Heren Het Ravijn bereiken de kwartfinale van de Challenger Cup

Datum: 14-11-2022

06:30 uur - Het was zondagmorgen feest in Barcelona. De Nijverdalse waterpoloheren zijn er in geslaagd de kwartfinale om de Challenger Cup te bereiken door de cruciale wedstrijd tegen het Israëlische ASA Tel Aviv met 4-14 te verslaan. Daarmee is de Nijverdalse formatie van trainer-coach Zeno Reuten tweede geworden achter de gastheren van CN Terrassa, dat zaterdagavond met 16-13 te sterk was voor de Nijverdallers.

Aanvoerder Jorn Muller over de wedstrijd zaterdagavond tegen CN Terrassa: "We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld tegen een team dat ieder seizoen weer meedoet op Europees niveau. Door een paar slordigheden hebben we helaas niet méér uit de wedstrijd kunnen halen. Ondanks dat konden we redelijk bij blijven in de wedstrijd" De overwinning kwam voor de thuisploeg echter nimmer in gevaar.

Heren 1- ASA Tel Aviv.

Zondagmorgen stond de afsluitende wedstrijd tegen ASA Tel Aviv op het programma. De Israëliërs hadden zaterdagmorgen al met 12-4 klop gehad van CN Terrassa en konden zondag ook geen echte vuist maken. Zeno Reuten over de wedstrijd:"We zijn de wedstrijd zondagochtend scherp gestart, waardoor we snel op voorsprong kwamen. Het gehele team heeft veel kunnen spelen en daarbij mooi samen gespeeld. Plaatsing voor de kwartfinale, een mooie beloning voor een goed weekend samen in Terrassa." Waartegen Het Ravijn dit Europees avontuur gaat vervolgen was bij het schrijven van dit bericht nog niet bekend.

De waterpolodames van Het Ravijn moesten zaterdagavond in Utrecht de strijd aanbinden met de dames van UZSC. De wedstrijd eindigde in een 13-6 overwinning voor thuisploeg UZSC. Woordvoerster Laura Boerdam over de wedstrijd: "In de eerste periode verloren we de grip op de wedstrijd door de fel-en snelheid van UZSC. In onze aanval lukte het ons niet om de acties af te ronden in doelpunten en kwamen we hierdoor niet dichterbij UZSC".

Wedstrijden zaterdag 19 november 2022:

Dames 1 is dit weekend vrij. Ze hoeven geen competitiewedstrijd te spelen. en komen pas zaterdag 26 november weer in actie in een uitwedstrijd tegen De Ham Krommenie. Hopelijk gaan er dan weer punten mee naar Nijverdal?

Heren 1 mag zaterdag 19 november weer aan de bak in een thuiswedstrijd.  Wellicht heeft de Spaanse zon vorige week in Terrassa haar werk goed gedaan en wordt de thuiswedstrijd tegen ZPC Amersfoort, aanvang 17:00 uur, er eentje die weer eens kan worden gewonnen!

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: