CDA-Hellendoorn werkt aan nieuw verkiezingsprogramma

Datum: 16-06-2021

14.54 uur - CDA Hellendoorn is inmiddels gestart met het opstellen van het verkiezingsprogramma voor  de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Verenigingen, organisaties en bedrijven worden gevraagd om mee te denken aan het nieuw op te stellen programma voor de raadsperiode 2022-2026. De komende week kunnen deze verenigingen en organisaties een brief van het CDA verwachten met de uitnodiging om hun wensen kenbaar te maken. De CDA programmacommissie zal de reacties inventariseren en verwerken. 

 
Ook individuele inwoners worden betrokken bij dit proces.
Via de lokale- en social media worden inwoners opgeroepen om mee te denken. Vele inwoners willen graag iets gerealiseerd zien voor de nieuwe raadsperiode en hebben nu de  kans om ideeën met ons te delen.
 
Mail naar www.cda.nl/overijssel/hellendoorn/contact.
 
CDA-Hellendoorn is er voor alle inwoners van Hellendoorn. 
De nieuwe CDA fractie bouwt graag met uw ideeën aan een nog mooiere gemeente Hellendoorn.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 17-06-2021

@CDA fractie, neem gelijk een punt op, waarmee jullie niet willen samenwerken. Voorkomt onnodige teleurstellingen bij andere partijen en tevens kiezersbedrog. Ofschoon ik verwacht dat jullie in zetels zullen dalen, gezien de leugens die jullie 2de kamerfractie momenteel kwistig rondstrooit.

Han schreef op 18-06-2021

Geronimo, ik verwacht dat jullie in zetels dalen, moet dat niet zijn, ik hoop dat jullie in zetels dalen? Lokaal, maar ook landelijk kan men nu zien hoe christelijk deze partij is.

Mitis schreef op 18-06-2021

Haha hoe christelijk de CDA partij is, nou niet dus. Kijk hoe ze Pieter Herman Omtzigt afserveren. Één van de weinige 2e kamer leden die zijn werk - de regering controleren - goed doet. Nee een lief en plooibaar mannetje is hij niet, daar was hij ook niet door het volk voor gehuurd. Onze 2e kamer bestaat voor 50% uit baantjes jagers en meelullers. Bah!!!

William S. Burroughs schreef op 19-06-2021

Kerk en Staat moet je gescheiden houden. Want voor je het weet worden oude Bijbelse opvattingen geprojecteerd op een moderne samenleving. En dan krijg je hele rare man-vrouw verhoudingen, buitensluiten van de homosexuele medemens en andersdenkenden. Men gaat zich vervolgens terugtrekken in dorpjes met gelijkgestemden en er ontwikkeld zich spontaan een hang naar extreem rechts. Vaak uit angst geboren en gevoed door enorme oogkleppen, desinteresse in de medemens en onwetendheid. Prima voor het dorp maar natuurlijk niet iets waar je de boer mee moet opgaan. Laat staan politiek bedrijven. Dan kun je de democratie met zijn gelijke rechten beter direkt aan de wilgen hangen. Oftewel mooi op de boot houden en niet mee uit varen. Bovendien heeft de C in de politiek geen toegevoegde waarde. Het bevestigd enkel dat het door de mens verzonnen is. Wat zich uit in een afspiegeling van de maatschappij en politiek. Ook door mensen gedomineerd met dezelfde leugens, bedrog, misbruik, gekonkel en gedraai en roddel en achterklep. Kortom de C is hartstikke menselijk. En daarom moet je iets wat ooit verzonnen is niet leidend maken in de realiteit van de moderne samenleving. Dat werkt niet en geeft vaak heel onchristelijke situaties lees menselijke. Kerk en Staat moet je dus gescheiden houden. Prettige dag.

Lokaal Hart schreef op 19-06-2021

Helemaal eens met scheiding tussen kerk en staat. Helaas is het CDA al jaren de essentie van haar bestaan uit het oog verloren. En dat is waar de C voor stond: o.a. rentmeesterschap, democratie en solidariteit. Onder leiding van met name Buma is de partij sterk naar rechts opgeschoven. Kijk bijvoorbeeld maar naar de opvattingen over klimaat, stikstof enz., maar ook hoe men probeert grote donaties te vergoelijken en dan hebben we het nog niet over CDA'ers die 9 miljoen verdienen. Op deze manier kun je je terecht afvragen wat de partij nog voor toegevoegde waarde heeft in de Nederlandse politiek.

Geronimo schreef op 19-06-2021

@WSB, dat stukje tekst heb jij ook verzonnen en toch bestaat het. Vrijelijk gepikt van H. Finkers. Verder zou ik het terugtrekken in dorpjes met gelijkgestemden, in dit geval, alleen maar toejuichen. Maar waarom dit een spontane hang naar extreem rechts zou moeten leiden, is mij een raadsel. Is volgens mij geen wetenschappelijk bewijs van en in de bijbel staat, heb uw naaste lief. De grote Baas heeft dit zelf gedicteerd.

William S. Burroughs schreef op 19-06-2021

Aan Geronimo. Van het door u genoemde stukje tekst was ik niet op de hoogte en was dus onbewust. Het is inderdaad niet wetenschappelijk bewezen maar naast de christelijke partijen doet Wilders het in dit soort dorpen vaak goed. Wat weer te verklaren is vanwege onbekend maakt onbemind. En tot slot zou ik dat wat de grote Baas zogenaamd gedicteerd zou hebben niet al te serieus nemen. Maar dat blijft vanzelfsprekend aan u. Prettige dag.

Geronimo schreef op 20-06-2021

@WSB, ik ben ook niet christelijk, maar waarom zou ik anderen hierom schofferen? Getuigt van weinig empathie. Overigens hier de link, https://www.youtube.com/watch?v=Nl50l1h8PGs.

Geronimo schreef op 20-06-2021

@WSB, deze is overigens ook erg sterk, maar die zul je wel kennen. https://www.youtube.com/watch?v=bc4qEYSIEQo

William S. Burroughs schreef op 20-06-2021

Aan Geronimo. Empathie moet van 2 kanten komen en het is niet mijn intentie om te schofferen. Daarnaast vind ik het prima dat mensen troost of steun uit het geloof halen. Maar met de zogenaamde uitwassen en de daaruit volgende consequenties heb ik niet zoveel. Prettige dag.

Geronimo schreef op 20-06-2021

@WSB, als het van 2 kanten moet komen, dan is het geen empathie.

William S. Burroughs schreef op 20-06-2021

Aan Geronimo. Dat kan wel degelijk. Je inleven in de ander en hem/haar proberen te begrijpen. Empathie is geen sympathie. Prettige dag.

Geronimo schreef op 21-06-2021

@WSB, jij zegt dat het moet. Dan is het volgens mij consensus.

William S. Burroughs schreef op 21-06-2021

Tot slot aan Geronimo. Ik zeg niet dat het moet maar dat het kan. Zo kan ik mij bijvoorbeeld heel goed voorstellen waarom mensen voor Wilders stemmen. Maar kan ook uitleggen waarom het in de praktijk niet werkt. Dan kun je dus tot wederzijds begrip komen maar niet tot een concensus wat tot overeenstemming komen betekent. Tot zover. Prettige dag.

Jans schreef op 22-06-2021

Er volgen nog veel prettige dagen!

William S. Burroughs schreef op 22-06-2021

Aan Jans. Dat mag ik toch hopen. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: