Verkenner Jan Nathan Rozendaal komt met advies voor gemeentebestuur in Hellendoorn

Datum: 02-06-2023

12.24 uur - Verkenner Jan Nathan Rozendaal heeft op vrijdagochtend 2 juni zijn advies uitgebracht aan de fracties van de gemeenteraad van Hellendoorn. Zijn opdracht was tweeledig. Naast het in kaart brengen van de mogelijkheden voor een stabiel en vruchtbaar bestuur, heeft hij ook geïnventariseerd welke randvoorwaarden nodig zijn om in vertrouwen te kunnen samenwerken als gehele gemeenteraad. 

Een college met de partijen CDA, Samen Hellendoorn, GroenLinks en VVD biedt volgens hem de beste mogelijkheden voor een stabiele en vruchtbare samenwerking. Ook adviseert hij een ontwikkelagenda voor de gehele raad en een bestuursakkoord op hoofdlijnen, zodat er ruimte is voor alle partijen om inbreng te leveren.
 
In de raadsvergadering van dinsdag 16 mei is Jan Nathan Rozendaal als verkenner benoemd namens de gemeenteraad van Hellendoorn. “In de afgelopen periode heb ik diverse gesprekken gevoerd. Wat ik vooral heb ervaren is dat alle partijen heel graag willen investeren in een goede samenwerking. Om deze samenwerking vorm te geven is het belangrijk dat er gewerkt wordt met een ontwikkelagenda. Hiermee zorg je dat er randvoorwaarden komen voor een goede onderlinge samenwerking tussen de raad, het college en de organisatie. Maar ook belangrijk is een brede steun voor en inbreng in het bestuursakkoord. Natuurlijk blijft het een uitdaging en is het moeilijk om oude patronen te doorbreken, maar waar een wil is, is een weg”, aldus Jan Nathan Rozendaal.
 
Vervolg
Jan Nathan Rozendaal vervolgt: “Mijn advies is om in de komende periode als gehele raad een ontwikkelagenda op te stellen. Daarnaast is het nu aan de vier partijen om met elkaar in gesprek te gaan om tot een stabiel bestuur te komen.”
 
Aanleiding
Begin mei werd de samenwerking in de coalitie met de fractie van Lokaal Hellendoorn opgezegd door de fracties GroenLinks en VVD. Op woensdagavond 10 mei werd tijdens een duidingsdebat gesproken over het vervolg. In dit debat is de conclusie getrokken dat er een onafhankelijke verkenner gezocht moest worden om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een stabiel gemeentebestuur.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Lokaal Hart schreef op 02-06-2023

Een voorspelbare uitkomst. Ben wel benieuwd of deze 4 partijen er samen uitkomen, gezien de ontwikkelingen in de afgelopen weken. We zullen zien.

Jos schreef op 02-06-2023

Beter dan lokaal hellendoorn erbijā€¦.

Uw reactie

Naam:
Bericht: