SVVN koestert een punt tegen ON

Datum: 27-09-2020

19.08 uur - Afgelopen zaterdag speelde ons eerste elftal eindelijk weer een competitieduel op ons Sportpark Groot Lochter. We waren gastheer van Oranje Nassau uit Almelo. De Almeloërs hebben de ambitie om bij de eerste drie te eindigen en minimaal nacompetitie te halen. Bij de Volharding ligt de lat iets lager: Het linker rijtje met hopelijk een uitschieter naar boven. De eerste wedstrijd werd door ON met vier doelpunten verschil gewonnen van VV Bruchterveld terwijl SVVN met vier doelpunten verschil de bietenbrug op ging bij VV Hellendoorn.

Onder ideale omstandigheden floot omstreeks half drie de ervaren scheidsrechter Marsman uit Deventer voor het begin van deze wedstrijd. Voordat werd eerst stil gestaan bij het overlijden van ons lid van verdienste Jan Alberts. Dat gebeurde al begin april, maar dit was de eerste mogelijkheid. Het was een indrukwekkend en mooi eerbetoon aan onze Jan.

SVVN begon zeer scherp aan de wedstrijd. Na een goede actie van Marvin Thomas kreeg Nick Snellink al in de tweede minuut een schotkans. Een minuut later was Rowan Wijnen kansrijk vanaf de zestien maar zijn inzet mistte de kracht om de doelman te verrassen. In de 9de minuut het eerste gevaar van ON. Patriz Loohuis redt met zijn voet op de inzet van Patrick Ponsteen. Het was een start waar de verhoudingen anders kwamen te liggen. Oranje Nassau werd sterker en SVVN werd onder druk gezet. Af en toe kwam de thuisclub er gevaarlijk uit waardoor er een amusante eerste helft ontspon.

In de 18de minuut krijgt Thijs Hindriks de uitgelezen kans om de score te openen. Oog in oog met Patriz Loohuis schiet hij echter ruim over het doel van onze sluitpost. Even later is het weer bijna raak als Mauro Lodde van dichtbij op de paal kopt achter de kansloze Patriz Loohuis. Ook de laatste grote kans van de tweede helft is voor de gasten als in 32de minuut Thijs Hindriks recht op doelman Loohuis schiet in zeer kansrijke positie.

We gaan dus rusten met de brilstand op het bord. De Volharding mag hier het meest gelukkig mee zijn. ON was zeer kansrijk maar het ontbrak de Oranjeblauwen aan scherpte om de trekker over te halen.
In de rust blijft Rowan Wijnen achter in de kleedkamer. Martijn ter Steege vervangt hem. Jimmy Scharphof schuift daardoor naar voren.
In de tweede helft is een zelfde speelbeeld te zien als het laatste half uur van de eerste helft. ON domineert en is gevaarlijk. SVVN is duidelijk de mindere van de twee. Het werkt zich wel een slag in de rondte maar toch is het verschil groot. Al in de 49ste minuut wordt het verschil uitgedrukt in de score. Een voorzet van links van Patrick Ponsteen belandt bij Alain Goury die van dichtbij Patriz Loohuis verschalkt.

Na de vroege voorsprong van ON in de tweede helft ontvouwt zich een stuk minder aantrekkelijke tweede helft. SVVN zou eigenlijk moeten komen, maar het ontbeert de thuisclub aan kracht om gevaarlijk te worden. De beste kansen zijn voor de gasten, maar in de 65ste minuut zet de ingevallen Brian Maimba druk op de keeper van ON. Een mispeer van een verdediger van ON brengt Marvin Thomas in balbezit. Zijn lob ineens gaat net naast. Een minuut later voorkomt Patriz Loohuis de 0-2 door een kopbal van Thijs Hindriks te pareren.

De wedstrijd bloedt dood en ON lijkt eenvoudig de drie punten te kunnen bijschrijven. SVVN is gewoonweg niet bij machte om gevaarlijk te worden. In de 85ste minuut gaat Mauro Lodde alleen op de keeper af. Patriz redt met zijn voet. Even later plukt Patriz Loohuis simpel een vrije trap op. Hij hervat het spel snel met een lange bal achter de verdediging van ON. De ingevallen Johnny Teterissa gaat er achteraan en tikt de voorbij de keeper. Doelman Te Riet raakt Johnny en die komt daarbij ten val. Strafschop. Jimmy Scharphof zet zijn linkerpootje achter de bal en schiet feilloos de bal binnen.

Er volgen nog enkele spannende minuten maar echt gevaarlijk wordt het voor beide doelen niet meer. SVVN is blij met hun eerste punt in een wedstrijd waar het grote delen de mindere was van de tegenstander. SVVN heeft hard gewerkt en mistte veel basiskrachten. Dan is dit toch wel een bonuspunt.

Volgende week gaat SVVN op bezoek bij VV Mariënberg. De wedstrijd op Sportpark Westerpark begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Zander Pouls.