Hardloopweekend Haarle, ondanks iets tegenvallende deelname, geslaagd!

Datum: 10-11-2022

13.01 uur - De Haarlerbergtrail van zaterdag 5 november trok veel lopers uit de regio, maar ook uit andere delen van het land (Groningen, Rotterdam, Schagen enz.) kwamen duurlopers deze kant op om de Sallandse Heuvelrug te bedwingen. Door een extra, wat kortere afstand toe te voegen - naast de gebruikelijke 22 en 30 km kon er nu ook een 16 km trail worden gelopen - hoopten we de 200 deelnemers te kunnen passeren. We bleven echter steken op het aantal van vorig jaar: ruim 150.

In “de Veldkamp” was het desondanks gezellig druk en in een zeer relaxte sfeer vertrokken daar om 12 uur de deelnemers aan de twee langste afstanden, waarop de 16 km lopers een half uur later volgde. Ze kregen als gebruikelijk een door hoogteverschillen zwaar, doch goed beloopbaar parkoers te overwinnen. Deze voerde over de bouwlanden van de Haarler enk en zandwegen, wandel- en ruiterpaden van de Haarlerberg, de Noetselenberg, de Holterberg en tenslotte de Sprengenberg. Hoewel het geen wedstrijd betrof en de meesten niet alleen voor een goede tijd gingen, maar vooral voor het ervaren van de natuur en de unieke vergezichten, werd er behoorlijk doorgelopen.
 
Niet verwonderlijk was het dat het vooral lokale lopers betrof die het snelst waren. Dat waren Simon Nij Bijvank (Haarle) en Kaat Schuurman (Nijverdal) op de 16 km, Arenda Könnecke (Nijverdal) en Wouter Jansen (Rotterdam) op de 22 en Sylvia Wichink (Raalte) en Harald Huijssoon (Nijverdal) op de 30 km. 
 
De 12e editie van de Haarlerbergloop van zondag de 6e was weer de startloop van het Sallands Crosscircuit. Met 400 lopers was de deelname goed, maar toch weer net iets lager dan vorig jaar. De teruglopende trend van de laatste jaren, versterkt door het Corona gebeuren, lijkt zich dus door te zetten. Het laat zich vooral bij de vrouwen zien. Het deed echter niets af aan de sfeer rondom café “De Droadnagel”, die mede dankzij het uitblijven van de voorspelde regen, uitstekend was. Onder aanmoediging van veel publiek werd er echt gestreden om de prijzen. De winnaars in verschillende leeftijdscategorieën waren:
 
1 km: Ninthe Cents (Haarle), Keesje Kappert (Schalkhaar), Roan Meulman (Raalte), Jasper Sterk (Deventer).
2 km: Esmee Bulten (Goor), Naëll Huijsmans (Kampen), Kris Nijzink (Rijssen), Kyan Ridderbos (Olst). 
5 km: Laura Prins (Hoogeveen), Ingrid Rijneveld (Spankeren), Jorn Lammers (Mariënheem), Bart van Zelst (Holten).
10 km: Sietske Altena (Leusden), Erna Wind (Luttenberg), Arne Mulder (Zwolle), Johan Kats (Heeten).
 
Volgend jaar gaan we er weer voor. Zet het alvast in je agenda: 4 en/of 5 november 2023 loop je in Haarle en omgeving! Maar eerst hebben we nog de negen lopen van alweer de 20e editie van het Sallands Crosscircuit te gaan. Komende zondag crossen door het Reelaer in Raalte en de zondag erna door het fraaie Boetelerveld in Mariënheem. En wat denk je van de 50e Midwintercross in Heeten, net in het nieuwe jaar!
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: