Agent mishandeld, burgemeester sluit café na meerdere incidenten

Datum: 22-06-2020

21.23 uur - Een agent is afgelopen weekend gewond geraakt toen hij werd aangevallen door een cafébezoeker in Nijverdal. Hij liep een gebroken neus op. Agenten kwamen bij het café na een melding van geluidsoverlast. Aangezien het niet de eerste melding bij dit café is, heeft de burgemeester besloten om de horecagelegenheid voor een week te sluiten.

Toen agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag bij het terras aankwamen, ontstond er al snel een vervelende sfeer. De terrasbezoekers, vermoedelijk onder invloed, hinderden de agenten in hun werk. Eén van de bezoekers bleef voor een agent staan en versperde hem de doorgang, waarop de agent hem wegduwde. De man kwam daardoor en wellicht mede door zijn alcoholgebruik, ten val. Kort daarop kreeg de agent een harde klap. Later bleek dat hij zijn neus heeft gebroken.
 
Verdachte aangehouden
De andere agent kon de verdachte aanhouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Nijverdal. Hij zit nog vast. De politie doet nu verder onderzoek naar hem, mede op basis van de camerabeelden waarop het incident goed te zien is.
 
Stafvervolging
De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris en moet zich op 8 juli verantwoorden voor de politierechter.  Het Openbaar Ministerie neemt geweld tegen politiemensen hoog op. Dit wordt als strafverzwarende omstandigheid meegenomen bij het formuleren van een strafeis. Agenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten hun werk kunnen doen zonder te worden gehinderd. Zeker in deze coronacrisis is een dreigende inbreuk op hun lichamelijke integriteit extra ingrijpend voor agenten. 
 
Sluiting café
De gemeente heeft besloten om het café aan de Rijssensestraat te sluiten voor een week. Burgemeester Raven: "Agenten handhaven de regels uit de APV, die de gemeenteraad heeft vastgesteld. De uitbater van het café heeft zich niet gehouden aan de sluitingstijden uit de APV. Agenten kwamen naar het café vanwege klachten over geluidsoverlast. Als een bezoeker dan fysiek geweld gebruikt tegen een agent en de uitbater van het café niet de-escalerend optreedt, kan ik niet anders dan deze zaak in het belang van openbare orde en veiligheid voor bepaalde tijd te sluiten. Het is onacceptabel en schokkend dat er geweld tegen een agent wordt gebruikt in onze gemeente."
 
Bron: politie.nl
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jean schreef op 22-06-2020

Tja , laatst nog gewaarschuwd, sluit dit cafe en gooi die cafébaas zo snel Mogelijk achter slot en grendel , hij blijft toch provoceren

Discriminatie schreef op 22-06-2020

Het is idd schokkend dat er geweld wordt gebruikt. Echter toen ik meerdere klappen kreeg op mijn slaap en aangifte deed met naam en toenaam was oom agent niet thuis, dus relativeer dit ook even.

Gerrit schreef op 22-06-2020

Top burgemeester

Meten met twee maten schreef op 22-06-2020

Ik kijk nu al uit naar de kritische vragen die Lokaal Hellendoorn hier over gaat stellen.

Politiek schreef op 23-06-2020

Lokaal Hellendoorn Reactie????

K e schreef op 23-06-2020

En na een feestje is het normaal dat je de rommel aan veegt en op ruimt, maar dat laten ze maar liggen, zie Daliastraat .

Lassie schreef op 23-06-2020

Gaat dit wederom om de Kachel? Zo ja dan hoop ik dat Lokaal Hellendoorn direct afscheid neemt van de eigenaar van dit café in de gemeenteraad.

Def schreef op 23-06-2020

Dit is niet de laaste keer bij de kachel hij laps alles aan zijn laars. Hij wij ook beginnen in almelo schelfhorst park ook daar ging het niet goed.Waar ep nu zit wilde hij ook beginnen hier kreeg hij geen vergunning voor.Maar wilde wel euro voor de onkosten net als ik almelo. In het pand waar nu ep in zit heeft hij ale partijen af gelopen om hem te helpen voor de vergunning. Lokaal Hellendoorn laat nu is wat van U horen.En ik ben het met lassie eens.Ook dit ligt bij U op het bord het is lokaal iets. U wilt toch graag hoger op om de cda van de troon te stoten.

Gezeur schreef op 23-06-2020

Altijd maar weer die uitbater te kakken zetten ! men take a live" het is nu eenmaal zo dat er in een horeca gelegenheid altijd wel eens iets kan voorvallen ! goed of slecht ? maar er zijn een aantal azijnzeikers die altijd maar weer de kachel als pispaaltje gebruiken

Truus schreef op 23-06-2020

Men take a live! Het wordt steeds gekker!

Gert schreef op 23-06-2020

Azijnzeikers??? De heer Geugies denkt dat hij overal bovenstaat.

Iris schreef op 23-06-2020

Waarom hoor ik de heer Geugies nu niet? Zie nergens een reactie van hem op Facebook of dergelijke. De horeca regels worden hier bijna wekelijks aan de laars gelapt. 6 maanden sluiten beste oplossing wie niet horen wil moet maar voelen. blijkbaar was hij onlangs toch niet zo zielig en had de boa ook gelijk volgens bekenden.

Iris schreef op 23-06-2020

geugies zou de politiek in moeten met onderstaand verhaal...echter hij is verantwoordelijk voor wat er in en buiten zijn café gebeurd ten alle tijden. Tevens was hij zelfs na de verplichte sluitingstijd van het terras zelf buiten Onderstaand bericht van geugies op zijn Facebook site van de kachel: Omdat ik mezelf of onze overige gasten en medewerkers liever niet zie fungeren als boksbal, maar slechts verbaal probeer wat te bereiken, zoals in elke training geleerd wordt, sluit de meest fantastische burgemeester die je maar wensen kunt, De Kachel voor een week. Natuurlijk verafschuwen wij geweld. Zowel tegen hulpverleners als tegenover ieder ander. Hulpverleners in functie moeten altijd ongestoord en veilig hun werk kunnen doen, ongeacht wat een ander daar van vindt. Maar individueel gedrag op zo’n manier projecteren op de uitbaters van een horecagelegenheid terwijl je van de rechercheurs die het hele gebeuren onderzoeken complimenten krijgt voor je opstelling en medewerking is te bizar voor woorden en kan alleen in de gemeente Hellendoorn.

Def schreef op 23-06-2020

Gezeur ben jij klant van de kachel ben blij dat ik daar niet in de buurt woon.

willem schreef op 24-06-2020

Ik heb op L.H gestemd. Maar ik denk weet wel zeker,met zo'n raadslid? Draai ik L.H de rug toe.

Geronimo schreef op 24-06-2020

Ik houd niet van dit soort dreigementen, maar als iemand zo vaak, op een negatieve manier in de fout gaat, dan blijft er weinig over. Als een partij, in dit geval dus LH, een oogje dicht knijpt, dan moeten ze het electoraal maar voelen.

Jean schreef op 24-06-2020

@iris , je zou bijna denken dat die rechercheurs gek zijn van dikke ouderwetse cigaren

Iris schreef op 24-06-2020

Geugies heeft vandaag kort geding bij de rechter verloren om weer open te mogen..

Iris schreef op 24-06-2020

Zou wel goede grap zijn....domme vragen stellen is LH een kei in....net als geugies een spoor van ellende overal achterlaat...net zo’n kei.

Iris schreef op 24-06-2020

Uit de tubantia: Camerabeelden De rechter concludeerde na het zien van alle camerabeelden dat uit niets blijkt dat Geugies bij de vechtpartij de-escalerend is opgetreden, zoals hij meermaals heeft beweerd. De rechter vindt dat Geugies niet actief genoeg is opgetreden om de rust op het terras terug te laten keren. Niet tussenbeide springen Volgens de rechter kan/mag van een uitbater niet worden verwacht dat hij bij een vechtpartij tussenbeide springt. „Maar wel dat hij alle andere personen in de directe omgeving aan zou spreken op hun gedrag en tot rust zou manen.” En dat laatste is volgens de rechter niet gebeurt. Hij oordeelt: „Pas na het geweldsincident heeft de uitbater personen weggestuurd bij de politieauto toen de situatie al onder controle was.”

Gerrit schreef op 25-06-2020

Wat een gezeur.Hoe zou het trouwens met die agent zijn? Beterschap gewenst.

Def schreef op 25-06-2020

Iris wat voor krant lees jij ik ken iemand die er personelijk is bij geweest in almelo gerechs gebouw vandaar

Def schreef op 25-06-2020

Ook bij de vorige zaak waar hij een boete kreeg ging meneer bij alle cafe langs en maakte daar een foto waarom hij was toch fout.

Iris schreef op 26-06-2020

De sluitingstijden worden vaker niet gehandhaafd, bijna wekelijks mag je wel stellen. maar zolang er geen overlast is kraait niemand er naar. Dit heb ik van mijn zoon welke in de horeca werkt en na afloop bij de Kachel nog regelmatig aanschuift tot in de latere uurtjes...zelfs door de week, maar dan gaat gewoon de deur op slot en niemand die wat ziet.

Def schreef op 26-06-2020

een mooie zaak waar U zoon werkt zeker en na die tijd naar de kachel. Als het sluiting is voor de zaak dan ook iedereen er uit.Daar krijg je de problemen mee laat hij thuis maar wat drinken.En wat overlast is dat is bij de kachel daaom staat henrie hoog aan geschreven in nijverdal. Maar ja als moe zegt ga maar na de kachel dan kunnen wij rustig slapen

Geronimo schreef op 26-06-2020

Iris, afgezien van de zaak, denk ik wel dat jouw zoon blij is met jouw ontboezeming. Ik denk dat hij vanaf nu rechtstreeks naar huis gaat, indien hij geen andere kroeg meer kan vinden.

Janssen schreef op 26-06-2020

De man die de politieman heeft geslagen had eigenlijk niet eens in de Kachel mogen zijn. Een week eerder heeft hij in de Kachel ook al iemand op zijn gezicht geslagen. Een café verbod was dus op zijn plaats geweest. Helaas heeft de uitbater van de Kachel ook hierin verzaakt. Had hij dit wel toegepast dan was de politieagent een hoop ellende bespaard gebleven.

Uw reactie

Naam:
Bericht: