Meer mensen komen in aanmerking voor energietoeslag

Datum: 01-12-2022

13.23 uur - De groep inwoners die in aanmerking komt voor de energietoeslag is door de gemeente Hellendoorn verruimd naar 150 procent van de bijstandsnorm. Dit was 120 procent. Dit is bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen die moeite hebben met het betalen van hun energierekening als gevolg van de gestegen energieprijzen.

 
Door de sterke stijging van de energieprijzen is het voor steeds meer mensen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Om huishoudens met een laag inkomen te ondersteunen is door de overheid de energietoeslag in het leven geroepen. Deze bedraagt tussen de 800 en 1300 euro. De hoogte hangt af van het inkomen van het huishouden.
 
Gemeente Hellendoorn heeft bewust gekozen voor de verruiming van de doelgroep. Wethouder Peter Lage Venterink: ‘Steeds meer huishoudens in onze gemeente staan door de inflatie en stijgende energieprijzen voor een grote uitdaging om maandelijks rond te komen. Met de verruiming willen we deze inwoners zo snel mogelijk hulp bieden en bijdragen aan de oplopende kosten van de energierekening.’
Aanvragen van inwoners die eerder afgewezen zijn, omdat hun inkomen te hoog was, worden opnieuw bekeken. Een nieuwe aanvraag is niet nodig.
 
De energietoeslag kan tot 1 februari 2023 aangevraagd worden via www.hellendoorn.nl/energietoeslag. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden. Inwoners die hierover vragen hebben kunnen contact opnemen met de gemeente Hellendoorn via inkomensondersteuning@hellendoorn.nl.
Of bellen met (0548) 630 000.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: