Wat bezielt je met Ds Wil Kaljouw

Datum: 20-09-2022

08:38 uur - In het voorjaar kreeg dominee Wil Kaljouw een telefoontje uit Zeeland. Of hij belangstelling had om naar Zaamslag in Zeeland te komen. ‘Ik zei niet direct nee, al hadden mijn vrouw Francien en ik eigenlijk het gevoel dat we hier wel zouden blijven, maar…’

Kaljouw nam de beslissing samen met zijn vrouw, maar het was geen gemakkelijk besluit. Het werk rond De Kleine Kapel en het Huis van Vriendschap, de mensen eromheen en de gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Nijverdal, liggen hem en zijn vrouw na aan het hart.

In gesprek met Wil de Bruine vertelt Kaljouw hierover, maar ook over zijn drijfveren om dominee te worden. Al jong verloor hij zijn broer, iets wat voor hem nog altijd een gevoelig onderwerp is. In zijn werk als predikant heeft hij veel met ziekte en dood te maken, iets wat hij als een heel kostbaar onderdeel van zijn werk beschouwt. Kaljouw legt het verschil uit tussen goedkope liefde en echte liefde, tussen Tukkers en Zeeuwen. Hij neemt de kijker mee naar kamp Twilhaar en vertelt waarom deze plek zo speciaal is voor hem. De ogen van de geboren Zeeuw beginnen te glimmen als hij vertelt over zijn liefde voor de zee. 

Deze week neemt Kaljouw samen met zijn vrouw Francien afscheid van de protestantse gemeente Nijverdal tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Centrum en in de Afscheidsdienst op 25 september in Het Centrum. Daarna vertrekken zij naar de geboortegrond van Wil Kaljouw waar hij dicht bij zijn 95-jarige, maar nog altijd vitale, vader komt te wonen. 

De uitzending van Wat bezielt je is op 23 september na het HOi-journaal om 19.30 en is het hele weekend op de halve even uren te zien. Ook te bekijken op de livestream en in de herhaling op www.hoimedia.com

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: