Hertruiters succesvol tijdens kringselectie

Datum: 21-06-2021

9.28 uur - De selectie van kring Reggedal voor de Regiokampioenschappen is in volle gang. De dressuur voor de paarden werd gehouden in de vorm van een meetmoment bij Hippisch Centrum ’t Oale Spoor. Hier scoorden ook leden van de Hertruiters goed.

In de klasse B reed Nicke Miskotte met Kacie Vita twee mooie proeven en werd als vijfde geselecteerd. In de klasse L1 stond Wendy Hulsink – Bergman met Amke Kasteelsche Hof op de eerste plek en Corinda Hutterd met Giulietta werd hier knap tweede. Ook Rebecca Turk is afgevaardigd naar de Overijsselse kampioenschappen in deze klasse.
 
In de klasse L2 was Jinthe Wemekamp met haar paard Jubilant iedereen de baas. Zij werd als eerste afgevaardigd. Annelies Hosmar wist zich in de klasse M1 als vijfde te plaatsen voor de Regio. In de klasse M2 werd Quincy Langevoort met haar paard Gogo tweede. Met deze mooie prestatie mag ook zij zich melden in Urk, waar de regiokampioenschappen op 17 juli worden verreden.
 
Dit weekend waren de selectiemeetmomenten voor de pony’s dressuur en springen in Almelo. Ook hier deden weer Hertruitertjes mee. Op vrijdagavond in de klasse M werden er al mooie scores neergezet. Hier werd Thijmen Hosmar knap tweede met zijn pony Candy Crush in de klasse M1 dressuur en hij is daarmee afgevaardigd. Ze behaalden een gemiddelde score van 193 punten. In de klasse M2 werd Marilyn Roelofs kringkampioen met Poppings Soraya en ook zij mag daarmee uiteraard naar Urk, naar de Regiokampioenschappen. Zij reden een gemiddelde score van 195,5 punten bij elkaar.
 
Zaterdag kwam Thijs Eshuis met Sproet in actie in de klasse B categorie AB dressuur. Met een gemiddeld puntenaantal van 189,5 werd hij als derde afgevaardigd. In dezelfde klasse categorie C werd Jasper Hosmar met zijn Rocky reservekampioen met 199,25 punten en Mae Jannink legde beslag op de derde plaats met haar pony Sidney déquisage met 193 punten gemiddeld. Beiden zijn ook afgevaardigd naar Urk. Eveneens in de klasse B dressuur maar categorie DE wist Sophie ter Haar met haar pony Goldstar een hele mooie score van 209 punten te behalen. Dit was goed voor het kringkampioenschap. Reservekampioen werd hier Luc Eshuis met zijn pony Blackfire. Ook hij had een hoge score: 201 punten gemiddeld. Als zesde werd ook Lisa van Dijke nog afgevaardigd met haar pony Orchids Unique met 193,25 punten. In de klasse L1 categorie DE kwam Silke Pot met haar pony Joy in de ring. Zij reden een gemiddelde van 184,25 punten en is daarmee als vijfde afgevaardigd.
 
Ook in de klasse L2 dressuur was er succes voor de Hertruiters. In de categorie AB werd Berber Nijland met Sunnyboy kampioen met een puntengemiddelde van 188,75. En in de categorie C was het kampioenschap voor Melissa Eshuis met haar pony Forest Fire met het mooie puntengemiddelde van 199.
 
Bij het springen was er eveneens succes voor Melissa Eshuis en haar pony Forest Fire. Zij werden reservekampioen in de klasse B categorie C. Berber Nijland bereed met het springen haar pony Kantje’s Zorak in de klasse B categorie DE. En dat ook deze amazone evenals Melissa allround talent heeft liet zij zien door in het grote deelnemersveld vijfde te worden. Jip Ottes ging van start met haar beide pony’s Zenzi Boy en Jax. En ook Jip leverde met beide pony’s uitstekende prestaties. Ze behaalde in de klasse L categorie DE met Zenzi Boy en in de klasse M categorie DE met Jax een tweede plek. Daarmee zijn Melissa, Berber en Jip afgevaardigd naar de regiokampioenschappen.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: