Symposium Wonen en Zorg

Datum: 23-09-2022

14.45 uur - Donderdagavond 29 september organiseren de lokale ouderenbonden KBO en PCOB een symposium over wonen en zorg. De bijeenkomst zal plaatsvinden in ‘Het Centrum’ Constantijnstraat 7 te Nijverdal. Aanvang 19.30 uur.

De avond staat onder leiding van Ferenc van Damme, van de provincie Overijssel. Zijn opvatting is dat je als burger geen klant bent van de overheid maar mede-eigenaar. Hij zal deze avond op zoek gaan naar manieren om burgers actief bij het woonbeleid van onze gemeente te betrekken. Woningcorporatie Reggewoon geeft informatie over de plannen van hun organisatie, hun participatie in de De Noaberhof, en de aankoop van de Hoge Es. 
 
Geïnteresseerden krijgen deze avond ruim de gelegenheid actief mee te denken en ideeën, wensen, verwachtingen en suggesties op het gebied van wonen en zorg naar voren te brengen.
Het wordt steeds duidelijker dat er een grote kloof is tussen thuis wonen en het verpleeghuis. Om die reden hebben de ouderenbonden bij de politiek sterk aangedrongen nieuwe vormen van wonen en zorg te ontwikkelen. Het liefst levensloopbestendige, duurzame hofjeswoningen met mogelijkheid tot zorg.
 
Ouderen hebben een sleutel in handen bij de doorstroming op de woningmarkt. Ze willen graag hun te grote huis verlaten, mits er betaalbare alternatieven zijn, waardoor ze plaats kunnen maken voor starters en jonge gezinnen.
Wonen en zorg vraagt een integrale aanpak van gemeente, woningcorporatie, zorgverzekeraars en verpleeghuizen.  
Aan het einde van de avond is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Dit wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de Stichting Ondersteuning Senioren.
Komt allen en laat uw stem horen op het gebied van wonen en zorg !! Er zijn geen kosten aan verbonden.
 
Voor vragen of inhoudelijke informatie, neem contact op met Finy Kelder- Averdijk, e-mail finykelder@live.nl of bellen 06-26950272.  
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: