kring Reggedal. Het was een prachtige dag met veel zon en hele mooie resultaten voor de Hertruitertjes! Bij de bixie werd Livv Schoppink bixietalent van kring Reggedal en zij is evenals Rome Schoppink afgevaardigd naar de regiokampioenschappen in Bentelo.
Bij de dressuur in de klasse B categorie C werd Mae Jannink met haar pony Sidney d'Equisage  kringkampioen. Zij behaalde een 1e prijs met 206 punten en een tweede prijs met 205 punten. Bij de klasse L2 categorie AB mocht Dylan Veurink met zijn pony Goofie het kampioenslint en de beker ophalen. En de jongens van de ponyclub deden het goed want Luc Eshuis werd maar liefst in twee klassen kampioen. Met zijn pony Lord deed hij dit door in de klasse L1 categorie DE de tweede prijs met 213 punten en de eerste prijs met 208,5 punten te pakken. Met zijn pony Black Fire werd hij derde met 198,5 punten in de klasse L2 categorie CDE maar van de DE pony’s was hij de beste en kreeg hij daarom het kampioenslint uitgereikt. In de categorie C klasse L2 ging Jasper Hosmar heel goed van start. Hij behaalde met zijn pony Rocky een eerste prijs met 210,5 punten en een tweede prijs met 204 punten. Dit was ook goed om uiteindelijk kampioen van deze rubriek te worden.
Tenslotte wist Melissa Eshuis heel overtuigend kampioen te worden door er twee keer met de winst vandoor te gaan met haar pony Forest Fire. Zij kwamen uit in de klasse M1 categorie C en behaalden 204 en 188 punten. Al deze kampioenen gaan we zeker terug zien tijdens de regiokampioenschappen in Bentelo.
 
Er waren ook nog reguliere prijswinnaars:
In de klasse B categorie D was er een eerste prijs met 204,5 punten voor Floor Veerkamp met haar pony Dark Dancer. In deze klasse reed Liz Jannink haar pony Ramona naar een mooie derde prijs met 199,5 punten. Eveneens een derde prijs in deze klasse was er voor Maura Vliek met haar pony Aaron met 206 punten.
De eerste proef in de klasse L1 categorie DE werd met overmacht gewonnen door Sophie ter Haar met haar pony Gold Star. Zij behaalden 220 punten. Maaike Hulshof werd hier twee keer derde met haar pony Cappuccino met 201,5 en 196,5 punten. Silke Pot behaalde een tweede prijs met haar pony Matcho met de mooie score van 204 punten.
In de klasse L2 categorie CDE was er een tweede en een derde prijs voor Nikki Dollen en haar pony Timon met 203,5 en 201,5 punten.
 
Op Pinkstermaandag was het de beurt aan de paarden. Ook hier waren Hertruiters succesvol:
In de klasse L2 wist Thijmen Hosmar beslag te leggen op de derde prijs met zijn paard Gwendolyn. Hij behaalde 202,5 punten. In de klasse L1 behaalde Afke van der Vliet met haar paard King twee keer de eerste prijs met 215 en 204 punten. Wendy Hulsink werd in deze klasse twee keer tweede met haar paard Kind of Magic. Zij reed naar 211,5 en 196 punten. In de klasse M1 was er een eerste prijs voor Petra van Moort met Witte van Moort’s Illusion met 194,5 punten. De tweede prijs was voor Nicke Miskotte en haar Kacie Vita met 193 punten. Annelies Hosmar reed in de M2 naar een tweede prijs met haar paard Kravitz en behaalde 201 punten.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: