Erik Neimeijer ‘schildert’ cover boek ‘Dans voor het verleden’

Datum: 05-06-2023

12.09 uur - Erik Neimeijer schilderde een doek dat is gebruikt voor de cover van het nieuwste boek van Rina Stam. De schrijfster koos daarom de Nijverdalse galerie van de kunstenaar en muzikant uit voor de boekpresentatie. Vrienden, familieleden en andere relaties hoorden daar het verhaal achter ‘Dans door het verleden’.

 
Dat is de opvolger van ‘Welke dag is het vandaag’ waarmee Stam vorig jaar veel aandacht verwierf. Die debuutroman is deels gebaseerd op haar eigen ervaringen met dementie. De manier waarop ze het ziektebeeld bij haar moeder beschrijft bleek voor veel mensen heel herkenbaar. Stam geeft sinds de release van het boek veel lezingen door heel Nederland.
 
Via Facebook
Erik Neimeijer kent Stam ook door dat boek. Althans, hij zag op Facebook een post van de schrijfster.  “Rina schreef een bericht over een fout in een advertentie voor haar eerste boek. De datum daarin klopte niet. Dat vond ik gezien de titel ‘Welke dag is het vandaag’ een briljante vorm van marketing. Daarom likete ik het bericht en raakte ik bovendien geïnteresseerd in het werk van Rina. Toen we elkaar ontmoetten, vroeg zij of ik haar boekcover wilde maken. En dat was heel tof om te doen.”
 
Mensen ontmoeten
Maartje de Vries, echtgenote van Neimeijer en mede-eigenaar van de galerie, is ook enthousiast over de samenwerking. “Toen we de galerie openden wilden we niet alleen het werk van Erik tonen, maar ook een plek zijn waar mensen samenkomen. Zo ontmoeten we zelf ook leuke en inspirerende mensen, zoals nu Rina.”
 
Foute mannen
Met ‘Dans door het Verleden’ kiest Stam er opnieuw voor een deels autobiografisch boek. Het eerste deel van een trilogie is het verhaal van Flora en haar relaties, haar verdiepend contact met de onzichtbare wereld en haar zoektocht naar zichzelf. In het boek voert een lijn naar het Hongaarse zigeunermeisje Mila, maar Stam haalt veel inspiratie uit haar eigen leven. “Na misgelopen relaties gaf ik vaak de ‘foute mannen’ de schuld. Die gedachte vormt het basisidee voor de trilogie. Ik wilde over mijn relaties schrijven, maar dan niet in de vorm een romannetje waarin uiteindelijk alles goed afloopt. En ik denk dat weer veel mensen zich herkennen in dit boek.”
 
Verkooppunten
‘Dans door het verleden’ is een spannend boek dat toewerkt naar een gruwelijke en pijnlijke climax. En dat is het vertrekpunt voor deel twee dat in november van dit jaar verschijnt. Het nieuwe boek van Rina Stam is bij veel boekwinkels en andere verkooppunten in deze regio te koop. Ook is het online te koop via de website www.boekenvanrina.nl.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: