Koersvast Lokaal Hellendoorn

Datum: 31-12-2022

9.57 uur - Een aantal dagen na de kerst is de rook weer wat neergedaald bij Lokaal Hellendoorn. Het plotselinge vertrek van twee wethouders en een aantal raadsleden is niet in de koude kleren gaan zitten. De overgebleven raadsleden van de grootste partij van Hellendoorn hebben een koersvast vertrouwen in de toekomst van de partij, maar maken met het verliezen van de meerderheid in de raad zich ook zorgen over belangrijke kwesties.  

Lokaal Hellendoorn is zich na de grote winst bij de verkiezingen, en de daardoor verkregen meerderheidspositie, heel bewust geweest van haar positie en ook van de ingewikkeldheid daarvan. Veranderen van een oppositiepartij naar een bestuurderspartij gaat niet vanzelf. Wethouders en fractieleden moesten wennen aan de nieuwe rollen en verantwoordelijkheden. Met elkaar werd gewerkt aan deze verandering en het is spijtig dat de wethouders, fractievoorzitter en vertrokken fractieleden voortijdig uit dit proces zijn gestapt.  
 
Bouwen aan vertrouwen 
Het bestuur en de fractie van Lokaal Hellendoorn hebben er vertrouwen in dat de overgebleven raadsleden hun verantwoordelijkheid in de coalitie kunnen blijven uitvoeren. Lokaal Hellendoorn blijft doen waar we voor zijn opgericht; dicht bij de burger staan en keuzes maken waar de gemeente beter van wordt. Lokaal Hellendoorn staat nog steeds achter het collegeprogramma en blijft daar middels de coalitie uitvoering aan geven. Lokaal Hellendoorn blijft met de coalitiepartners en andere gemeenteraadsleden de verbinding zoeken om daarmee de plicht aan de burgers om hen optimaal te kunnen vertegenwoordigen uit te kunnen voeren.  



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 31-12-2022

Bombardeer de burgerij met het gewenste gedachtengoed en maak critici verdacht of scheld/sluit ze uit. Lukt dat niet afdoende dan gooi je er wat leugens tegenaan, nietwaar LH?

Herman schreef op 31-12-2022

En daar zijn we weer, de oude wijn wordt in een nieuwe zak gegoten. Tip, stop met iets wat u niet kan. Keuzes maken betekent ook dat u door sommige mensen niet leuk gevonden wordt, dus stoppen om iedereen naar de mond te praten. Ik ben helemaal klaar met de lokalen en heb absoluut spijt van mijn stem. U praat over alle burgers, maar de burgers, ik ook, hebben gestemd op u omdat u zaken wil veranderen, maar u wil zelf niet veranderen. Kortom de oud gedienden moeten wat mij betreft opstappen. U heeft bewezen dat u het niet wil/kan. Laat de belastingcenten maar bij leden komen die wel keuzes willen maken.

Jos schreef op 31-12-2022

Same old story als voor de verkiezingen. Het ligt altijd aan een ander en lokaal gaat alles beter doen.

Meisje schreef op 31-12-2022

Wat is dit een vaag persbericht. Hier worden wij, burgers, niet wijzer van. Maakt het vertrouwen in Lokaal Hellendoorn niet groter.

Piet schreef op 01-01-2023

Wanneer komt LH eens met hun ware gezicht naar buiten

William S. Burroughs schreef op 01-01-2023

Aan Piet. Dit is hun ware gezicht. Het is allemaal veel te lokaal. Prettige dag.

Opa schreef op 02-01-2023

Het lijkt al aardig op wat er in DEN HAAG allemaal gebeurt,ook 1 grote puinhoop.

Han schreef op 02-01-2023

Kijk, LH is een labiele partij en zal dit ook blijven. Wat nu gaande is zagen velen van verre aankomen. Maar waar in vredesnaam zat het verstand van de mensen, op het moment van stemmen, om hun stem op LH te laten vallen.

Frans schreef op 03-01-2023

Als het een echte partij is, zal het spoedig een ledenvergadering uitroepen. Ik kan me voorstellen dat de leden hier eens even flink uit hun plaat gaan?

William S. Burroughs schreef op 04-01-2023

Er komt een nieuwe partij. Naam is mij nog niet bekend. Veneman wilde ' Met Alle Winden Mee' maar zo stom zal hij nu ook wel weer niet zijn. Prettige dag

Uw reactie

Naam:
Bericht: