Thema-avond ‘Bijbellezen met Rembrandt’

Datum: 17-01-2023

9.25 uur - Op donderdag 26 januari om 19.30 uur wordt er in het Centrum te Nijverdal een thema-avond gehouden. Inleider is ds. Bertine van de Weg.

 
Rembrandt van Rijn staat erom bekend dat hij talloze afbeeldingen heeft gemaakt van verhalen en personen uit de bijbel. Er bestaat zelfs een zogenaamde Rembrandt-bijbel. Op bijzondere wijze weet Rembrandt door gebruik van licht en donker de toeschouwer te betrekken bij zijn werken. 
 
Wat vertelt zo’n ets of schilderij ons over zijn tijd? Laat de weergave van Rembrandt ons iets zien van zijn visie op het verhaal dat hij heeft verbeeld? Kan zijn weergave ons helpen om meer inzicht te krijgen in het bijbelverhaal? We zullen enkele afbeeldingen bekijken en de bijbehorende bijbelteksten lezen en hierover met elkaar in gesprek gaan.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: