Dimence Groep ondersteunt naasten van mensen met psychische klachten met Naastenavond

Datum: 06-07-2021

08:22 uur -  Elke derde donderdag van de maand organiseert de Dimence Groep een naastenavond voor naasten van mensen met psychische klachten. Wanneer een dierbare kampt met psychische klachten, komt er heel wat af op zijn of haar naasten. Zeker wanneer die dierbare in een crisissituatie terecht komt of wanneer er behandeling nodig is. Hoe ga je hier mee om, hoe gaat de behandeling en hoe gaat alles wat erbij komt kijken in zijn werk?

 

 

Tijdens de Naastenavond ontmoeten naasten anderen die in een vergelijkbare situatie zitten. Het doel van deze avond is het ondersteunen en leren van elkaar en om met elkaar te kunnen praten. De avonden vinden plaats onder begeleiding van een zorgprofessional, ervaringsdeskundige en iemand van de mantelzorgorganisatie. 

 

De avonden vinden nu nog online plaats, maar zodra het weer kan, zullen ze fysiek plaatsvinden in het Westerdok in Almelo. De naastenavonden zijn bedoeld voor naasten van mensen die in zorg zijn bij de locaties Almelo en Hardenberg en uit één van de volgende gemeentes komen: Almelo, Wierden, Rijssen, Hellendoorn, Tubbergen, Twenterand, Hardenberg en Ommen. Een naaste is vaak familie, maar kan ook een goede vriend, buur of klasgenoot zijn. Iemand is een naaste als hij of zij direct betrokken is bij een cliënt en graag iets wil betekenen voor hem of haar. 

Voor meer informatie, zie: www.dimence.nl/naastenavond.
Opgeven kan via naasten-almelo@dimencegroep.nl.

 

Veel naasten voelen zich alleen in hun zoektocht naar ondersteuning, maar dit zijn ze zeker niet. Aimée Elzenga is naaste en werkt bij Dimatch, het interne inzetbureau van de Dimence Groep. Ze vertelt via https://www.dimence.nl/ervaringsverhalen/ik-miste-het-contact-met-mensen-die-hetzelfde-meemaakten over haar ervaringen als naaste en de behoefte aan contact met mensen die hetzelfde meemaken.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: