Nora Kolman gedichtenkampioen

Datum: 22-01-2015

16.30 uur - Donderdag 22 januari was de prijsuitreiking van de gedichtenwedstrijd die de ZINiN Bibliotheek had uitgeschreven voor basisschoolleerlingen van groep 5 en 6. Het aantal deelnemers was enorm: maar liefst 542 gedichten werden er geschreven. Een record aantal!

 
 
Om alle deelnemers te kunnen laten genieten van de voorstelling met prijsuitreiking werden er twee groepen gemaakt. Uiteindelijk was er 1 winnaar en dat was Nora Kolman van de Rietslenke.
 
De jury
De jury, bestaande uit Chris Lindhout (dichter en directeur basisschool De Schaapskooi), Jeannette Hakkert (lerares Nederlands Reggesteyn) en Jolande Broens (leesconsulent van de ZINiN Bibliotheek en dichteres), selecteerden twintig gedichten uit alle ingezonden gedichten. Nadat de twintig genomineerde gedichten ook nog door een kinderjury (groep 6 van ‘t Heem en de Brug) werden beoordeeld, kwam er een uiteindelijke winnaar uit de bus.
 
Feest

Het thema voor de gedichtenwedstrijd was feest. Dat inspireerde maar liefst 22 groepen 5 en 6 om hiermee aan de slag te gaan. Schrijfster/dichteres Bette Westera met gitarist Diederik van Essel verzorgden een deel van de voorstelling. Voor de Rietslenke was het extra feest: omdat zij de wisselbeker voor het tweede jaar achtereen wonnen mogen zij deze beker houden.
 
 
Winnende gedicht:

 
Feest
 
Patat  sparibs of kippenpootjes knabbelen,
vakantie, kamperen en met vrienden babbelen.
Sinterklaas, kerst of iemand die gaat trouwen.
Tekenen, loomen en met lego friends bouwen.
Is voor mij allemaal een feest
maar van mijn eigen verjaardag geniet ik nog het meest.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

klaas schreef op 23-01-2015

van harte met dit geweldig sucses

Henk schreef op 26-01-2015

Gefeliciteerd

Uw reactie

Naam:
Bericht: