Een energieke start van 2023

Datum: 04-01-2023

18.20 uur - In de maand december van 2022 is er het één en ander veranderd in de fractie van Lokaal Hellendoorn. Die fractie begon de maand met dertien raadsleden. Bij de laatste raadsvergadering van 2022 hebben Matthijs Knobben en Gerrit Haselhorst als zelfstandige fractie plaatsgenomen in de raadzaal van de gemeente Hellendoorn. Tijdens die raadsvergadering werd duidelijk dat meer fractieleden Lokaal Hellendoorn hadden verlaten. Ook Anja Wolterink, Jan Veneman en Martien Versmissen hadden afscheid genomen van Lokaal Hellendoorn en gaven aan zich te beraden over hun toekomst. 

 
Matthijs Knobben en Gerrit Haselhorst hebben na de raadsvergadering de stoute schoenen aangetrokken en de vertrekkende voormalige partijgenoten benaderd en gesproken. Dat is positief verlopen, waarbij Jan Veneman zijn uiteindelijke beslissing over de feestdagen heen heeft getild. Het heeft ertoe geleid dat zij de handen ineen hebben geslagen. Het vijftal heeft besloten onder gezamenlijke vlag verder te gaan. De formaliteiten voor het oprichten van een nieuw partij vinden binnenkort plaats. En over een inspirerende naam en de “kleuren van de vlag” worden de komende weken knopen doorgehakt. 
 
De nieuwe fractie laat weten dat zij het coalitieakkoord onderschrijft en het college steunt. 
Anja Wolterink, Gerrit Haselhorst, Martien Vermissen, Jan Veneman en Matthijs Knobben hebben er zin in en pakken samen energiek, gedreven en voortvarend hun raadswerk in het nieuwe jaar weer op! 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Pibernik schreef op 04-01-2023

Je kan wel een nieuwe partij beginnen maar moet je dat dan niet eerst overleggen me diegene die jou een voorkeurstem hebben gegeven. #julliedoenmaarwat

Geronimo schreef op 05-01-2023

Pibernik, volgens mij ken jij artikel j15 niet.

Harm schreef op 05-01-2023

De 5 fractieleden die er uitgestapt zijn, moeten de raad verlaten en de raad moet weer aangevuld worden met leden van Lokaal Hellendoorn, anders is dit kiezersbedrog, Het beste is nieuwe verkiezingen.........

Han schreef op 06-01-2023

De propaganda machine draait weer op volle toeren, maar de ene leugen na de andere wordt verkondigd door deze mensen. Op HvH staat geschreven, (Matthijs Knobben en Gerrit Haselhorst hebben na de raadsvergadering de stoute schoenen aangetrokken en de vertrekkende voormalige partijgenoten benaderd en gesproken). In de Tubantia staat het volgende, (Ik heb de wethouders niet actief benaderd om zich bij onze partij aan te sluiten”, stelt Knobben). Twee verhalen, dus je weet nu al dat het leugenaars blijven en niet te vertrouwen zijn.

Wilma schreef op 06-01-2023

@Harm. De 5 leden kunnen hun zetel teruggeven, maar ze hebben ook het recht om dat niet te doen. Ze zijn als persoon gekozen. Nieuwe verkiezingen voor gemeenten zijn tussentijds niet mogelijk en dus pas in maart 2026 aan de orde. Ze steunen de coalitie en het coalitieakkoord, net als Lokaal Hellendoorn. Dat zijn woorden. Het zal interessant zijn om te zien hoe het bij beide partijen met de daden gaat. Daar is tenslotte de breuk door ontstaan. En wat is kiezersbedrog. Als je in een coalitie zit moet je je verantwoordelijkheid nemen en compromissen sluiten. Als je dat niet kunt, heb je een probleem en krijg je problemen. Dat is wat er is gebeurd en dan is een breuk onvermijdelijk.

Frans schreef op 06-01-2023

@Han Je hebt een punt. Daarnaast is het toch bedroevend hoe Tubantia over deze fantastische puinhoop schrijft. De artikelen die worden geschreven bestaan uit open deuren, totaal inhoudsloos. Tubantia zou hier toch zelf ook eens tegen op moeten treden, bedroevende journalistiek voor een bak geld iedere maand.

Geronimo schreef op 06-01-2023

@Harm, als ze jouw advies zouden opvolgen, dan had Nederland nooit een regering gehad, in ieder geval na de 2de WO. Partijen hebben altijd een coalitie moeten aangaan, wat betekend dat zij hun verkiezingsbeloften nooit helemaal hebben kunnen waarmaken.

Lokaal Hart schreef op 06-01-2023

@Han. Of gewoon beter lezen. Hij heeft de partijgenoten uit de raad benaderd, dus dat zijn de 3 andere raadsleden die uit Lokaal Hellendoorn zijn gestapt. Hij heeft zelf de wethouders niet actief benaderd, maar misschien hebben de wethouders hem wel benaderd. Om dan meteen te spreken over leugenaars en niet te vertrouwen vind ik wel erg ver gaan.

Han schreef op 06-01-2023

Lokaal Hart van de marketing wordt ook weer ingeschakeld en mag weer eens reageren. Wellicht moet u beter lezen. Maar ik/we snappen het wel. De propaganda machine draait weer op volle toeren bij LH.

Mitis schreef op 06-01-2023

@ Frans inderdaad Tubantia haalt nog niet het niveau van een doorsnee middelbare schoolkrant ik erger me vaak aan dat onbenullige blaadje maar ja moeders wil graag weten wie waar van de fiets valt...

Uw reactie

Naam:
Bericht: