VVD Hellendoorn eist minimaal 10 procent verlaging van voorgestelde OZB tarieven voor 2022

Datum: 27-01-2022

08:03 uur - De door het huidige college ingediende begroting voor 2022 heeft opnieuw een nog verdere verhoging van de lokale lasten tot gevolg. De coalitie partijen (CDA, D66, GroenLinks en CU) hebben de OZB-belasting keer op keer misbruikt om de begroting sluitend te maken en dit heeft tot gevolg dat Hellendoorn inmiddels de duurste gemeente van Overijssel is na Haaksbergen. Voor de VVD Hellendoorn is deze situatie onacceptabel en wij hopen hiervoor nu eindelijk steun te vinden bij andere partijen.

 

De VVD Hellendoorn heeft altijd alternatieven ingebracht om de OZB tarieven op een acceptabel niveau te houden. Zo hebben onze tegenbegrotingen in 2019 en 2020, om een oplossing te vinden voor de enorme tekorten als gevolg van het gemeentelijk beleid, veel lof geoogst maar helaas ontbrak de steun wegens gebrek aan politiek lef én leiderschap om ook moeilijke keuzes te durven maken. Inmiddels heeft het Rijk de gelden voor het gemeentefonds nogmaals fors verhoogd en is er ook in Hellendoorn een overschot op de begroting.

Verhogingen van de Onroerend Zaak Belastingen zijn structureel. Het kan toch niet waar zijn dat burgers en bedrijven in Hellendoorn de rekening jaar in jaar uit blijven betalen. Wij willen de gemeentelijke tarieven blijvend terugbrengen naar een aanvaardbaar niveau in de komende jaren. Wij willen niet wachten tot na de verkiezingen, we willen direct een begin maken door de tarieven voor 2022 met minimaal 10% te verlagen ten opzichte van de door deze coalitie voorgestelde OZB lastendruk tijdens de begrotingsvergadering.

De VVD Hellendoorn zal hiervoor een voorstel indienen. Hopelijk zijn partijen bereid om zich aan de verkiezingsbeloftes van 4 jaar geleden te houden en samen met ons de handschoen op te pakken om de gemeentelijke belastingdruk te verminderen. De eerste gesprekken zijn gevoerd en we zijn hoopvol dat we een meerderheid in de raad zullen vinden voor onze plannen.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

XXX schreef op 27-01-2022

VVD, een lagere OZB is mooi, maar waar willen jullie concreet op bezuinigen? En geen dingen noemen waarop de gemeente GEEN invloed heeft!

Han schreef op 28-01-2022

Helaas zullen de gemeenteraadsverkiezingen dramatisch uitpakken voor VVD/D66/CDA. Sneu voor de lokale afdelingen, maar hun collega’s in Den Haag hebben het verknald. Wat de lokale afdelingen ook willen, voorstellen en bereiken, er zal een slagveld plaatsvinden onder deze partijen.

Lassie schreef op 28-01-2022

Nou dat verwacht ik niet. Lokaal Hellendoorn had zich kunnen profileren de afgelopen jaren maar hebben dit ook grotendeels verzuimd ondanks wellicht de beste bedoelingen. Ik verwacht toch eigenlijk wel weer veel stemmen voor het CDA.

Mitis schreef op 28-01-2022

Inderdaad Lassie, denk ik ook. Niet iedereen reageert emotioneel. Leg eens uit Han wat ze precies verkeerd hebben gedaan.

Han schreef op 28-01-2022

Mitis, hoe vind je het zelf gaan? Een kleine opsomming van mijn zijde. Toeslagen affaire, huizenprijzen door het dak, afhandeling met Groningen, energiekosten, zorg kapot bezuinigd, corona aanpak, liegen, functie elders Omtzigt, miljarden uitgave voor stikstof probleem dat geen probleem is, achterhouden van belangrijke informatie voor besluitvorming. Ik vind dat nogal wat. En dezelfde partijen zitten er weer, terwijl ze ontslag hadden genomen.

Mitis schreef op 28-01-2022

@Han, ik ga niet op alle genoemde punten in pak er een paar uit. Het gaat goed met mij, dank je. Ik ben liberaal als liberaal begrijp je dat je het zelf moet doen. Vooral niet teveel vertrouwen op de overheid. Als eerste de toeslagen affaire, lees hiertoe https://decorrespondent.nl/11959/de-tragedie-achter-de-toeslagenaffaire/719468974741-fc85ca00 Dat zijn geen wappies maar kundige verslaggevers. Lees wel even verder dan lees je ook dat keurige Rob Jetten ook maar een doodgewone opportunist is. Wat Groningen betreft heb je wel een punt hoewel ik er familie heb wonen die wel goed geholpen zijn. Weet je Han je kunt ook teveel van politici in een chaotische democratie verwachten. Het zijn de door ons gekozen partijen die er weer zitten, wat wil je daar aan doen?

Han schreef op 30-01-2022

Mitis, ik denk niet dat we zo lichtzinnig over de toeslagen affaire moeten praten, zoals beschreven in de tekst die u aan droeg. Heb je toevallig Pieter Omtzigt gehoord vandaag. De Tweede Kamer heeft nog steeds niet alle interne communicatie in handen en weet dus nog steeds niet 100% wat er achter de schermen gebeurd is, en waarom. De kans is namelijk levensgroot dat de premier en betrokken ministers weten dat de wet met voeten getreden is, en dat er strafbare feiten gepleegd zijn.

Mitis schreef op 30-01-2022

Han, ik heb naar Buitenhof gekeken en inderdaad het beeld dat Pieter Pieter Omtzigt schetst is heel slecht. Ik heb trouwens bij de laatste verkiezingen op hem gestemd. We leven in een knip en plakt cultuur, zelden worden wetteksten nog goed gelezen en de kennis om correcte en uitvoerbare weten te schrijven wordt te vaak gemist. Ze doen vaak maar wat. Ik heb jaren in de US gewerkt daar zag ik dit vaak ook bij het top management, ze werkten uitsluitend naar de volgende kwartaal bonus toe. De rest boeide niemand. Je kunt alleen niet alles aan de politici toeschrijven, ook de uitvoerders hebben vaak dezelfde mentaliteit. Heb je de Groningers niet in de rij zie zien staan voor 10K vergoeding, in de regen achter de rollator wat een blamage. Soms verbaasd het me dat ondanks alle gekleungel het met velen waaronder ik het best goed gaat. Maar teveel Medelander voor al jong missen de boot, dat vind ik een grote schande.

Han schreef op 31-01-2022

Mitis en wat is uw conclusie? Daarbij wil ik terugkomen op mijn eerste vraag, hoe vind je het zelf gaan? Waarschijnlijk heeft u deze vraag niet helemaal begrepen. Ik doelde met deze vraag het functioneren van het kabinet en niet uw gezondheid. Maar fijn dat het goed met u gaat. Persoonlijk denk ik dat Pieter Omtzigt een goed punt heeft, de tweede kamer moet zijn controlerende taken weer op zich nemen en niet debatteren om maar te debateren. De ministers moeten niet alles maar aan elkaar staan liegen en om de hete brei heen draaien, maar vooruit denken. Vooruit zien is regeren. Neem als voorbeeld minister Kuipers. Kuipers komt uit de praktijk, waardoor hij donders goed weet hoe het allemaal geregeld is in de zorg. Ik had oprecht gehoopt en gedacht dat hij de plannen al klaar had liggen om de zorg opnieuw in te richten. Weg marktwerking, weg bureaucratie, weg winstoogmerk zorgverzekeraars. Tot nu toe heb ik nog weinig van hem gezien, wat ik een gemiste kans vind. Mijn conclusie, een zaken kabinet met mensen die verstand hebben van de praktijk en geen stel schoolverlaters die nog nooit buiten zijn geweest. Als ik naar die debatten luister en hoor en zie wat voor een onzin sommige vrouwen en mannen uitkramen, dan denk ik echt, eerlijk stonden zij op de kieslijst.

Mitis schreef op 31-01-2022

Mitis en wat is uw conclusie? Daarbij wil ik terugkomen op mijn eerste vraag, hoe vind je het zelf gaan? Zoals al gezegd met de meesten van ons en met mij gaat het goed. Persoonlijk heb ik niets te klagen. Goed pensioen – wel zelf verdient – Ik vind wel de beslisvorming vaak erg chaotisch, maar dat is ook gevolg van het het ons kiesgedrag. De klassieke partijen zijn uit de mode en al de nieuwe partijen en politici zullen het wel even voor elkaar maken. Vergeet het. Het wordt een ondoordacht rommeltje maar nog lang geen Venezuela. Vroeger was regeren vooruitzien nu is het achter de feiten aanlopen. Woningen tekort, te veel jeugd met waardeloze tijdelijke baantjes, persoonlijk vind ik ons ziektekosten systeem gewoon goed, anders dan vaak gesuggereerd wordt is er niet op beknibbelt maar er zijn wel uitgaven verschoven. Wordt maar eens ziek in de US dan piep je wel anders. Mijn conclusie is en was, stel je van de invloed van de politiek vooral niet te veel voor. Het is en blijft gerommel in de marge, waarbij het in ons landje nog relatief goed gaat. Het is prima dat we wat doen aan het klimaat en milieu maar denk vooral niet dat we klimaat veranderingen kunnen tegenhouden. Je moet het zien als een nuttige bezigheidstherapie om ons aan het werk te houden en als zodanig is het voor mij ook een acceptabel verdienmodel en het houdt Jan met de Pet van de straat. U heeft naar mijn mening geen realistisch beeld van de macht van de b.v. de nieuwe minister Kuipers natuurlijk kan hij aan een paar knoppen friemelen maar de uitwerking zal minimaal zijn daar ben ik van overtuigd. We zullen het zien. Ga voor zover het kan eens reizen Han, naar Azië en Zuid Amerika daar zul je zaken zien die je niet voor mogelijk hebt gehouden. Zelfs in Duitsland kun je als je het wil zien dat het vooral met ouderen veel slechter gaat dan hier.

Han schreef op 31-01-2022

Mitis, ik ben mijn hele leven internationaal werkzaam geweest, dus ken de situatie aardig goed. Hierdoor waardeer ik ook met wat we hebben in Nederland. Heb veel schrijnende gevallen en situaties mogen meemaken. Ook ik heb hard moeten werken voor een goed pensioen. Daarover hoor je mij niet klagen. Het is inderdaad dat gerommel en achter feiten aan lopen met het huidige kabinet. Pleisters plakken noemt men dat ook wel. Het doosje met pleisters raakt helaas een keer op en dan kun je haast niet anders dan opnieuw beginnen om te voorkomen dat je pleisters moet plakken.

Uw reactie

Naam:
Bericht: