‘Vortex’: film over de hardvochtige chaos van Alzheimer

Datum: 22-03-202311.49 uur - De Franse film ‘Vortex’, die op dinsdag 4 april om 20.00 uur bij het filmhuis van ZINema te zien is, vertelt het ingetogen verhaal van een ouder echtpaar, van wie de vrouw aan Alzheimer lijdt. Zij verliest steeds meer het contact met de realiteit. De geestelijke afstand tussen beiden wordt steeds groter, waardoor ze steeds meer langs elkaar heen leven in de chaos van Alzheimer.Wachten op de ‘grote reis’

Alles in het appartement, ademt hun intellectuele verleden: kasten vol met boeken, posters aan de muren en stapels aantekeningen. Zij was ooit psychiater, hij was filmcriticus. De twee oudjes beseffen dat het leven niet veel meer te bieden heeft, behalve het wachten op de ‘grote reis’. Zij heeft danig last van geheugenverlies en de ziekte raast in een snel tempo voort. Hij probeert zijn echtgenote nog te laten vechten tegen de aandoening, maar stilaan komt hij tot het fatale besef dat voor haar, en binnenkort ook voor hem, het einde nabij is. Toch laat de film krachtige momenten zien, waarin ‘lui’ en ‘elle’ elkaar nog even weten te vinden. De film komt bij de kijker keihard binnen en is dan ook een harde noot om te kraken. 
 

Kaarten reserveren

Kaarten voor de filmhuisfilm ‘Vortex’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: