Albert Verlinde geeft startsein voor campagne ‘Mooier dan ooit!’

Datum: 22-04-2021

14:44 uur - Gisteravond heeft Albert Verlinde het startsein gegeven voor de grootste concert- en theatercampagne die Nederland ooit heeft gekend. Met het ongekende unieke project ‘Mooier dan ooit’ wil men met (theater)makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, waaronder het ZINiN Theater, maar ook poppodia en weer open mogen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligerscollege De Welle: Alles over verslaving

Datum: 20-04-2021

8.38 uur - Verslaving, wat is dit nou eigenlijk en welke verschillende verslavingen zijn er allemaal? Wanneer ben je verslaafd en hoe herken je bepaalde verslavingen bij anderen? Op dinsdag 18 mei van 19.30 tot 20.45 uur kun je hier alles over te weten komen tijdens een online training die De Welle organiseert in samenwerking met Tactus verslavingszorg.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Klimbos Stichting Natuurlijk Heidepark gaat open

Datum: 19-04-2021

10.47 uur - Het is eindelijk zover. Ons klimbos gaat open en wel vanaf zaterdag 24 april, de start van de mei vakantie. De afgelopen weken zijn de puntjes op de i gezet en nu zijn we er klaar voor.

2 reactie(s)

Lees meer... »

Bos Food & Drinks Festival wederom uitgesteld

Datum: 17-04-2021

0 reactie(s)

Lees meer... »

75 jarige nog steeds actief als voetballer

Datum: 15-04-2021

15:37 uur - De oudst nog actieve voetballer van De Zweef is Henk Lentelink. Vandaag (15 april) werd hij 75 (!!!) jaar. Reden voor de vereniging om hem te gedenken. Normaal gebeurt dat ook wel, maar vandaag pakte de club uit met bloemen en een foto-taart van het bestuur/seniorencommissie en een vleesschotel van zijn teamgenoten van Veteranen 1 (45+ competitie). 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Openbare BLOS vergadering via MS Teams

Datum: 15-04-2021

9.13 uur - Op maandag 19 april a.s., aanvang 20.00 uur, is er een openbare vergadering van de Bestuurscommissie voor de Lichamelijke Opvoeding en de Sport, BLOS, via MS Teams. De agenda en agendastukken kunt u lezen en/of downloaden op www.hellendoorn.nl/blos. De BLOS MS Teamsvergadering wordt opgenomen en na afloop ook op deze site online geplaatst.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Bloemenmarkt Hellendoornse Harmonie – Coronaproof

Datum: 15-04-2021

8.43 uur - De Hellendoornse Harmonie heeft weinig van zich kunnen laten horen het afgelopen jaar. Helaas liggen onze repetities al tijden stil, vanwege COVID-19. Dit betreuren wij  als vereniging natuurlijk ten zeerste! We zullen helaas nog even geduld moeten hebben om weer muziek te kunnen maken! 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn stelt aanvullende vragen over afvalverwerker Twence

Datum: 12-04-2021

16.44 uur - Lokaal Hellendoorn heeft het College van Burgemeester en Wethouders een brief gestuurd met aanvullende vragen over afvalverwerker Twence. Onderstaand de brief.

3 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn wil eigen inwoners op woningmarkt voorrang geven

Datum: 12-04-2021

08:16 uur - Lokaal Hellendoorn pleit in een brief aan het college om eigen inwoners uit de gemeente voorrang te geven op de woningmarkt. Op dit moment is het voor eigen inwoners, met name starters, vrijwel onmogelijk om binnen de gemeente een betaalbare woning te kopen. Lokaal Hellendoorn vraagt het college alle wettelijke mogelijkheden te onderzoeken om zowel starters, als eigen inwoners en voormalig eigen inwoners meer kansen te geven op een betaalbare woning binnen onze eigen gemeente.

13 reactie(s)

Lees meer... »

Mooie foto's herdenking van de bevrijding van Hellendoorn 76 jaar geleden

Datum: 11-04-2021 1 reactie(s)

Lees meer... »

Wim Diepeveen in HOi FM Reggebreed

Datum: 21-04-2021

8.51 uur - Afgelopen vrijdag is het boek ‘Altijd Vandaag’ van Wim Diepeveen gepresenteerd.
 Reggebreed (Hoi-media) was daarbij aanwezig. In het programma van zaterdag 24 april is Wim Diepeveen gast in het programma. Hij zal over zijn boek vertellen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Heel Hellendoorn bakt voor NLDOET!

Datum: 19-04-2021

13.32 uur - Elk jaar tijdens NLDOET wordt heel Nederland uitgedaagd om de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar willen De Welle en HellendoornDoet! zoveel mogelijk saamhorigheid creëren door tijdens NLDOET een grootschalig bakproject te organiseren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn stelt aanvullende vragen inzake afvalverwerking Twence

Datum: 18-04-2021

10:02 uur - Lokaal Hellendoorn stuurde een brief inzake Twence aan het college. Eerder stelden zij ook al de tarieven mondeling in de gemeenteraad van Hellendoorn aan de orde. Daarop is een reactie van het college gekomen, welke weer vragen oproept voor LH. Deze hebben zij schriftelijk aan het college gesteld. Hieronder de brief.

3 reactie(s)

Lees meer... »

Winnaars Kinderactie 'Dorp Hellendoorn bevrijd!' zijn bekend

Datum: 16-04-2021

10.36 uur - Jack van Egmond van “Egmond Vintage Wings” heeft de 4 prijswinnaars getrokken van de kinderactie in het kader van 76  jaar bevrijding dorp Hellendoorn. Op 10 april hield de stichting “Hellendoorn bevrijd!’ een kort maar gedenkwaardig bevrijdingsevenement onder het motto “Opdat wij niet vergeten”.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Wie wint het songfestival?

Datum: 15-04-2021

12:50 uur - Twee jaar geleden won Duncan Laurence met Arcade voor ons land het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar werd door Corona dit jaarlijkse evenement afgeblazen, maar dit jaar gaat het door in Rotterdam op dinsdag 18 mei, donderdag 20 mei en de grote finale op zaterdag 22 mei.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Laptop voor studie via Hulpfonds

Datum: 15-04-2021

8.52 uur - Als je vanuit de Participatiewet uitstroomt naar een reguliere baan en de mogelijkheid krijgt om daarvoor een vakopleiding te volgen, dan is dat een kans die je met beide handen wilt grijpen. Dat geldt in elk geval voor Judith (niet haar echte naam). Omdat het een online programma is, kan ze dit als alleenstaande moeder goed combineren met de zorg voor haar jonge kinderen. Geld voor een laptop heeft ze echter niet. Omdat Judith minder dan 110% van de bijstandsnorm verdient, verwees haar werkcoach haar naar de Stichting Hulpfonds Hellendoorn voor financiële steun.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligers van Humanitas Twente delen 1.500 Droomboxen uit

Datum: 13-04-2021

15.58 uur - Vrijwilligers van Humanitas Twente delen 1.500 Droomboxen uit aan mensen waar zij, middels hun vrijwilligerswerk, aan gekoppeld zijn. De Droomboxen zijn een initiatief van Vang Je Droom om mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken, met een glimlach als doel. En dat die glimlach hard nodig is, dat staat vast! 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Meld je aan en sla je slag! Grootse Nijverdalse Online Vrijmarkt

Datum: 12-04-2021

08:20 uur - Behoor jij tot de groep Nijverdallers, die normaal gesproken de wekker zet om zo vroeg mogelijk het centrum in te gaan om je oude spulletjes te verkopen of de leukste items te scoren tijdens de vrijmarkt op Koningsdag? Dan ben je dit jaar misschien een klein beetje teleurgesteld. Maar je hoeft je gelukkig ook geen zorgen te maken dat je met je spullen blijft zitten dit jaar. Bruisend Nijverdal organiseert namelijk de Grootse Nijverdalse Online Vrijmarkt.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Koninklijke onderscheiding voor luchtvaartpionier J.J. (Jack) van Egmond uit Nijverdal

Datum: 11-04-2021

16:03 uur - De heer J.J. (Jack) van Egmond (75 jaar) uit Nijverdal ontvangt zondagmiddag 11 april 2021 op Vliegveld Hoogeveen uit handen van burgemeester Anneke Raven een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse luchtvaart. De uitreiking van het Koninklijke onderscheiding vindt plaats ter gelegenheid van de voltooiing van de restauratie van de unieke Fokker D.21. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft de heer Van Egmond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Hellendoorn vandaag in het teken van ‘Opdat wij niet vergeten’

Datum: 10-04-2021

 

13.19 uur - Vandaag is het 76 jaar geleden dat het dorp Hellendoorn door de Canadezen werd bevrijd. Vorig jaar zijn door de coronapandemie alle activiteiten in het dorp Hellendoorn in het kader van “75 jaar bevrijding“ afgelast. Om toch aandacht te schenken aan de bevrijding heeft stichting “Hellendoorn bevrijd!“ dit jaar, coronaproof, toch enkele kleine activiteiten georganiseerd onder het motto “Opdat wij niet vergeten”.

0 reactie(s)

Lees meer... »