Lokaal Hellendoorn wijst grootschalige windturbines van RES Twente af

Datum: 08-07-2021

9.34 uur - Lokaal Hellendoorn vindt dat de mening van de inwoners uit de gemeente Hellendoorn over de energietransitie gerespecteerd moet worden. Daarom stemt de lokale politieke partij tegen het strategisch koersdocument RES Twente 1.0. In dit koersdocument van de Regionale Energie Strategie Twente wordt een verhouding 60-40 wat betreft wind en zon aangehouden.

Annemarie Dubbink, fractievoorzitter van Lokaal Hellendoorn licht de keuze toe: “De wil van onze inwoners is dankzij de inzet van de werkgroepen duidelijk naar voren gekomen. Het overgrote deel van onze inwoners kiest voor kleinschalige opwekking zoals zon op dak. Daarbij horen geen grootschalige windturbines. Aan ons is het nu de opdracht om de wil van onze inwoners uit te voeren. We kiezen daarom voor onze eigen lokale koers in plaats van de regionale koers van RES Twente.”
 
Annemarie Dubbink kijkt positief terug op wat de werkgroepen en de inwoners van de gemeente hebben bereikt. “Het bod van 71 GWh aan opwekking van duurzame energie is ruimschoots gehaald. Dit laat zien hoe belangrijk duurzaamheid is voor onze burgers. Aan de andere kant vinden onze inwoners ook hun gezondheid, het noaberschap en de prachtige omgeving belangrijk. De keuze voor kleinschalige opwekking is dus een logische. Alleen daarvoor is er draagvlak”, aldus Annemarie Dubbink.
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 28-07-2021

Vorige maand ging er een streep door de aanleg van een windpark in Delfzijl en vandaag is bekend geworden dat de projecten in Houten en Oss voorlopig ook niet doorgaan. Wanneer actiegroepen zich blijven verzetten tegen windmolens, dan worden de plannen voor de energie transitie nooit gehaald. Soms denk ik wel eens dat de overheid deze actiegroepen bewust opricht,met als reden om de gemaakte afspraken te blokkeren. De overheid heeft zijn best gedaan, maar de schuld ligt bij de burger. Deze willen immers niet meewerken im de klimaatdoelen te halen. Ondertussen gaat de prijs van gas en licht met grove stappen omhoog om de burger maar te blijven uitmelken. Onlangs verscheen er een artikel over thuis opslag van energie. Momenteel wordt er in bepaalde wijken en of steden teveel stroom opgewekt door zonnepanelen. Het netwerk kan deze toelevering van stroom niet aan. Aanpassingen aan het stroomnet worden niet gedaan, dit zal de netbeheerder teveel geld kosten. De brave burgers die bewust voor zonnepanelen hebben gekozen worden op deze manier gestraft. Dit alles heeft maar één oorzaak. Juist, links gedram over het klimaat. Het is één grote lobby waar een gods vermogen aan verdient wordt.

Jos schreef op 28-07-2021

Lokaal Hellendoorn heb ik niet gehoord met een tegengeluid over het nieuwbouw project aan de dorpstraat waar het squash centrum verdwijnt voor appartementen voor senioren. Johan Kampman heeft een goed stuk geschreven over de bouw van appartementen in Heldern.

Jos schreef op 28-07-2021

Dorpsraad Hellendoorn: In het dorp Hellendoorn hebben we de laatste tiental jaren veel inbreiding gehad. Groene plekken in het dorp werden opgevuld. Dit alles met het doel om de leefbaarheid in het dorp op peil te houden. Daar profiteren nu scholen, winkeliers, horeca en sportverenigingen van. De nog overgebleven groene plekken in het dorp moeten we koesteren. In de eerste plaats voor onszelf maar ook voor toeristen die ons mooie dorp bezoeken. Het zijn de doorkijkjes die het dorp mooi en karakteristiek maken. De Dorpsraad denkt alleen aan drie toepassingen van zonnepanelen in het dorp Hellendoorn, namelijk: • overdekken van parkeerplaatsen met zonnepanelen • gebruik van zonnepanelen op grote daken • zonnepanelen bij individuele bewoners op het eigen dak. Tja zo kom je niet ver ! Zie wel 71 gwh maar niet de extra energie welke we tot 2030 gaan gebruiken door meer elektrische apparaten, auto’s etc…

Han schreef op 02-08-2021

Schoorvoetend durfden onze weergoden van het KNMI te vertellen dat we dit jaar te maken hebben met een oer Hollandse zomer. In mijn 80 jaar was zo'n natte zomer als dit jaar heel normaal, maar ook de warme zomers als verleden jaar en het jaar daarvoor waren heel normaal. Tegenwoordig niet meer volgens de linkse klimaatdrammers. Alles is de schuld van klimaatverandering. 80 jaar geleden hoorde je niet dat er in Turkije een bosbrand was, tegenwoordig is de NOS er als de kippen bij om hier verslag van te doen. Kijk ongehoorzame burgers, dit is de schuld van jullie, door jullie is het klimaat verandert. En door jullie komt dit. Ik word zo langzamerhand kotsmisselijk van die linkse gedachten. Alles draait om geld en leugens. Ze hebben werkelijk geen flauw idee wat voor onzin zij uitkramen. Luister alleen even naar onze klimaatpaus Frans Timmermans. Als alles moet gebeuren wat hij wil, dan zal eerst de helft van de wereldbevolking uitgeroeid moeten worden. Pas dan kan men zijn plannen weer eens afstoffen en inzien. Zolang wij met zoveel mensen op deze aardbol ronddwalen, dan kunnen zijn plannen in de kast. Aanschouw enkel de discussie die wordt gevoerd over het sluiten van een kolencentrale in Nederland. In Azië gaan ze er 600 bouwen. Terecht symbool politiek om in Nederland een kolencentrale te sluiten. Wij kunnen beter hele bossen in de oven blijven verbranden om groene stroom te maken. Goddank zal het mijn tijd duren, maar wat is de bevolking een hoop onzin verkocht de laatste jaren. En wat zijn de mensen naïef dat ze alles maar geloven wat de media verkondigd. De media heeft hier ook een hele grote rol in. Vaak is hun berichtgeving eenzijdig en is er geen ruimte voor discussie of tegenbericht. Hoe noemen ze dat ook alweer, staatstelevisie?

Han schreef op 02-08-2021

Volgens het Europese Hof voldoen de plannen voor windparken niet aan Europese regelgeving, omdat er onvoldoende rekening is gehouden met de gevolgen voor het milieu en het effect op de gezondheid van omwonenden. Daarnaast zijn netbeheerders onvoldoende voorbereid op de komst van windmolenparken. De opgewekte stroom zou teveel zijn voor het netwerk, waardoor er flink zou moeten worden uitgebreid. Het zit de klimaatdrammers dus bepaald niet mee. En dit mensen is dus precies waar die linkse groeperingen geen rekening mee houden. Ze blèren maar wat, moet miljoenen euro's aan belastinggeld kosten, maar dan ineens hebben windmolens impact op het milieu, gezondheid en leefomgeving. Op schrift kunnen ideeën nog zo mooi zijn, maar in de praktijk werkt het vaak net iets anders. En laten die linkse klimaatdrammers nu net de praktijk missen. En dat geldt niet alleen voor linkse partijen, maar ook net zo goed voor de rechtse partijen, ook die hebben geen benul van wat ze aan het doen zijn. 95 procent van de Kamerleden zijn Alpha's. De rest is Beta. Een mix van 50/50 zal gewenst zijn. En zolang ons kabinet demissionair is, kunnen ze doen wat ze willen doen. Geen enkele demissionaire minister heeft belang bij snelheid om een kabinet te vormen.

Han schreef op 03-08-2021

Om maar even aan te geven hoe klaar ik ben met die linkse klimaatdrammers. Door hun inmenging en gedachtengoed hebben we door biomassa alleen maar meer broeikasgassen in de atmosfeer gepompt. In de telegraaf stond hierover een mooi artikel. Hieronder een knipsel uit dit artikel. Dus je ziet maar weer dat dat linkse beleid ons verder en verder in de problemen brengt. Door deze lui, moeten wij meer en meer gaan betalen. De staatstelevisie heeft het spelletje mooi meegespeeld en het linkse verhaal herhaaldelijk verkondigd. Goed journalistiek werk is er helaas niet meer tegenwoordig. Een journalist moet onderzoek verrichten en het eerlijke verhaal vertellen ipv schrijven wat een ander graag wil. Het ’groene’ EU-plan voorziet daarin. Emissies verminderen door elektriciteitscentrales in plaats van op kolen en gas voortaan op biomassa te stoken, vindt hij echter contraproductief: „Bomen verbranden, leidt juist tot méér broeikasgas.”

William S. Burroughs schreef op 03-08-2021

Aan Han. U heeft het denk ik nu ruimschoots aangegeven. Prettige dag.

Mitis schreef op 03-08-2021

Goede journalistiek in relatie met De Telegraaf, je moet maar durven....

Geronimo schreef op 03-08-2021

De telegraaf oftewel een slager die zijn eigen vlees keurt. Ga liever genieten van je leven, ipv steeds af te geven. Of is je leven zo sneu, dat je je op je 80 nog zo druk moet maken.

Han schreef op 03-08-2021

Geronimo. Neen, mijn leven is niet sneu. Dat linkse gebral van jou en anderen maken het leven alles behalve prettig. Nederland en inwoners zullen failliet gaan.

Jos schreef op 04-08-2021

Steeds anoniem afgeven kon jij goed op wethouder Walder, maar een kop koffie wou je niet met hem drinken Geronimo.

Han schreef op 04-08-2021

Sorry WSB. Maar hier komt er nog één. Leasemaatschappijen zien problemen ontstaan bij hun klanten die overstappen op een elektrische auto. Een tekort aan laadpalen met daarbij een infrastructuur die de stroomlevering niet aan kan en te weinig stimulans vanuit de overheid zijn zaken waar men als zakelijke rijder tegenaan loopt. Nog zo'n voorbeeld waar die linkse klimaatdrammers nooit over nagedacht hebben. Van alles verzinnen, blijven doordrammen, de ene leugen na de andere leugen verkondigen en als het puntje bij paaltje komt, dan is het plannetje niet mogelijk. Denkt links dat stroom uit de lucht komt vallen? Nederland zal een grote bouwput worden als het elektriciteitsnet vernieuwd wordt. De kosten zullen oplopen tot in miljarden, zeker 15 tot 20 jaar aan tijd is men nodig om het net aan te passen. Grondstoffen zijn er niet helaas, grondstoffen delven is goddank geen belasting voor het milieu en klimaat. Heel Nederland open graven brengt ook geen uitstoot met zich mee, dit gaan onze klimaatdrammers met de schop doen. Dus tja. Jullie linkse mensen kunnen wel weer wegkijken van dit probleem en mij een zeikerd vinden. Maar dit is wel de realiteit.

William S. Burroughs schreef op 05-08-2021

Aan Han. U mag van mij uit angst voor verandering zoveel spuien als u wilt en u daardoor vastklampen aan het zinkende schip. Ik verander liever zijn koers om volledig zinken te voorkomen. Kortom veranderen is niet makkelijk en zal gaan met vallen en opstaan maar is wel noodzakelijk. Uw koppig en ingegraven spuien bestaat voor drie kwart uit onzin en het kwart wat wel waar is brengt u ongenuanceerd. We moeten voorwaarts en niet blijven hangen in een systeem wat niet meer werkt. Prettige dag.

Geronimo schreef op 05-08-2021

Of ik koffie met hem heb gedronken is voor jou een vraag en voor mij een weet. Maar ik had je al geadviseerd om het bij hem na te vragen, jaren terug. Wat ik wel zeker weet, is dat jij je afscheid alhier al had aangekondigd. Dus anderen de maat nemen, over iets wat je niet weet en ondertussen als een klein kind op je schreden terugkeren. Hoe treurig kan je zijn.

Mitis schreef op 05-08-2021

@Han, u signaleert terecht bedreigingen, maar uw chronisch emotionele anti links pamflet ontneemt mij vaak de lust om het geheel te lezen. Natuurlijk zijn veel gestelde milieu doelen onhaalbaar. Maar als je een probleem op de agenda wil krijgen moet je het een beetje opkloppen. Naar mijn mening schiet links hierin inderdaad in door. Het klimaat wordt wel ons zorgen kindje of u wil of niet, of deelt u de meningen van de vol idioot Trump? Het klimaat was in de tijd nooit een stabiele factor. Wat zuiniger met grondstoffen en uitstoot lijkt mij een heel goed plan. Wat mij stoort is de samenstelling van onze kamers, bijna allemaal mensen met een alfa opleiding. Ze praten te veel en beslissen over zaken mee waar ze echt te weinig verstand van hebben. Verder zijn de beslisbomen veel te onzorgvuldig uitgewerkt, er wordt maar een eind weg beslist, de arme ambtenaren moeten maar zien hoe ze de zaak weer rechtbreien. Verder is zowel van Links maar ook van Rechts het partijbelang veel belangrijker dan het volksbelang dat interesseert niemand. Je kon dat heel goed volgen in de toeslagen affaire. Ik wens u een iets vrolijkere oude dag en zou maar stoppen met die zure reacties dat helpt niemand. Op onze leeftijd zijn er wel grotere bedreigingen dan de linkse politiek.

Geronimo schreef op 05-08-2021

@Mitis, als de politieke partijen op de bovenste plaatsen eens mensen , met kennis van zaken plaatsen, dan was het al een stuk beter. Ik zeg maar wat, op 1-een stedenbouwkundige, 2-infrastructuur, 3-openbaar vervoer, 4-milieu, 5-econoom, etc.. Dan heb je in ieder geval meer kundige personen, dan het huidige beleid van ons kent ons.

Han schreef op 05-08-2021

Mitis en Geronimo. Laat ik dat alpha probleem nu ook al aangestipt hebben in mijn gespui. Dit is nu net het probleem. Er wordt van alles verzonnen, wat domweg niet haalbaar is.

Geronimo schreef op 06-08-2021

Jouw probleem is je gescheld op links en voor het gemak ga je eraan voorbij dat de VVD al tig jaren in de regering zit. Vanaf 2010 alleen maar Kabinetten Rutte. Tevens is mede rotzooimaker, het CDA enorm opgeschoven naar rechts. En toch presteer jij het telkens de schuld bij links te leggen. Tevens heb je het hierboven over geld en leugens van links, terwijl Rutte op beide onderwerpen, ruim boven het gemiddelde scoort.

Han schreef op 07-08-2021

Geronimo. Dat jij je ogen sluit voor al het geld verkwisten snap ik niet. Dat jij overal mee instemt, hoe achterlijk het linkse/ groene plan ook is snap ik ook niet. Het raakt ook jou geld. Of verdient jij je geld in de klimaat klimaat business en vul jij je zakken met mijn belastinggeld?

Lokaal Hart schreef op 07-08-2021

@Han: je hebt wel een hele eenzijdige kijk op een aantal problemen die volgens mij niets met links en rechts te maken hebben. We dienen dit samen op te lossen. En dan gaat het niet om linkse klimaatdrammers en rechtse klimaatontkenners. Beide zijn stereotypen die nergens op slaan. Er zijn VVD'ers die daar enorm mee bezig zijn en SP'ers die het geen fluit interesseert. Alleen staat onze aarde figuurlijk wel in brand en zullen we het met z'n allen moeten gaan blussen. Offers zijn daarvoor nodig. Alleen is voor heel veel mensen de noodzaak nog steeds niet duidelijk en dat kan Rutte en zijn kabinetten zich wel aanrekenen. Zij hadden al veel langer hier serieus mee bezig moeten zijn. We doen vaak of we het beste jongetje van de klas zijn, maar als het gaat om het halen van klimaatdoelen, bungelen we onderaan. Dat netbeheerders niet voldoende geïnvesteerd hebben, ligt overigens niet aan deze bedrijven, maar ook aan de rijksoverheid. Netbeheerders mochten met hun investeringen niet anticiperen op toekomstige ontwikkelingen en als je alleen maar vraaggericht oplossingen mag realiseren, loop je natuurlijk bij ontwikkelingen die zo snel gaan altijd achter de feiten aan.

Han schreef op 08-08-2021

Lokaal Hart. Dit heeft niets met mijn eenzijdige kijk op de situatie te maken, maar met de eenzijdige kijk van die klimaatdrammers. Neem als voorbeeld zomer 2021. We hebben dit jaar een hele normale Nederlandse zomer. Een zomer die we kennen van vroeger uit, en toch weten ze het zo te draaien dat dit niet normaal is. De overstromingen in de Ardennen, Duitsland en Limburg worden al toegeschreven aan de klimaatverandering. Wat de media vergeet te vermelden is dat stuwmeren volledig open zijn gezet. In Duitsland fungeren stuwmeren mede als buffer, net als in België, maar hier spelen menselijke fouten mee. Stuwmeren hebben ze niet laten leeglopen, alvorens de regen kwam. Het vele regenwater, plus de inhoud van het stuwmeer heeft voor een complete ramp gezorgd. En dan nog even de bosbranden in Griekenland, brandstichting is de oorzaak, inmiddels zijn er drie verdachten opgepakt met jerrycans vol benzine en aanstekers, maar het komt de klimaatdrammer maar al te goed uit deze situaties. En ja, ik weet ook wel dat er wat gebeuren moet. Zoals al vele malen eerder geschreven. Pak de vervuiling aan. Al die rommel langs de weg en in het bos. Al die plastic verpakkingen en ga zo maar even door. Maar goed, dit zijn welles nietes discussies waar wij niet gaan uitkomen. Er is maar één echt groot probleem waarmee wij van doen hebben en dat brengt mij op de laatste punt van dit onderwerp. We zijn met teveel mensen op deze aardbol. De doelen die men wil halen, kan men niet realiseren met zoveel bewoners op deze aardbol. Iedereen aan het eten houden lukt nu al niet, laat staan voorzien van andere voorzieningen. En de wereldbevolking groeit alleen maar, dus de situatie zal alleen maar verslechteren. Het is grof om te zeggen, maar wil men echt de planeet redden, dan moeten ze niet gaan ontbossen, maar ontvolken.

Geronimo schreef op 08-08-2021

Als ze dan eens starten met 80 jaar en ouder; lijkt je dat wat.

Han schreef op 08-08-2021

Geronimo, jij kent geen tegenslag. Verwend tot op het bot.

Geronimo schreef op 09-08-2021

@Han, dat vat ik op als een compliment, aangezien je mijn verleden niet kent en dus niet weet wat ik heb meegemaakt. Geef je adres hier maar, dan kom ik koffie drinken en vertel je iets over mij.

Geronimo schreef op 09-08-2021

@Han, lees deze ook nog even, https://www.tubantia.nl/binnenland/klimaatpanel-vn-klimaatverandering-extreem-snel-de-mens-is-onmiskenbaar-de-oorzaak~a6c593d9/. En voordat je ze afdoet als linkse klimaatdrammers, zoek even naar de experts en wetenschappers, die hebben meegeholpen aan dit rapport. Zitten veel rechts georienteerde mensen bij.

Han schreef op 09-08-2021

Geronimo. En nu de uitvoering? Inderdaad technisch onmogelijk. En dat hekel ik van die klimaatdrammers. Een aantal voorbeelden. Landbouwgrond moet wijken voor zonnepanelen, terwijl er wereldwijd meer voedsel nodig is. Meer voedsel betekent meer landbouwgrond. Windmolens plaatsen is nu al een probleem, laat staan er nog veel meer nodig zijn. De infrastructuur moet op de schop. Duur, 10 tot 20 jaar werk. Delven van grondstoffen en fabriceren van materialen brengt goddank geen uitstoot met zich mee. Vliegen en auto rijden wordt duurder. Geld betalen doet de uitstoot oplossen, dus wordt vliegen en auto rijden maar duurder gemaakt. Nederland wil 1 miljoen meer huizen bouwen. 1 miljoen meer huizen om te verwarmen en voorzien van elektra. 1 miljoen meer huizen, betekent voor dit kikkerlandje nig strengere regels. Maar goddank, net als stikstof, stopt ook Co2 bij de grens en hoopt het zich op, tenzij er betaald wordt voor de uitstoot, dan waait het verder over de grens en is Nederland van het probleem af. Plan in Azië is om 600 kolencentrales te bouwen, terwijl er hier eentje dicht moet. Klimaatverandering en verandering van oceaanstromingen is van alle tijden. Dit wordt mede veroorzaakt door continentale driften en het verschuiven van het magnetische noorden. Wanneer je de artikelen leest van de klimaat geleerden, dan zijn het aannames en speculaties dat het door het toedoen van de mensen veroorzaakt wordt. Ze kunnen het niet eens bewijzen of verklaren. Het draait hier maar om één ding. En geld is het enige antwoord. En nogmaals, de wereld heeft maar één probleem, en dat is overbevolking. Verder ga ik niet op uw aanbod in om koffie te drinken. Je moet dan met de auto komen, ik moet koffie zetten en dat is slecht voor het klimaat.

Geronimo schreef op 09-08-2021

Ik kom gewoon op de fiets, aangezien ik geen auto heb.En een glas water is ook ok.

Han schreef op 09-08-2021

Geronimo. Eén heel belangrijk ding vergeten, de kosten. Wie gaat dat betalen. Inderdaad, de burger. De vaste lasten zullen explosief stijgen. Waardoor het merendeel van de mensen kunnen dit niet betalen. Zij zullen allemaal in de schuldsanering komen. Kijk maar om je heen wat allemaal duurder is geworden. De dagelijkse boodschappen, belastingen, materialen cq bouwmaterialen, verzekeringen en vul de rest maar aan. You will own nothing, and you be happy. Zal dit dan de bedoeling zijn van de bekritiseerde term "the great reset". Door het geld weg te kapen bij de bevolking, komen mensen in financiële problemen. De overheid neemt onze zware financiële lasten over, de bevolking is hiermee gered en het merendeel van de bevolking is afhankelijk van de overheid. De rijken worden rijker, ondervinden geen financiële problemen en kunnen doen en laten wat ze willen. En denk erom, plaats mij niet in het hokje wappie of doemdenkers. Met die lui heb ik niets.

William S. Burroughs schreef op 09-08-2021

Tot slot aan Han. Ik heb vanzelfsprekend eerbied voor uw grijze haren maar luister in deze kwestie toch liever naar de wetenschap. Waarom? Dat lijkt mij wel zo verstandig. Prettige dag.

Han schreef op 09-08-2021

Geronimo. Wat ik verder heel erg jammer vind van jou commentaar. Jij gaat enkel mee in deze klimaat hype. Een oplossing heb ik jou nog nooit zien aandragen. Schrijf eens in je eigen woorden op, hoe men dit wil bereiken en wie de kosten gaat betalen en wat daarvan de consequenties zijn. Wanneer je dat doet, dan kan ik misschien nog begrip voor jou commentaar opbrengen. En dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor WSB, Mitis en Lokaal Hart. Commentaar hebben jullie wel op de critici, maar een oplossing aandragen is een brug te ver.

Jos schreef op 09-08-2021

Geronimo en koffie geen goede combinatie.

Geronimo schreef op 10-08-2021

@Han, bezuinigen op vele zaken natuurlijk, maar als we het op jouw manier doen, dan zijn we het geld voor niets kwijt. Heb hier al vaker oplossingen genoemd. Wegenbelasting omhoog, openbaar vervoer gratis, dus minder onderhoud aan het wegennet. Laat die buitenlandse multinationals hier ook maar eens belasting betalen. En zo is er nog genoeg te bedenken, Kijk maar eens wat de wateroverlast ons heeft gekost. Daarbij wil jij de rekening, van de zooi die onze generatie ervan heeft gemaakt, leggen bij volgende generaties. Ja, wel zo eerlijk.

William S. Burroughs schreef op 10-08-2021

Aan Han. Ik heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Niet dat het ooit zal veranderen maar de manier waarop. Het mag allemaal wel wat minder en eerlijker verdeeld worden. Die keuze hebben we nog maar helaas zijn we wel mens. Veroorzaker en oplossing tegelijk. En aangezien we compleet afhankelijk zijn van het veroorzaken plus het ontkennen daarvan geven we de oplossing uit handen. Met als gevolg dat we straks niets meer te willen hebben maar gewoon moeten. Zolang treuzelen we wel en zullen uit angst voor veranderingen lees portemonnee ons oude systeem compleet uithollen. Met als gevolg een peperdure rekening die compleet oneerlijk verdeeld zal worden door datzelfde uitgeholde systeem waarmee we de wereld in nog geen 250 jaar compleet uit zijn voegen hebben getrokken inclusief natuur. En wat de mens eenmaal in zijn hoofd heeft zit helaas niet in zijn gat. Dus bij gebrek aan visionairs in de politiek die het systeem met wetten durven veranderen, belastingen eerlijker maken en uitwassen verbieden en in plaats van de korte termijn op de lange termijn durven varen zal de verandering die we ons waarschijnlijk laten overkomen van dramatische proporties zijn. Tot slot zou ik pagina's kunnen vullen met uitwassen die bij een andere besteding hele volksstammen zou kunnen voeden. Want zolang er mensen zijn die van een euro of nog minder per dag moeten leven en er mensen zijn die voor tientallen miljoenen voor de lol een commerciele ruimtereis maken van 10 minuten en er geen mogelijkheden zijn om dat soort van absurdisme te verbieden heb ik er zoals ik in het begin al zei een heel hard hoofd in. We hebben het op een hele verkeerde manier heel erg goed gehad en nu krijgen we de boemerang keihard terug. Polderen heeft hier geen zin. Leiders die maatregelen nemen tegen de stroom in zijn we nodig maar hebben we niet. Prettige dag.

Han schreef op 10-08-2021

Aan WSB. Met alle respect, maar een hoop lucht schrijft u. Helaas ook geen oplossingen.

Han schreef op 10-08-2021

Geronimo. Lasten verhogen is wat u bedoeld, maar u durft het niet te schrijven. Dit doen onze politici ook. Hier een beetje meer, daar een beetje minder, maar onderaan de streep betaald de burger meer. En laat daar nu net de ellende liggen. Burgers gaan failliet Geronimo. Misschien kunnen wij de rekening wel betalen, tenminste mij hoor je klagen, maar mijn buurman van twee huizen verder op, kan het misschien wel niet. Die weet het nu al niet rond te breien. En zo leven er dus heel veel mensen op de grens van armoede. Door lasten verhoging gaan zij die grens over. En dan klinkt het allemaal hartstikke leuk om het openbaar vervoer gratis te maken. Wegenbelasting omhoog enz enz. Gratis openbaar vervoer moet ook betaald worden. Dit laat zich raden waar de centjes wegkomen, juist belastinggeld. Klimaatpaus Frans Timmermans kan vanalles bedenken, maar deze plannen zijn technisch niet uitvoerbaar. Maar zoals altijd, kan Nederland de wereld redden. En de grote jongens in Azië blijven hun gang gaan. Stop met deze onzin mensen, we kunnen miljarden blijven uitgeven aan iets wat geschreven is met potlood en een groot vraagteken erachter. De media en de klimaatdrammers vreten dit als zoete koek. Maar als er een windmolen in hun achtertuin komt, dan hoeft het ineens allemaal niet meer.

Han schreef op 10-08-2021

Hierbij een onderbouwing en uitleg waarom ik zo verschrikkelijk fel ben op die klimaatdrammers. Zij gebruiken een natuurlijk proces die nu gaande is. An international panel of solar cycle scientists predicted that the Earth would be heading into a long and deep solar minimum, a period of very low activity that would last for years. Wat je hier dus leest is, we gaan momenteel een zonnecyclus in met weinig activiteit. Wat we dan ook kunnen verwachten tijdens zonnecyclus 25, is dan een periode die te vergelijken is met het Dalton Minimum. Dit was een periode van lage zonneactiviteit, die duurde van ongeveer 1790 tot 1830. Zo'n periode gaan wij nu dus ook weer in. Verminderde zonneactiviteit zal onze temperatuur op aarde doen afkoelen. De precieze reden van deze lage temperatuur in deze periode is nog niet bekend. Recente studies suggereren dat een stijging in vulkanisch activiteit grotendeels verantwoordelijk was voor deze koude trend. In deze periode zijn dan ook een aantal grote vulkaan uitbarstingen geweest en vooraf gegaan. Wanneer je de dagbladen de laatste jaren hebt gelezen, dan heb je ook kunnen lezen dat we de laatste jaren ook veel vulkanische activiteit hebben en veel vulkaanuitbarstingen hebben gehad. Vulkanische uitbarstingen, verminderde zonneactiviteit, veranderende breuklijnen lijnen en continentale driften bepalen onze oceaan stromingen. Deze oceaan stromingen hebben direct invloed op ons klimaat, zo ook de uitstoot van vulkanen en wellicht ook de vele bosbranden en niet te vergeten de zonneactiviteit. We’ve had some 40+ years of ‘catastrophic global warming’ now, but even the staunchest of climateers will still struggle to point to a single real-world observation that demonstrates its existence. Why is nobody talking about Greenland? It’s currently GAINING record amounts of Snow and Ice...

Mitis schreef op 10-08-2021

Han u verwacht dus van goedwillende amateurs een oplossing, onzin. Ik houd het liever simpel, begin niet aan een warmtepomp in de US werken die dingen prima maar ander klimaat. Hier kunnen we beter beginnen met isoleren van onze woningen. Vreemd dat ik niemand hoor over vacuüm glas. Isoleert echt veel beter dan HR++ glas en tri pane glas. Een nog niet beschikbare maar heel goede ontwikkeling voor ons klimaat is een warmtepomp op CO2 basis. Dat kost nog een paar jaar, zo’n systeem werkt met hele hoge drukken en goede compressoren met voldoende lange levensduur voor een redelijk prijs zijn nog niet beschikbaar.

Geronimo schreef op 11-08-2021

@Han, bezuinigen is toch lasten verhogend. Maar jouw adagium is waarschijnlijk "na mij de zondvloed". Mocht je kleinkinderen hebben, dan zou ik ze maar heel goed leren zwemmen. Maar ondanks het gisteren gepubliceerde IPCC-rapport, moet je toch wel een enorme plaat voor je kop hebben, om vast te houden , aan de door jouw geponeerde stellingen.

Geronimo schreef op 11-08-2021

@Han, als jij bezuinigen, in deze context, anders leest als lasten verhogend, dan spreken wij een andere taal. En of jouw buurman het kan betalen of niet, doet niet ter zake, we zullen nu moeten beginnen met veranderen, anders zijn we straks nog meer kwijt. Maar gelukkig weet jij het beter dan die deskundigen die het IPCC-rapport hebben opgesteld.Mocht je kleinkinderen hebben, dan zou ik ze maar snel op zwemles doen, ze zullen het nodig hebben. Maar blijf jouw hersenspinsels maar poneren als de realiteit. Zelden iemand met zo'n plaat voor zijn kop meegemaakt.

Han schreef op 11-08-2021

Geronimo. Ik ben niet de enige in Nederland die er zo over denkt. Demissionair premier Mark Rutte noemde de conclusies uit het rapport zorgelijk. Hij erkende dat er een gat zit tussen de klimaatdoelen en de mate waarin deze met het huidige beleid bereikt kunnen worden. Een op de vijf stellingdeelnemers sluit zich bij hem aan. „Nederland als postzegel op de wereldkaart lost niets op met maatregelen”. Op de vraag of klimaatverandering topprioriteit moet worden van een nieuw kabinet, antwoordt slechts 18 procent met ’ja’. Uit wetenschappelijke hoek klinkt ook kritiek op het rapport van het IPCC. 84 procent van de stellingdeelnemers vindt dat er te veel doemscenario’s door het VN-klimaatpanel worden geschetst. Het lijkt wel of de meningen van wetenschappers met een andere kijk aan de kant worden geschoven. Over de toename van de wereldbevolking of vervuilende landen als Amerika horen we niets. We hebben hier weer te maken met eenzijdige berichtgeving Geronimo waar geen ruimte is voor discussie. Dus tja Geronimo, zeg jij het maar, wie heeft er nu een plaat voor zijn kop, jij of ik? Goddank wonen er in Nederland toch nog meer mensen dan verwacht met verstand en een heldere kijk op de situatie.

Geronimo schreef op 12-08-2021

Han, ik stop ermee, want jij lult precies zo, als al die wappies over corona.

Han schreef op 12-08-2021

Geronimo. Prima, mij is altijd geleerd om het laatste woord te hebben in een discussie. Nu te lezen is dat jij een van de weinigen bent die vertrouwen en geloof heeft in dat klimaat rapport, ja zou ik ook afhaken.

Lokaal Hart schreef op 14-08-2021

@Han: jij haalt je informatie wel erg éénzijdig op en vertaalt ook zaken zeer éénzijdig. Dat krijg je ervan als je in een algoritme-bubbel zit door steeds op dezelfde tour te gaan. Ik zou mijn horizon eens verbreden en echt proberen objectief naar zaken te kijken en te onderzoeken. Natuurlijk is er op onderdelen kritiek op het ICPP-rapport, maar dat geldt voor beide kanten. De één vindt het te ver gaan (extreme scenario's), de ander niet ver genoeg. Echter; ondanks alle verschillen is er heel veel consensus over de belangrijkste zaken onder alle wetenschappers. Dan heb ik het natuurlijk niet over pseudo-klimaatwetenschappers. Er zijn er helaas genoeg die afgestudeerd zijn in een totaal andere tak van wetenschap en nu menen ook deskundig op dit terrein te zijn en te pas en te onpas hun mening spuien, die jij natuurlijk met je gekleurde bril weer gretig opzuigt en als waarheid bestempelt. Of politici die ook menen deskundig te zijn. Hieronder de reactie van Rolf Stuttenheim van nu.nl (toch niet de meest progressieve nieuwssite) op een vraag of er wetenschappers anders over het ICPP-rapport denken. Zijn reactie: Het is wel grappig - de auteurs die ik spreek zeggen mij dat ze nog nooit zo'n extreem sceptisch gezelschap hebben meegemaakt als het geheel van alle IPCC-collega's. Alles wordt in twijfel getrokken en bediscussieerd. Die consensus zit vervolgens in de zekerheidsgraden per onderwerp. Er is maximale consensus ("zekerheid") dat de aarde opwarmt en dat dit komt door verhoging van de concentratie broeikasgassen door de mens. Over heel veel andere onderwerp bestaat veel interne discussie, en een goede klimaatwetenschapper is continu bezig z'n eigen ongelijk te vinden. Binnen de klimaatwetenschap bestaan overigens geen tegenstroming - je hebt er niet twee scholen of iets dergelijks. In de verdere samenleving is dat natuurlijk wel zo - omdat het daar een politiek onderwerp wordt, waarin meningen belangrijker worden dan feiten. @Han: Ik zou dus maar stoppen met praten over de geringe bijdrage van ons kleine landje. We staan in Europa onderaan en als rivierdelta hebben wij het grootste belang in Europa dat de aarde niet verder opwarmt dan 1,5-2 graad. Dus zouden we voorop moeten lopen.

gerrit schreef op 14-08-2021

Jongens wat een ophef Het gezegde is HOOP WOORDEN WEINIG WOL.Ik zou zeggen ga lekker buiten spelen met elkaar

William S. Burroughs schreef op 15-08-2021

Aan gerrit. Dan stel ik voor dat u het zakdoekje legt. Prettige dag.

Han schreef op 15-08-2021

Lokaal Hart, ook jij haalt jou informatie eenzijdig op. Dus wat wil jij nu zeggen, dat jij gelijk hebt.

Han schreef op 17-08-2021

Lokaal Hart en IWAB. Hierbij nog een berichtje van mijn zijde, gewoon omdat het kan. Ik heb al vaker gezegd dat aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en continentale driften de grootste boosdoeners zijn van onze veranderingen in het klimaat. Hierbij een paar voorbeelden die momenteel actueel zijn. Haïti, groots in het nieuws, wat denken jullie wat deze verschuivingen van de tektonische platen teweeg brengt en wat het doet met de oceaanstroming. Dan de Etna, deze is 7 meter hoger dan zijn piek van 3350 meter in 1980. Waar de Etna gekrompen was tot 3326 meter in 2018, is de Etna nu gegroeid tot een recordhoogte van 3357 meter. Dat de Etna niet stilzit, liet hij enkele jaren geleden zien. Toen ontdekten onderzoekers dat de vulkaan – ja heus – aan de wandel is. De beweging ontstaat doordat de vulkaan op ‘zwakke en buigzame’ sedimenten rust. Die sedimenten lopen iets af richting het oostzuidoosten. Al met al verplaatst de vulkaan zich gemiddeld met zo’n 14 millimeter per jaar. Ook schreef ik al meerdere keren over de verschuiving van het magnetisch noordpool. De noordelijke magnetische pool verschuift sneller dan verwacht van Canada in de richting van Siberië. De noordelijke magnetische pool werd voor het eerst gemeten in 1831. Vanaf ongeveer 1990 nam de snelheid van de verschuiving toe: van zo’n 15 kilometer per jaar naar ongeveer 55 kilometer per jaar. Als laatste de continentale driften. De tektonische platen waarop Noord- en Zuid-Amerika liggen en de platen die vastzitten aan Europa en Afrika, wijken uit elkaar met zo'n 4 centimeter per jaar. Tussen de continenten ligt de Mid-Atlantische Rug, een plaats waar nieuwe platen gevormd worden en die de scheidingslijn vormt tussen platen die naar het westen bewegen en platen die naar het oosten wegschuiven. Onder de rug komt er materie naar boven die de plaats opvult die ontstaan is doordat de platen uit elkaar gaan. De platentektoniek heeft ook een impact op het zeeniveau en heeft zodoende ook een invloed op de schattingen in verband met de klimaatverandering op een geologische - erg lange - tijdschaal. En jullie geloven nog steeds dat wij mensen alles wel even zullen regelen en veranderen? Denk alsjeblieft na en ga terug de schoolbanken in stelletje betweters. Een aantal wetenschappers napraten die gesponsord worden door klimaatactivisten kan iedereen. Onderzoek doen hoe het echt zit is voor velen te moeilijk en niet te bevatten. Mocht je mijn advies aannemen en terug duiken in de schoolbanken, let op wat de leraar jullie gaat uitleggen en verwonder u hoe de aarde echt werk en welke processen onder onze voeten echt gaande zijn. Er zal een wereld voor jullie open gaan. Oja, aan natuurlijke processen wordt niets verdient, klimaatverandering door de schuld van de mensen wel, dit levert miljarden op. Mensen met een IQ lager dan hun eigen lichaamstemperatuur slikken deze leugens als zoete koek.

William S. Burroughs schreef op 18-08-2021

Aan Han. Buiten het feit om dat een studie geofysica ongetwijfeld interessant zal zijn lost het de problemen natuurlijk niet op. Bovendien bevat het een grote blinde vlek. Het sluit de mens volledig uit terwijl die toch wel het een en ander op zijn kerfstok heeft. En voor je het weet hebben we er weer een manier van wegkijken en ontkennen bij. Kortom u verteld een stukje van de taart maar niet de hele taart. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 18-08-2021

Tot slot aan Han. Iemand aanspreken met IWAB nodigt niet uit tot reageren. Bovendien is het pedagogisch gezien kinderachtig en wetenschappelijk niet verantwoord en binnen de advocatuur noemt men het abject en infaam. Ik adviseer om gewoon netjes te blijven in uw aanhef. Prettige dag.

Jos schreef op 18-08-2021

De Anak Krakatau in Indonesië, de Etna en de Stromboli dichter bij huis, op Sicilië. ­Verschillende vulkanen zijn momenteel erg actief. En dat leidt tot aardverschuivingen, verstoord vliegverkeer en indrukwekkende beelden van enorme aswolken. Gezond ziet het er niet uit. En toch, krachtige erupties kunnen een zegen zijn in de strijd tegen de opwarming van de aarde. De enorme, donkere stofwolken boven de Anak Krakatau, de Etna en de Stromboli ­leveren momenteel apocalyptische beelden op. Maar ze hebben amper een impact op de opwarming van de ­aarde. De uitstoot van broeikasgassen door vulkaanuitbarstingen verbleekt immers bij die van de mens. Klimatologen en vulkanologen schatten dat alle vulkanen samen ieder jaar zo’n 645 miljoen ton CO2 ­uitstoten. Volgens de laatste cijfers van de Wereldbank zet de mensheid daar 36 miljard ton tegenover. De Amerikaanse astrofysicus Ethan Siegel vat het als volgt samen: “Om de uitstoot door de mens te evenaren, zouden iedere dag drie enorme uitbarstingen moeten plaatsvinden.” Koelend effect Gedurende miljarden jaren beheersten enkel vulkaan­uitbarstingen de koolstof­concentratie in de atmosfeer. Op de lange termijn – over een periode van tientallen tot honderden miljoenen jaren – doen ze dat nog. Maar onze klimaatdoelstellingen beïnvloeden ze niet. Of toch niet in negatieve zin. Op de korte termijn kunnen vulkanen volgens geoloog Manuel Sintubin (KU Leuven) zelfs voor verkoeling zorgen. Uitbarstingen hebben immers een koelend effect als het vulkanische stof de stratosfeer bereikt, de laag in de dampkring die tussen de 10 en 17 kilometer boven het aardoppervlak begint. Daar blijft het stof gevrijwaard van weeromstandigheden en kan het zich ­wereldwijd verspreiden. “Je krijgt een natuurlijke luchtvervuiling die zonnestraling tegenhoudt, waardoor de temperatuur enkele maanden of zelfs jarenlang ­afkoelt.” Het jaar zonder zomer Het beste voorbeeld daarvan is de Tambora. Die spuwde in 1815 in Indonesië enorm veel as de stratosfeer in. Zo veel dat het jaar erop de geschiedenis inging als “het jaar zonder zomer”. Door nachtvorst en abnormale regenpatronen mislukten oogsten wereldwijd. Minder lang geleden zorgde de uitbarsting van de Pinatubo in de Filipijnen er in 1991 voor dat de wereld een paar maanden lang een halve graad afkoelde. Sindsdien hebben geen vergelijkbare erupties plaatsgevonden. De Etna komt volgens Sintubin niet in aanmerking, want niet explosief genoeg. De Anak Krakatau zou wel zo’n effect kunnen hebben. “Maar de kans is ontzettend klein.”

Mitis schreef op 18-08-2021

Zo, Han en Jos vinden dat alles maar zo moet blijven. Hun tijd duurt het wel uit. Klopt wel denk ik. Zeker geen kinderen en kleinkinderen. Ik schaam me elke keer als ik die oranje bak weer aan de straat zet, altijd vol met 240 liter van 2 bejaarden in een veel te groot heel lekker huis. Ga nog even door. 2000 M3 aardgas en 4500 kWh per jaar.. Dus dit kan straks voor alle wereld burgers? Dream on....

Jos schreef op 19-08-2021

Mitis lezen is moeilijk of niet!! Klimatologen en vulkanologen schatten dat alle vulkanen samen ieder jaar zo’n 645 miljoen ton CO2 ­uitstoten. Volgens de laatste cijfers van de Wereldbank zet de mensheid daar 36 miljard ton tegenover. Vulkanen zorgen voor een natuurlijke luchtvervuiling die zonnestraling tegenhoudt, waardoor de temperatuur enkele maanden of zelfs jarenlang ­afkoelt

Han schreef op 19-08-2021

Mitis, bij mij zit een heel groot verschil in dat geneuzel over klimaatverandering en milieuvervuiling. Jij praat over je oranje bak vol met plastic. Misschien ben je het vergeten, maar dit roep ik al jaren. Weg met plastic verpakkingen, terug naar papieren zakken en glazen flessen voor de melk en vla. Heerlijk, om met de flessenlikker de fles met vla schoon te maken. Nu hebben we 6 koekjes, ieder apart verpakt in een grotere verpakking. Dan al die rommel in het bos, rivieren en oceanen. Maar dit is een hele andere discussie.

Han schreef op 20-08-2021

Aan WSB. Iemand aanspreken op IWAB nodigt inderdaad niet uit om te reageren. Ik mag aannemen dat u begrijpt waar deze opmerking vandaan komt. Alles wat in de media staan wordt direct voor waar aangenomen door dhr. of mevr. Geronimo. Als het nu over het klimaat gaat, milieu of corona (dat werd ook nog even aangestipt), wat in de krant staat of wat wordt verkondigd op het nieuws is waar in zijn ogen. Logisch nadenken, verbanden leggen en zaken uitsluiten is er tegenwoordig niet meer bij. Vroeger, en ik weet uw leeftijd niet, ging je zelf op onderzoek uit. Nu grijpt iedereen direct te telefoon. In mijn jaren waarin ik werkzaam was, heb ik over de gehele wereld gewerkt, zonder telefoon of laptop en ver weg van vrouw en kinderen. Zelfredzaamheid, creativiteit, denken in oplossingen, soms snelle beslissingen nemen en door diepe dalen gaan, heb ik veel gezien en mogen ervaren. En met gezien en ervaren bedoel ik, dat de waarheid vaak verdraait wordt om bepaalde zaken en beslissingen door te willen drukken. Mensen gaan over lijken als het moet, dit voor hun eigen gewin. Ik ben hierdoor verhard en laat mij hierdoor een andermans mening of leugen niet zomaar opleggen. Hiervoor heb ik namelijk teveel gezien en meegemaakt. En ja, ook leugens over het klimaat ben ik tegengekomen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 20-08-2021

Verbeter je mening door je te verdiepen in ‘kritisch denken’, om te beginnen is over dit onderwerp op YouTube genoeg te vinden. Overheid, bedrijven, instanties etc. hebben communicatiedeskundigen ter beschikking om het publiek in de gewenste richting te duwen, te manipuleren. Wetenschappelijke resultaten worden op allerlei manieren geïnterpreteerd. U vraagt, wij draaien... om het de opdrachtgever naar de zin te maken, wie betaald die bepaald.

William S. Burroughs schreef op 21-08-2021

Aan Han. Duidelijk. Prettige dag.

Geronimo schreef op 21-08-2021

@WSB, ik zou je laatste reactie maar even toelichten, want ik denk dat hij hem niet begrijpt. En waar hij mij voor uitmaakt, doet hij zelf elke keer. Volgens hem heeft er maar een gelijk en dat is hij. En hij geeft het nog toe ook.

Geronimo schreef op 21-08-2021

@Mitis, discussiëren heeft geen zin op deze manier. Je geeft 3 voorbeelden, hij gaat maar op 1 in. Verder denkt meneer, dat dit alleen maar vervuilend werkt, wat al erg genoeg is, maar hij weet niet hoeveel energie er nodig is voor recyclen.

William S. Burroughs schreef op 21-08-2021

Aan Geronimo. Het is duidelijk dat zijn achtergrond invloed heeft op zijn reageren maar daar hoef je het niet altijd mee eens te zijn. Prettige dag.

Han schreef op 22-08-2021

Hierbij een mooi artikel die Geronimo maar eens moet lezen, snap je het artikel niet, lees hem dan nog eens. Hier staat precies beschreven wat en waar het fout gaat. Er wordt vanalles geroepen door dat linkse volk, maar ze snappen niet wat voor consequenties het heeft. Zo ook jij Geronimo. Jij bleert mee met deze groeperingen, maar weet geneens wat het inhoudt. Kijk het is heel simpel, ik stel mij uiterst kritisch op, dat weet ik ook. Ik weet ook dat het gebruik van fossiele brandstoffen minder kan. Misschien snap je nu Geronimo, wat ik bedoel met de alpha mensen in de regering. En hopelijk ga je nadenken over wat nu waar is en wat niet, wat de consequenties zijn en wat voor gevolgen sommige beslissingen hebben. Wat ben ik toch een Tut stipt het mooi aan, U vraagt, wij draaien... om het de opdrachtgever naar de zin te maken, wie betaald die bepaald. https://www.destentor.nl/opinie/bestuurders-trappen-in-door-de-wetenschap-aangedragen-versimpelde-oplossingen~ad025f66/

Han schreef op 06-09-2021

Ik bedoel maar. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1777685478/linkse-parlementariers-op-vieze-vliegreis-naar-malta-een-brevet-van-onvermogen

Han schreef op 07-09-2021

Ik bedoel maarrrr. Economy klasse geen vlees, business klasse wel vlees. De gewone mensen kunnen inleveren en moeten het "klimaat" redden, terwijl de rijken kunnen doen en laten wat ze willen. En jullie durven dit klimaat gedram nog steeds te verdedigen? https://www.telegraaf.nl/financieel/1132368295/klm-vergroent-vlees-verdwijnt-van-vliegtuigmenu

Mitis schreef op 07-09-2021

T'ja Han De Telegraaf? De Telegraaf is een gezellige krant, het leuke is als er geen nieuws is maken ze het zelf. Lees ook eens een andere krant. Dat kan heel verhelderend werken. Je zegt: "De gewone mensen kunnen inleveren en moeten het "klimaat" redden, terwijl de rijken kunnen doen en laten wat ze willen." Dat is zo, was zo en zal altijd zo blijven....

Geronimo schreef op 08-09-2021

Mitis, genoeg rijken die de planeet wel leefbaar willen houden. Bv Bill Gates en zijn ex Melinda en in NL bv miljardair Steven Schuurman, die politieke partijen steunt die opkomen voor het milieu. Pas geleden 1,25 miljoen euro aan Die Grünen, de grootste donatie ooit voor de Duitse milieupartij, na eerdere donaties aan NLse partijen, En zo zijn er nog wel meer, ook miljonairs. verstandige rijken.

Han schreef op 08-09-2021

Mitis, en wij arbeiders knikken maar weer ja en slikken alles, geloven alles en betalen alles, terwijl Geronimo zoals gewoonlijk weer weg kijkt en totaal geen notie heeft wat er om hem heen gebeurt. Geronimo, één ding. Bill Gates is de grootste misdadiger aller tijden. Overal waar geld te verdienen is, koopt hij zich in of koopt hij op. Hoeveel farmaceutische bedrijven heeft Bill Gates ondertussen al in zijn bezit? Waarom maakt Bill Gates zich zogenaamd druk om het klimaat? Bill Gates deelt de lakens uit Geronimo, maar helaas snap jij dit nog steeds niet en zit zijn gedrag en handelen goed te praten. Wat betreft Schuurman, Microsoft (lees Bill Gates) gebruikt de software van Schuurman. Komt allemaal wel heel dicht bij elkaar, is het niet?

Han schreef op 08-09-2021

En mocht je het allemaal niet geloven Geronimo. Doe eens onderzoek naar Google en hun aandelen in de farmaceutische industrie. Ik ben geen wappie, ben 80 jaar en zeer helder van geest. Ik hoop dat jij nu ook verbanden kunt leggen. Zogenaamd nepnieuws wordt niet getolereerd. Diegene die betaald bepaald.

Han schreef op 08-09-2021

Vooruit, om mijn verhaal af te maken. Bill Gates financiert De Volkskrant , de VPRO en Decorrespondent via ejcnet. Ofwel de European Journalism Centre. Nieuwsbladen zijn afhankelijk van grote geldschieters. Bill Gates is natuurlijk de aangewezen persoon hiervoor en doet dit dan ook graag. Op deze manier worden berichtgevingen gemanipuleerd en eenzijdig de wereld ingeslingerd. Kritische geluiden worden niet getolereerd. Zijn nieuwsbladen negatief, denk dan niet dat ze een lang bestaansrecht hebben. Met deze wetenschap kijk je heel anders naar uitlatingen in de media. En denk je dat ik dit allemaal uit mijn duim zuig, doe onderzoek en je zult versteld staan.

Mitis schreef op 09-09-2021

Even Han een een beetje plagen, ik ben al jaren lid van de VPRO, de beste omroep naar mijn mening met hele goed en mooie docu"s.

Mitis schreef op 09-09-2021

Naar mijn mening is het probleem van Han dat hij in de illusie leeft dat hij het patent op het absolute gelijk heeft, daarom Han lees een een andere krant dan de Telegraaf, anderen weten soms ook wel eens wat. En wat de het verloop van de formatie betreft. Wij denken ten onrechte dat we in een democratie leven, hoezo worden Ja21 en de PVV buiten de formatie gehouden ze representeren wel meer dan 20% van de bevolking, niet mijn partijen maar ze bestaan wel he. Wegkijken helpt ook niets. Ik zit nu lekker op mijn balkon op een heerlijk warm eiland de wereld te redden haha.

Han schreef op 09-09-2021

Mitis, iedere gek heeft zijn gebrek. Ik denk dat ik in mijn vorige comments mijn punt wel gemaakt heb. Helaas bestaat vrije media niet meer. Maar dat wist je al.

Han schreef op 09-09-2021

Mitis, ik lees elke krant, links en rechts, maar ook vele buitenlandse media lees ik, dus maakt u zich niet druk om mijn informatievoorziening. Deze opmerking zal ik dan ook maar direct even recht zetten. En ja, je hebt helemaal gelijk betreft de formatie. En zolang er geen nieuwe regering is, kan het demissionaire kabinet doen en laten wat het wil. Nieuwe verkiezingen lijkt mij dan ook heel reëel. De kaarten worden opnieuw geschud. En reken maar dat er met D66, CDA en GL wordt afgerekend. En trouwens ik kijk niet weg, maar stip de waarheid aan. Maar de waarheid is soms lastig te achterhalen en te doorgronden. Wij mensen zijn de oorzaak, want wij geloven alles wat de media schrijven, wij laten ons bang maken, wij zoeken een houvast en wij zoeken een oorzaak. Drie ingrediënten waar de rijken der aarde handig mee omgaat. Zie hier, de leugen is geboren. En wat in de media geschreven wordt, wordt bepaald door een handje vol van deze mensen. Deze mensen hebben zoveel macht, geld en bezittingen, dat zij wereldwijd de dienst uitmaken. Overheden fungeren als trekpoppen. Wanneer je dit niet ziet, dan kijk je pas weg. George Soros, ook al zo'n rijke stinkerd heeft geld gegeven aan Volt om zo invloed uit te oefenen op zijn ideeën en overtuigingen. George Soros is zo'n linkse en ook hier zie je maar weer, wie betaalt die bepaalt. En als laatste opmerking. Anderen durf ik best gelijk te geven Mitis, dat is het probleem ook niet. Wat wel het probleem is, is dat één iemand in ons midden die denkt de wijsheid in pacht te hebben, die mee loopt te blèren met de media, die totaal geen notie heeft hoe de wereld in elkaar steekt, die kijkt pas weg. Geniet trouwens nog van uw vakantie, economy klasse of business klasse gevlogen. Met andere woorden, met of zonder vlees.

Mitis schreef op 09-09-2021

Haha gewoon met Tui op vakantie en gevlogen, 2 krentenbollen voor onderweg en in het hotel natuurlijk wel veel vis en ook vlees, wij bepalen wel zelf onze spelregels...

Han schreef op 10-09-2021

Goed zo Mitis. Zo sta ik er ook in.

Han schreef op 10-09-2021

Gezien ik tijd zat heb, heb ik gisteren het debat gevolgd over agressie tegen journalisten. Met name de agressie tegen journalisten van de NOS (staatstelevisie) was het onderwerp van gesprek. Geweld en agressie is nooit goed, laten we dat voorop stellen. Maar bijna ieder links kamerlid spreekt zich vol afschuw uit over deze agressie. Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van media moet beschermd worden. Zo ook onze Journalisten van de staatstelevisie. Coroline Vd Plas had een ijzersterke bijdrage. Links Nederland doet wel zo verontwaardigd, maar wanneer rechtse journalisten te maken krijgen met geweld en agressie, dan hoor je daar niets over. Zo zie je maar weer dat de media volledig verrot is in Nederland, hoe de media wordt gestuurd door mensen met belangen en mensen met geld en macht. https://twitter.com/lientje1967/status/1436104851042230272?s=20

Uw reactie

Naam:
Bericht: