Bijeenkomst Het Regge Biergilde

Datum: 20-11-2023

12.54 uur - Enige tijd geleden hebben we melding gemaakt van de start van het Regge Biergilde. Momenteel hebben we een groep van 10 bierbrouwers, van aspirant tot zeer ervaren en komen elke maand een avondje bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en delen de passie van het bierbrouwen.

Dat er veel verschillende bieren zijn weten we allemaal. Erg leuk om te geven, erg leuk om te krijgen en erg leuk om te brouwen.
Bier bestaan uit een paar ingrediënten.  Water, mout ( o.a. gerst of tarwe) en gist. De gist is een erg belangrijk onderdeel. De tijd van vergisten, de temperatuur van het vergisten, alles draagt bij aan de smaak van het bier. Wordt het een zoet of een zuur bier, of iets er tussen in. Er zijn verschillende gistsoorten en deze hebben allemaal effect op de vergisting en op de smaak.
 
Op de komende bijeenkomst willen we de invloed van gist op de smaak, geur en alcoholpercentage van het bier bespreken. We kunnen niet alle gisten bespreken maar beperken ons tot een enkele gist.
Het onderdeel “Wilde gisten en bacteriën” zal worden toegelicht door een ervaren brouwer die al veel heeft geëxperimenteerd met wilde gisten. We zijn zeer nieuwsgierig naar zijn verhaal (en zijn bier).  
Daarnaast proeven we weer een speciaal biertje en delen de ervaringen over smaak, geur en kleur. Voor de koffie, het speciale biertje, etc. vragen wij een kleine bijdrage van € 5.-
 
Ben je “wild” enthousiast of gewoon nieuwsgierig, kom gerust langs op  23-11-23 bij de Black Baron, Lochtersweg 59-10, Nijverdal. We starten om 20:00 uur.
Wil je aanvullende informatie, dat kan neem dan contact op met Ben op 06-57968277
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: