SVVN geeft zege in blessuretijd weg

Datum: 23-01-2023

11.09 uur - Na de winterstop werd afgelopen zaterdag de competitie weer hervat. Het was nog even spannend of de wedstrijd door zou gaan. Het had namelijk gevroren en het natuurgrasveld op Sportpark Groot Lochter was tamelijk hard. Na rijp overleg besloot scheidsrechter Henk Zwakenberg uit Lemelerveld dat het veilig genoeg was om te spelen en dus kon er om half drie worden afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN en Juventa´12.

In de winterstop is de ziekenboeg van de formatie van René de Visscher aardig leeg gelopen zodat hij deze middag kon beschikken over een vrijwel fitte selectie. Wel was doelman Patriz Loohuis afwezig waardoor tweede doelman Michiel Paap op doel stond deze middag.

Nadat de bal om half drie aan het rollen was gebracht ontstond er meteen een aantrekkelijk wedstrijd omdat beide teams aanvallende intenties hadden en beide de achterhoede niet de meest stabiele linie bleek te zijn. SVVN was in de beginfase de bovenliggende partij en drukte dat in de tweede minuut al uit in de score. Tijn Poortman schoot diagonaal op doel en Tygo Vliek wist zijn voet er nog tegenaan te zetten om de score te openen. In de derde minuut had diezelfde Tygo Vliek de 2-0 op zijn schoenen. Hij schiet de bal echter tegen de benen van doelman Stan Voortman van de gasten aan in plaats van in het doel.

In de zevende minuut is voor het eerst gevaar aan de overzijde van het veld. Robin de Jong probeert de bal weg te schieten, maar een aanvaller van Juventa zit er tussen. Dat is een overtreding en dus gaat de bal op de stip. Luk Scharphof weet het buitenkansje feilloos te benutten en brengt zo de beide partijen weer op gelijke hoogte. Na deze gelijkmaker rijgt SVVN de kansen aaneen. In de 12de minuut speelt Tygo Vliek vanaf links de bal in de zestien op Teun Bakhuis. Zijn inzet noopt de doelman van Juventa tot een het uiterste maar hij weet de bal nog corner te tikken.

In de twaalfde minuut weet Tygo Vliek wel het net te vinden. Helaas bevindt hij zich in buitenspelpositie dus dat feest gaat niet door. In de 17de minuut wordt in de zestien Craig Post gevonden. Hij kapt zichzelf vrij en ziet dat zijn schot, niet voor het eerst en het laatst deze middag, door doelman Voortman met zijn benen wordt gekeerd. Ook Melvin Morsink krijgt een grote kans. In de 19de minuut komt hij oog in oog met de doelman. Hij mikt de bal echter in het zijnet. In de 22ste minuut mag Tygo Vliek alleen op de doelman af na een fantastische steekbal van Craig Post. Tygo schiet u raadt het al, tegen de benen van Stan Voortman. Nog in dezelfde minuut vindt ook Melvin Morsink de doelman op zijn weg en schiet in tweede instantie naast.

In de 32ste minuut komt Tygo Vliek er vanaf rechts door. Nu brengt de keeper geen redding maar gaat de bal nipt voorlangs. De kansen van Juventa zijn veel minder talrijk en in orde van grootte. In de 37ste minuut komt Sven Blankestijn plots in kansrijke positie, maar zijn schot gaat hoog over en naast. In de 41ste minuut krijgt Teun Bakhuis de bal op links in de zestien. Zijn harde schot vindt het dijbeen van een verdediger. In deze bloemlezing zijn lang niet alle kansen van SVVN benoemd. Het vizier staat bepaald niet scherp deze middag en dan kan het maar zo dat er een aloude voetbalwet in werking treedt. En dat gebeurde ook. In de 43ste minuut is er een voorzet van links en Luk Scharphof kopt de bal met een boogje in het doel.

De 1-2 ruststand is uiteraard compleet tegen de verhouding in. Het positieve is dat SVVN fris van de lever en eigenlijk gewoon een goede pot speelt. Het grote minpunt is dat er slechts eenmaal gescoord werd terwijl dat er zeker drie meer had moeten zijn en dan nog werden dan lang niet alle kansen benut.

In de tweede helft is er eenzelfde spelbeeld te zien als in de eerste. SVVN dicteert het spel en creëert. In de 51ste minuut is er vrije trap van rechts van Melvin Morsink die in de zestien Martijn ter Steege weet te vinden. Hij schiet rucksichtslos de gelijkmaker tegen de touwen. In de 53ste minuut kan Tygo Vliek SVVN weer op voorsprong zetten, maar zijn kopbal gaat over het doelman. Een minuut later komt Melvin Morsink in kansrijke positie, maar hij schiet vanaf rechts de bal wild over het doel. In de 64ste minuut krijgt Juventa weer eens vrije trap op een kansrijke positie. De vrije trap gaat weer in de muur en de rebound wordt door Lars Tijhuis hoog over het doel geschoten.

In de 69ste minuut weet de mee opgekomen Chiel Karkdijk te ontsnappen aan de aandacht van de defensie van Juventa. Hij schiet vanaf rechts de bal diagonaal in het doel. Het zijn vandaag dus verdedigers die bij SVVN wat de aanvallers nalaten: Scoren. Craig Post kan even later het verschil twee maken na een prachtige steekbal van Melvin Morsink. Hij schiet de bal tegen de benen van de keeper. In de 78ste minuut krijgt Niek Blankestijn een enorme kans nadat Michiel Paap de bal naar voren stompt in plaats van naar de zijkant. Hij schiet de bal naast het doel.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd geeft Craig Post vanaf rechts een voorzet op Bas Koedijk. Zijn kopbal is veel te zacht zodat de doelman redding kan brengen. We zitten in blessuretijd als Teun Bakhuis de bal panklaar legt op Bas Koedijk. Nu met de voet, maar hij schiet de bal vol op de paal. Even later staat Teun wel als eindstation van een doelpunt. De bal komt van Craig Post en Teun schiet bekwaam de 4-2 binnen. Hiermee lijkt de wedstrijd toch wel gespeeld met slechts nog eventjes op de klok. Maar nog geen minuut later schiet Sven Blankestijn van grote afstand op het doel. Het schot verrast Michiel Paap en zo krijgt Juventa met deze aansluitingstreffer weer hoop. De dying seconds zijn al lang geweest als een vrije trap op de middenlijn door Juventa in de zestien wordt getrapt. Sven Blankestijn loopt tegen de bal aan en zorgt ervoor dat beide teams één punt aan deze ontmoeting overhoudt.

SVVN doet zich deze middag ernstig te kort. Ondanks de vier treffers had SVVN nog veel vaker moeten scoren. Daarnaast mag je in blessuretijd twee doelpunten voorsprong niet uit handen geven. Het positieve is dat spel alleraardigst was deze middag en zeer vermakelijk. Het vizier op scherp en dan levert dat de volgende keer wél drie punten op! Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd tegen VV Hellendoorn. Daarna zijn we precies op de helft van de competitie. De wedstrijd op De Voordam begint om 14:30 uur.