Dronken wildpoeper

Datum: 10-02-2020

10:10 uur - Op zondag 9 februari om 03.38 uur zagen agenten van het team Hellendoorn een herenfiets midden op de Dorpsstraat in Hellendoorn liggen. Ze gingen op onderzoek uit en troffen in een steeg een jongeman aan, welke zijn broek omhoog deed toen hij de agenten zag. 

 

 

Bleek dat de 15-jarige jongen net zijn "grote boodschap" had laten lopen. De jongeman bleek flink onder invloed van alcohol.

Hij heeft een bekeuring gekregen voor het doen van zijn "grote boodschap" en hij is aangemeld voor een leerstraf met betrekking tot drankgebruik bij HALT.

De jongeman is overgedragen aan het eigen zorgkader.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 10-02-2020

Een 15 jarige om 03:38 uur in de nacht, stomdronken?? Dan heb je als ouder in mijn ogen echt gefaald. Het is een kind, die op dat tijdstip thuis in bed hoort te liggen. En zo rijzen de kosten voor jeugdzorg de pan uit.

Mitis schreef op 10-02-2020

@ Han, je hebt zeker geen jongens. Ik heb er 4, niet dat dit correct is maar er zou er niet slecht van slapen. Verder zwijg ik maar.

William S. Burroughs schreef op 11-02-2020

Wanneer je zo dronken bent leg je meestal alles buiten jezelf neer. Wat in dit specifieke geval een stuk gunstiger is dan in je eigen broek. Geld zal je op dat moment aan je reet roesten want de natuur is toch al duur. De jongeman had misschien om 24:00 thuis moeten zijn maar dat wordt vanwege dronkenschap al snel een paar uurtjes later. Waar ben ik? Waar is mijn fiets? Sinds wanneer heeft Hellendoorn dubbele straten en Klepperderk een tweelingbroer ? Nadenken is volstrekt onmogelijk omdat alle aandacht uit gaat naar het zelf moeten fietsen nadat je erachter kwam dat de fiets toch niet elektrisch is. Dat alles staat een rechte en snelle weg huiswaarts behoorlijk in de weg. Met als resultaat een vette bekeuring, zere kop en een enkeltje Halt. En nu maar afwachten of het voor herhaling vatbaar is? Prettige dag.

Def schreef op 11-02-2020

Ik ben het met Han eens ik heb ook kinderen .Dan heb je als ouder gefaald dit is niet schoon te praten.Als ik Mits dan hoor dan valt de appel niet ver van de boom

Mitis schreef op 11-02-2020

Haha Def, ze zijn alle 4 heel goed terecht gekomen de grootste belhamel de een na jongste sleurde zijn kleine broer altijd mee op avontuur, als we samen zijn b.v. met de kerst hoor ik de mooiste verhalen. B.v. dat ze in het weekend soms 's nachts via het slaapkamer vertrokken en weer thuis kwamen, nooit gemerkt.

Mitis schreef op 11-02-2020

Moest natuurlijk slaapkamerraam zijn. Verder hoor ik idd onbetrouwbare berichten dat de belhamel op mij lijkt. Voor mijn vrouwelijke maatje was het niet altijd makkelijk want ik zat vaak voor lang in het buitenland.

William S. Burroughs schreef op 11-02-2020

Aan Han en Def. U moet geen poep praten want het ligt vaak wel iets genuanceerder dan aan opvoeding alleen. Dus laat het een jeugdzonde blijven waar je tijdens kerst bij Mitis om kunt lachen. Bij voorkeur na het toetje ... maar dat terzijde. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 11-02-2020

Tot slot aan Mitis. Ben zo blij dat mijn slaapkamerraam op dodelijke hoogte lag ... Prettige dag.

Def schreef op 11-02-2020

Wiliam S jij bent al eerder weg geweest.maar sinds je terug bent zit jij ieder een op de ruien.en onzin uit kramen jammer dat ik je ken anders wist ik niet beter

William S. Burroughs schreef op 11-02-2020

Aan Def. Ik hoef niet bij u op visite en niet met u op vakantie dus het kan mij weinig schelen wat u van mij vind. Prettige dag.

Mitis schreef op 12-02-2020

Boys will be boys WSB, je moet er niet alle ondeugd uit halen anders worden ze nooit president...

Poelier schreef op 12-02-2020

Hij kon het niet zolang ophouwen tot NIJVERDAL l

William S. Burroughs schreef op 12-02-2020

Aan Mitis. Uw president gaf toen al rondjes in kleine kring ... Prettige dag.

Han schreef op 12-02-2020

Aan WSB. U schrijft, het ligt vaak wel iets genuanceerder dan aan opvoeding alleen. Dat klopt, het is een algemeen probleem. Vroeger lag de opvoeding en gelukkig geldt het nog voor vele kinderen de opvoeding bij de ouders. Vroeger was er altijd één van mijn ouders thuis, zo ook mijn vrouw of ik thuis waren voor onze kinderen. Ook ik zat veel in het buitenland, dat je veel weg bent mag nooit een excuus zijn. Tegenwoordig ligt de opvoeding bij de voorschoolse opvang, de school en de naschoolse opvang. Kinderen gaan van hot naar her, waardoor ze geen stabiele en veilige basis meekrijgen. Wij als ouders hebben de plicht om je eigen kinderen op te voeden, te corrigeren waar nodig, re begeleiden, te stimuleren en de juiste richting uit te sturen. Dit om later normaal te kunnen functioneren in onze maatschappij. Dan kunt u mij nu misschien een oude zeur vinden, en ja ik loop al even mee. Maar zo denk ik erover en hopelijk vele mensen meer.

Mitis schreef op 12-02-2020

Uw tekst komt uit 1980 Han. Als je als jong stel fatsoenlijk wil wonen is zowel huren als kopen met 1 mediaan salaris niet meer mogelijk. Verder zijn er veel 1 ouder gezinnen, die hebben het helemaal erg zwaar. Het is lekker kletsen als bejaarde met een afbetaald huisje Han..

Def schreef op 12-02-2020

Han beter kun je het niet vertellen ook ik ben een oude zeur ook bij ons met de kinderen hadden wij ook regels en er was altijd iemand thuis, Ook al zat ik vaak in het buiten.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-02-2020

@Han, jij wordt oud en beseft niet dat de maatschappij is voortdurend veranderd. Net wat je zegt, kinderen moeten leren te functioneren in de maatschappij. Hoe wil je dat voor elkaar krijgen wanneer meestal maar twee kinderen in gezin, altijd bij moeder/vader thuis zijn, ze moeten juist met veel verschillende leeftijden omgaan. Vroeger werden kinderen door het hele dorp opgevoed, er werd door dorpsgenoten, pastoor, standjes uitgedeeld wanneer kinderen zich misdroegen. Tegenwoordig worden beide ouders verplicht om te werken, om de staatskas te spekken met belastingen etc., om o.a. het sociale stelsel in stand te houden. Men wordt slaaf van eigen hypotheek en luxe leventje omdat stoppen met werken geen optie is. Wanneer er tegenwoordig niet-capabele ouders zijn, wordt de opvoeding gelukkig gecompenseerd door school en buitenschoolse opvang. Kinderen krijgen per dagdeel meestal vaste leidsters die op vaste tijdstippen aanwezig zijn. Kinderen die ik ken vinden het heerlijk bij de opvang, krijgen gezond eten, doen spelletjes, knutselen, kunnen rustig in hoekje een boekje lezen, maken uitstapjes, sporten. Ze leren hier om met alle leeftijden om te gaan. Vroeger in grote gezinnen leerden ze van elkaar.

Geronimo schreef op 13-02-2020

Vroeger waren mijn beide ouders thuis. Deed je iets buiten het gezichtsveld van je ouders, dan werd je gecorrigeerd door buren/bekenden. Maar jullie geloven toch niet dat mijn ouders wisten wat ik uitspookte na mijn zestiende als ik ging stappen. Dat heet opgroeien en zelf leren van de goede en foute dingen die je hebt uitgehaald. Ouders moeten niet eens alles willen weten wat hun kotters hebben "uitgevreten". De gehele tijd aan het handje van pa en ma meelopen, daar kweek je geen zelfstandige volwassenen mee op. Fouten horen daar ook bij. Maar een 15-jarige om 03.30 nog buiten is natuurlijk het andere uiterste. En sluipen ze stiekem het huis uit, dan ga ik met Mitis mee, want wat kun je daar tegen doen?

Geronimo schreef op 13-02-2020

@tut, ik weet niet hoe jij het altijd presteert, om alles te koppelen aan de sociale welvaart van de mensen.

William S. Burroughs schreef op 13-02-2020

Aan Han. Ik begrijp uw standpunt maar de huidige maatschappij is inderdaad veranderd. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 13-02-2020

@Geronimo, jouw verbazing maakt duidelijk dat jij wereld bekijkt vanuit je eigen perspectief (microniveau). Ik bekijk het grotere geheel, hoe alles met elkaar samenhangt (macroniveau). Jij bekijkt het vanuit je eigen puzzelstukje, ik bekijk de gehele puzzel. Vroeger zorgden huisvrouwen voor de kinderen, bejaarde ouders, zieke buren, naaiden zelf kleding, maakten zelf huis schoon. Nu zijn deze klussen betaalde banen geworden. Door vrouwen te stimuleren om te gaan werken, wordt de staatskas extra gevuld door belastingen en premies op lonen, omzet-en loonbelasting door ondernemers, btw/ accijnzen op goederen. Alles hangt met elkaar samen, dus omdat vrouwen nu vaak werken kun je ook linken leggen met religie (betere opleiding, dus dan gaan je ogen open en zie je dat God niet bestaat), met klimaat ( meer vrouwen werken , dus meer geld voor overbodige spullen, vliegreizen, tweede auto etc.), duurdere gezondheidszorg (combinatie werk/gezin geeft stress, burn-out, ziekteverzuim), woningnood ( omdat vrouwen zelf verdienen, kunnen ze makkelijker scheiden, dus meer vraag naar woningen), leegstand winkels ( werkende vrouwen hebben geen tijd meer om uitgebreid te winkelen, dus kopen via internet).

D.J. schreef op 14-02-2020

Sommige reacties zijn zo tenenkrommend dat ik binnenkort maar eens bij de podoloog langs ga,

Geronimo schreef op 14-02-2020

@tut, en zelfs nu presteer je het om jezelf tegen te spreken. Tegenwoordig worden beide ouders verplicht om te werken en dit weerspreek je in je volgende post met ",meer vrouwen werken. dus meer geld voor overbodige spullen, vliegreizen, tweede auto etc". Verder slaat je opmerking over religie kant nog wal. Verder ken jij mij niet, maar weet mij toch in een hokje te plaatsen, maw door lange reacties probeer je geleerd over te komen, maar er zit niet veel inhoud in jouw bovenkamer.

Han schreef op 14-02-2020

Tut, ik denk eerder dat jij de wereld bekijkt vanuit je eigen perspectief (microniveau). Waarom denk en zeg ik dat? Je hebt nauwelijks tot geen medestanders in uw geneuzel over religie, verdeeldheid en weet allemaal nog meer wat u aandraagt. Maar goed, tijden veranderen inderdaad, maar de opvoeding ligt nog steeds bij de ouders en niet bij het beeld wat u schept. Het gebeurt jammerlijk wel, je krijgt er enkel losgeslagen jeugd door met een grote mond, geen respect voor anderen en vooral een "ik eerst" wereld. Kijk naar u zelf en u weet wat ik bedoel.

Richard schreef op 14-02-2020

Tut heeft vast geen hogere opleiding gedaan dan school voorschreef. Huishoudschool was hoog genoeg...vrouwen hoeven toch niet te werken...vond/vind ze.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 14-02-2020

@D..J., ach gut, naar de podoloog, heb ik misschien op je (goed-) gelovige teentjes getrapt? @Geronimo, @Han, overheid heeft belang bij stijgende huizenprijzen, de staatskas wordt zo gevuld met hogere overdrachtsbelasting. Ook door de extreem dure bouwgrond kunnen alleen de rijken een kavel kopen. Daardoor verkopen ze hun oude huis, de koper hiervan kan zijn oude woning ook weer verkopen enz.. Door deze verschuiving komt er dus oneindig vaak overdrachtsbelasting binnen. Even gegoogled “ Betere Nederlanders Om de woningmarkt een impuls te geven passen de Nederlandse politici ook wetten aan. Zo gaat het inkomen van vrouwen meetellen voor de hypotheek , mag je een steeds groter deel van het aankoopbedrag lenen en maakt de RVD speciale reclamespotjes om het koopgedrag aan te wakkeren. Hoe werkt de hypotheekrenteaftrek bijvoorbeeld? De overheid hoopt met deze investering van belastinggeld een impuls te geven aan de economie. Dat is broodnodig tijdens de wederopbouw. Geld moet rollen. Door een huis te kopen vergroten Nederlanders hun vermogen. Huizenbezitters zouden bovendien ‘betere burgers’ zijn. Een huis kopen zou het verantwoordelijkheidsgevoel, de spaarzin, properheid en gezinsstabiliteit bevorderen. Vooral politieke partijen met een religieuze achtergrond, zoals de Katholieke Volkspartij (KVP), pleiten daarom voor het eigenwoningbezit.””. @Geronimo @Han. Religie: hoe verklaren jullie anders leegloop kerken? Vroeger mocht je niet omgaan met andersgelovigen, las je kranten en tijdschriften van je eigen geloof, ging je naar scholen,verenigingen van je eigen geloof, je mocht geen televisie hebben. Dit alles om te voorkomen dat je kennismaakte met informatie die de kerk niet beviel. Jongeren die wel gingen studeren kwamen in contact met andersdenkenden, lazen boeken waarin duidelijk werd dat God niet bestaat. Grappig, jullie bedoelen het Dunning-Krüger effect; (Wikipedia) een psychologisch verschijnsel. Het treedt op bij incompetente mensen die juist door hun incompetentie het metacognitieve vermogen missen om in te zien dat hun keuzes en conclusies soms verkeerd zijn. Incompetente mensen overschatten nogal eens hun eigen kunnen, en daardoor wanen ze zich bovengemiddeld competent. Mensen die werkelijk bovengemiddeld competent zijn, hebben daarentegen de neiging hun eigen kunnen te onderschatten. Minder competente mensen slaan zodoende hun eigen capaciteiten hoger aan dan zij die veel competenter zijn. Dat kan een verklaring zijn voor het gebrek aan intellectueel zelfvertrouwen waar sommige competente mensen mee kampen: zij gaan ervan uit dat anderen net zo capabel zijn als zijzelf. Incompetente mensen vergissen zich dus doordat ze zichzelf te hoog inschatten, terwijl competente mensen zich vergissen doordat ze anderen te hoog inschatten

Geronimo schreef op 15-02-2020

tut, het lijkt mij beter dat je stopt met je geraaskalk. Een voorbeeldje haal ik nog aan. "Omdat vrouwen nu vaak werken kun je ook linken leggen met religie (betere opleiding, dus dan gaan je ogen open en zie je dat God niet bestaat)". Dus vrouwen bepalen volgens jou het geloof in God? Dan zijn de mannen in jouw kringetje (verkleinwoord, want kan me niet voorstellen dat jouw vriendenkring groot is. Heb trouwens een vermoeden dat jij hier wel weer op zult reageren) echte watjes.

D.J. schreef op 15-02-2020

Tut, typisch dat u als enige op mijn reactie reageert blijkbaar voelt u zich aangesproken en bent u zelf op de teentjes getrapt.

Mitis schreef op 15-02-2020

@ Tut, gewoon hier blijven joh, soms leuk, soms jeuk verwekkend, soms interessant net als de berichtjes van een ieder hier. Het is nog lang geen zomer.

Wat ben ik toch een tut? schreef op 15-02-2020

@Geronimo, Haha, je blijft maar jennen : ) Nou vooruit, nog eentje dan. Klopt, eindelijk heb jij ook eens een keer gelijk; alle mannen (niet alleen in mijn omgeving...) zijn watjes. Heb jij ooit een echtpaar gezien waarvan de vrouw niet dominant is?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-02-2020

@Mitis, dankje, fijn dat op dit forum ook beschaafde heren met niveau zitten.

Geronimo schreef op 15-02-2020

@Mitis en tut, neen niet weggaan, daarvoor ben je trouwens ook te koppig. Ik had het over dit topic. Maar de volgende aanvaring is alweer op komst. Dat voel ik aan mijn water. ;-)

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-02-2020

@Geronimo, wanneer je de vleugels van een Engel breekt, vliegt ze op haar bezem verder... @D.J., Haha, zekers voelde ik me aangesproken. Ik doe mijn naam eer aan; een tut is een zeurende vrouw.

Mitis schreef op 15-02-2020

Super dag gehad, zo'n compliment als van Tut - beschaafde heer met niveau - krijg ik niet elke dag. Heb zo mijn twijfels, Nooit van mijzelf gedacht, vast het Dunning-Krüger effect.

Uw reactie

Naam:
Bericht: