Lorkeers maakt het állerbeste banketbakkersijs van Overijssel

Datum: 02-06-2023

10.50 uur - Smakelijk nieuws uit Nijverdal en omgeving! Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat u voor het allerlekkerste banketbakkersijs van Overijssel bij Lorkeers moet zijn. Lorkeers gevestigd in Nijverdal en Hellendoorn, is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de landelijke banketbakkersijs keuring van het Patisserie College. 

 
De wedstrijd
Het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, riep alle leden op hun vers gedraaide cassis sorbetijs en een ijscreatie in te leveren voor de jaarlijkse wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’. In totaal streden 25 banketbakkers om de felbegeerde titel.
 
Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de zeskoppige jury goed te spreken. Juryvoorzitter Dimitri Bakker meldt: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er enkel gebruik wordt gemaakt van vers fruit. De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar maar Lorkeers is de terechte winnaar van de provincie Overijssel. Zelden zulk goed ijs geproefd”. Lovende woorden van de jury! Lorkeers scoorde op het gebied van smaak een dikke 8!
 
De winnaar
Juryvoorzitter Bakker: “Het room- en sorbetijs van Lorkeers is van topkwaliteit. Bij het cassis sorbetijs proef je echt vers fruit en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. En echt heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. De ijscreatie was absoluut indrukwekkend! Echt vakmanschap!
Eigenaren Christiaan en Gerlinda Lorkeers zijn ontzettend blij met deze prijs: Wij steken ontzettend veel tijd in het maken van ambachtelijk ijs zonder andere toevoegingen dan suiker, water, room en vers fruit. Echt ongelofelijk mooi, we zijn trots!”
 
Overige winnaars
Op de eerste plaats is geëindigd patisserie de Roset uit Castricum De jury: “Het niveau ten opzichte van vorig is flink gestegen. De top ligt dicht bij elkaar.”
 
Het Patisserie College
Binnen het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.  
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: