Reggestroom gaat verder onder de naam Noaber &Co

Datum: 22-11-2020

9.40 uur - Reggestroom was in 2011 bij de oprichting als een van de eerste energiecoöperaties in Nederland haar tijd ver vooruit. Er is destijds een mooie start gemaakt om duurzame energie lokaal op de kaart te zetten. We hebben zeker niet altijd de wind mee gehad. Het ontbrak de landelijke politiek aan visie en daadkracht. Nederland liep op het gebied van duurzame energie jarenlang achter op de andere Europese Lidstaten.

 
Hetzelfde gold eigenlijk voor de situatie in de gemeente Hellendoorn. Tot slot hebben we ook organisatorisch tegenslag gehad en was de aanpak er een van pionieren. Om al deze redenen zijn niet alle plannen gerealiseerd. 
 
Anno 2020 ziet de wereld er heel anders uit: inmiddels zijn er op mondiaal niveau (Parijs) en landelijk niveau (Energieakkoord) bindende afspraken gemaakt over de energietransitie. De afgeleide doelstellingen worden op dit moment via de regionale energie strategie (RES) op lokaal niveau vastgesteld. Er zijn daarnaast inmiddels genoeg voorbeelden van succesvolle projecten en ervaringen hoe je lokale energie-initiatieven het beste kunt aanpakken. De trend hierin is meer van onderop samen met de bevolking en minder met enkel alleen commerciële partijen. En dat is precies wat wij gaan doen. Met een vernieuwd bestuur kiezen we voor een meer coöperatieve insteek en een meer gebiedsgerichte aanpak. Waarbij wij lokale initiatieven ondersteunen. Samen zorgen we dat we de regie houden en ook de opbrengsten ten goede laten komen aan onze gemeenschap. Vandaar ook een nieuwe naam om te benadrukken dat we er zijn voor onze inwoners: Noaber &Co, energie voor & door bewoners. 
 
Duurzaamheid gaat niet alleen over het ‘hier en nu’ maar zeker ook over de toekomst. Het is belangrijk dat elke generatie zich inzet om een zo’n groot mogelijk draagvlak en bereik onder onze inwoners te krijgen. Daarom zijn we nog op zoek naar nieuwe bestuursleden. Ben jij een jongere, jong volwassene, jonge ouder, vrouw of een kei in marketing & communicatie, administratief sterk of heb je een juridische achtergrond? En wil jij de positieve energiebeweging in de gemeente Hellendoorn samen met ons vormgeven? Check onze website www.noaber.co en meld je aan. 
 
Ben je op dit moment al klant bij Reggestroom? Voor jou verandert er op dit moment helemaal niets. Als je naar de oude website gaat word je automatisch doorgelinkt naar de nieuwe website, maar het oude mailadres houden we nog in de lucht. In 2021 kun je ons op afspraak ontmoeten in het Duurzaamheidscentrum aan de Grotestraat 164 in Nijverdal.
Wij hopen alle andere inwoners van de gemeente Hellendoorn, ondernemers, verenigingen, lokale belangen en buurten in de nabije te mogen ontmoeten als lid, klant, werkgroeplid of initiatiefnemer. Sluit je aan!
 
Edwin Bronts, voorzitter Noaber &Co
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: