Hosmar met topscores tijdens observaties op Tokio-koers

Datum: 15-06-2021

8.20 uur - De nominatie voor ‘een’ Nederlands team naar de Paralympische Spelen in Tokyo  voor de paradressuur, was al door het binnenhalen van de wereldtitel van het team tijdens het WK in Tryon in 2018 zeker gesteld. Frank Hosmar is al jaren een vaste waarde voor het team tijdens kampioenschappen en spelen. Echter moet hij elk jaar, voor elk kampioenschap, bewijzen dat hij ook dat jaar weer deel uit moet maken van het team dat uitgezonden wordt. 

Dit jaar is het jaar van de Paralympische Spelen in Tokio en daarvoor zijn er in de paradressuur drie observatiewedstrijden door de bond uitgeschreven. Tijdens die wedstrijden moeten de sporters, die kans willen maken om uitgezonden te worden naar de spelen, laten zien wat ze waard zijn en welke scores ze kunnen rijden.
Twee van de drie observatiewedstrijden zitten er inmiddels op; het Nederlands Kampioenschap en een drie sterren internationale wedstrijd (CPEDI3*) in Peelbergen. Frank Hosmar neemt met twee paarden deel aan de selecties, zodat hij mogelijk een reserve heeft in geval van een blessure. 
 
Tijdens het Nederlands Kampioenschap in het weekend van 5 juni reed Frank zich met beide paarden in de top 5 en de finale kür op muziek wist hij met een score van 80,8% te winnen met zijn Alphaville NOP. Voor de Nederlandse titel kwam hij slechts 0.8% te kort op de nummer 1 en het duo won de zilveren medaille. 
 
Afgelopen week en weekend stond CPEDI3* Peelbergen op het programma. Frank Hosmar stond opgesteld voor het team met zijn Alphaville NOP en samen met collega ruiters Sanne Voets, Rixt van der Horst en Maud de Reu wonnen ze met ruime cijfers de landenwedstrijd waaraan 10 landen deelnamen.  Ze verbraken hierbij zelfs bijna het wereldrecord dat momenteel in handen is van Amerika en wonnen voor Denemarken, Noorwegen en Duitsland. Het was de grootste internationale wedstrijd ooit in de para-dressuur. 
 
Persoonlijk behaalden Frank en Alphaville NOP drie overwinningen op rij met klinkende scores (77,171% voor de teamtest, 76,429% voor de individuele proef en een persoonlijk internationaal record in de kür op muziek van 82%). Met zijn andere paard Guetta had hij in de eerste proef wat fouten waardoor een topscore achterbleef, maar reed hij de tweede dag naar een score van 75% en een 2e plek, waarmee hij bewees dat ook dit paard tot de absolute top behoort.
 
De wedstrijd dit weekend was na het NK Dressuur vorige week de tweede observatiewedstrijd. De derde is over vijf weken in Schijndel. Dan zal de bondscoach gaan letten op vormbehoud, maar dat is Frank met zijn ervaring wel toevertrouwd.
Al met al, staan Frank en zijn paarden er goed voor in aanloop naar de spelen in Tokio en lijkt teamplaats binnen handbereik.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: