Duurzaamheidscentrum nu ook weer op woensdag geopend

Datum: 16-06-2021

14.48 uur - Het Duurzaamheidscentrum van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn aan de Grotestraat 164 in Nijverdal is vanaf nu ook weer op woensdagmiddag geopend. Net als op donderdag en vrijdag zijn de openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is het centrum van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente is elke donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

 
Van woensdag tot en met zaterdag kunt u bij het duurzaamheidscentrum terecht voor informatie over duurzaamheid in brede zin (energie, maar ook hergebruik van spullen (circulaire economie), water, afval, biodiversiteit, afgedankte spullen, fairtrade en sociale duurzaamheid).
Voor kinderen en hun ouders verkopen we ook educatief speelgoed, bouwdozen met zonne-energie. De voorbeelden in de etalage rekken nog steeds veel bekijks en zijn ook erg geschikt voor een cadeautje.
 
Is uw apparatuur kapot, dan kunt u deze spullen brengen en bekijken de vrijwilligers van het repaircafé of het gerepareerd kan worden. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Mensen betalen alleen de eventuele onderdelen die vervangen moeten worden. En een vrije gift is natuurlijk altijd welkom.
 
Het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente is elke week geopend op donderdagavond met een inloopspreekuur van 18.30 tot 19.30 uur.
Afspraak maken of van tevoren aanmelden is dus niet nodig. Iedereen kan vrij naar binnen lopen. De wooncoaches helpen u graag met het verduurzamen van uw woning. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
 
Vrijwilligers gezocht:
Lijkt het je leuk om een dagdeel te helpen in het duurzaamheidscentrum, meld je dan aan bij het Platform via platformduurzaamhellendoorn@gmail.com.
Het Platform is ook nog steeds op zoek naar bestuursleden en leden voor werkgroepen. Heb je interesse in het brede terrein van duurzaamheid (van fairtrade tot biodiversiteit, van energie tot sociaal) meld je dan aan.
 
Aangepaste openingstijden vanaf half juni 2021:
Bezoekers zijn welkom in het duurzaamheidscentrum van woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur, dan kunnen er ook spullen gebracht worden voor het repaircafé.
Elke donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur is er het inloopspreekuur van de wooncoaches.
Wil je meehelpen of meer weten, mail dan naar platformduurzaamhellendoorn@gmail.com.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: