SVVN krijgt deksel op de neus

Datum: 07-11-2022

11.22 uur - SVVN speelde afgelopen zaterdag haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Het was de gastheer van VV Bergentheim. Beide ploegen zijn niet echt goed aan het seizoen begonnen. Bergentheim haalde tot nu toe slechts vijf punten terwijl SVVN het met drie punten nog slechter doet. Dit terwijl beide ploegen hun vizier toch echt op het linker rijtje hebben staan. Dan wordt toch tijd dat er eens punten gepakt gaan worden.

Trainer René de Visscher moest behoorlijk puzzelen voor de opstelling van vanmiddag. Maar liefst zes spelers waren afwezig en dit zorgde toch voor een ongewone start van deze middag. Er werd gekozen voor een 4-4-2 opstelling. Deze toch wat behoudender start had zijn weerga in de eerste helft. Deze was vlak. Zowel SVVN als VV Bergentheim wisten nauwelijks kansen te creëren en het voetbalgevecht vond vooral plaats op het middenveld.

Toch werd het eerste gevaar voor het vijandelijke doel gemaakt door SVVN. Een corner van rechts vindt het hoofd van Tijn Poortman die de bal echter schampt en dus niet kan sturen. De kopbal gaat voorlangs het doel van Bergentheim. Ook tweede kans van SVVN komt op naam van rechtsback Tijn. In de 18de minuut steekt Brian Maimba de bal op Tijn die zichzelf te ver naar buiten laat drijven. Zijn schot gaat voorlangs. De gasten stellen daar bitter weinig tegenover. Pas in blessuretijd nemen ze het vijandelijke doel onder vuur. Patriz Loohuis redt stijlvol op een schot van Sander Lamberink.

Dat bij rust een brilstand op hert bord staat is de enige logische stand na een eerste helft met zo weinig kansen. Na de rust wordt er door SVVN aanvallend gewisseld en wordt met Tycho Vliek een derde spits gebracht.

Dit heeft in de tweede helft vrijwel direct zijn uitwerking. Marvin Thomas begint op eigen helft aan een demarrage. Hij tikt de bal langs zijn tegenstander en is twee achtervolgers te snel af.  Als hij dan is zestien komt tikt hij de bal langs doelman Pullen. Helaas voor hem en SVVN schiet hij de bal nipt langs de verkeerde kant van de paal.

Het is een startsein van een levendige tweede helft. In de 58ste minuut krijgt Xander de Graaff van Bergentheim een kans om de score te openen. Zijn schot van net buiten de zestien gaat over het doel. In de 67ste minuut is Marvin Thomas weer dicht bij een doelpunt. Zijn inzet wordt door verdediger van de doellijn gehaald. Een minuut later puntert Brian Maimba met buiten links de bal vanaf links op de lat boven de kansloze doelman. In de 72ste minuut vindt Chiel Jan Schuldink met zijn kopbal wel het doel. Hij staat echter buitenspel dus dat feest gaat niet door.

In de 74ste minuut geeft Marvin Thomas een perfecte bal op de vrijstaande Tycho Vliek. Tycho kopt de bal echter recht op de doelman af. Beide partijen lijken zich te moeten verzoenen met één punt. Hoewel SVVN de betere kansen heeft zou dat de krachtsverhouding wel juist weergeven. In de 87ste minuut let SVVN niet goed op bij een vrije trap vanaf links. Een aanvaller van Bergentheim lijkt te duwen, maar het mag allemaal doorgaan. Uiteindelijk is het Niek Nijenhuis die het laatste zetje geeft. In het restant krijgt SVVN nog één grote kans. Marvin Thomas kopt de bal uit een vrije trap echter net naast.

Zo verliest SVVN zuur van Bergentheim terwijl het recht had op meer. Maar als je zo voetbalt en zulke kansen creëert dan kan het haast niet anders dat je ooit beloond wordt. Dus SVVN hoeft niet te wanhopen. Volgende week gaan we in Hengelo op bezoek bij Wilhelminaschool. De wedstrijd op Sportpark Vikkershoek begint om 14:30 uur.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Tijn Poortman, Alwin Zigterman, Chiel Karkdijk (63. Robin de Jong), Martijn ter Steege; Sven Boerkamp (84. Sharma Ekuchu), Delano Burnama (80. Stef Hallink), Craig Post, Ronald van den Berg (46. Tycho Vliek); Marvin Thomas en Brian Maimba.