SVVN deelt de punten met Daarlerveen

Datum: 13-02-2023

11.14 uur - Afgelopen zaterdag nam SVVN het op Sportpark de Belt op in de gemeentelijke derby tegen VV Daarlerveen. SVVN had nog wat recht te zetten tegen de kanaalbewoners want in de thuiswedstrijd liep het rood aan en werd SVVN al voor rust gereduceerd tot een negental.

De wedstrijd stond in het teken van de aardbeving in Turkije en Syrië en voor de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van deze ramp.

Hoewel de temperaturen prima waren maakte de wind het erg fris langs de lijn.
Scheidsrechter Richard Teunissen gaf iets naar half drie het startsein voor deze wedstrijd. SVVN probeerde de defensie van Daarlerveen onder druk te zetten en stichtte met name met de verre ingooien van Jimmy Scharphof onrust in de verdediging van de thuisclub. Toch was de eerste grote kans voor Daarlerveen als in de 4de minuut Joëll van Goor doorbreekt vanaf rechts. Hij heeft geen oog voor zijn medespeler en Michiel Paap weet knap redding te brengen op zijn inzet. In het verdere verloop van de eerste helft is het vooral SVVN dat de klok slaat. Er zijn een aantal kleine kansjes, maar de echte grote kansen blijven uit.

In de 8ste minuut draait Tygo Vliek knap van zijn tegenstander weg. Hij schiet vanaf de rand van de zestien maar zijn inzet gaat recht op de doelman af. In de 15de minuut krijgt SVVN vanaf rechts een vrije trap. Jimmy Scharphof schiet op doel en Martijn ter Steege probeert de doelman te verrassen met een lichaamsschijnbeweging. Helaas trapt doelman Leon Prinsen van de thuisclub er niet in. Het uitblijven van echte kansen zorgt ervoor dat 0-0 de logische ruststand is. SVVN had het betere van het spel, maar Daarlerveen had de beste kans.

De tweede helft begint met een schotkans van de beste man deze wedstrijd aan SVVN kant. Delano Burnama schiet en de keeper moet lossen. Niemand is attent genoeg om de rebound te verzilveren. In de 72ste minuut had Daarlerveen op voorsprong moet komen. Een voorzet van rechts vindt een geheel vrijstaande aanvaller in de 5.5 meter. Hij kopt de bal echter naast het doel van SVVN. Dit werd gevolgd door een schot in kansrijke positie wat wild werd overgeschoten. Na deze twee hachelijke momenten keerde de rust weer terug in het duel.

De wedstrijd lijkt in een 0-0 gelijkspel te eindigen. Het mag ook best bloedeloos worden genoemd, want enerverend is allerminst. In de 83ste glijdt Alwin Zigterman door en is hij te laat. Hij mag met een rode kaart de kleedkamer opzoeken. Qua spelbeeld verandert er weinig. Sterker nog: De beste kans is in blessuretijd voor SVVN. Delano Burnama geeft een steekbal op Melvin Morsink die een teenlengte te kort komt om de drie punten mee te nemen naar Nijverdal. Het blijft 0-0 en dat geeft de verhoudingen deze middag aardig weer.

Zo blijft het gat op de ranglijst twee punten in het voordeel van VV Daarlerveen. SVVN zakt op de ranglijst een plaatsje en staat nu zesde. De competitie ligt nu twee zaterdagen stil in verband met voorjaarsvakantie en carnaval. Op 4 maart gaan we verder met een thuiswedstrijd. Dan komt ATC’65 op bezoek in Nijverdal. De aftrap van deze wedstrijd zal om half drie zijn.