De Nationale Witte Stokken Dag

Datum: 22-09-2023

9.55 uur - Deze herfst  gaat het Gehandicaptenplatform op de troepen vooruit: Eerder dan in de rest van Nederland: De Nationale Witte Stokken Dag op 7 oktober, 10 uur op het Dunantplein, Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Blokje om met De Welle

Datum: 22-09-2023

9.45 uur - Maakt u graag een wandelingetje, maar heeft u moeite met lopen? Gebruikt u bijvoorbeeld een rollator of loopt u met een wandelstok? Of voelt u zich fijner als u samen met anderen kunt wandelen? Dan bent u van harte welkom bij de wandeling die De Welle organiseert in samenwerking met Scootmobiel Service Nijverdal op woensdag 4 oktober 2024 om 14.00 uur. Er wordt gestart vanaf   FysioCentrum Nijverdal aan de Molenweg 9a in Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

ZINema neemt je mee terug naar de hoogtijdagen van ABBA


Datum: 19-09-2023

16.09 uur - Nog steeds fan van ABBA en gaan je voetjes van de vloer als je nummers hoort als ’Dancing Queen’ of  ‘Waterloo’? Maak dan op zaterdag 7 oktober een ‘trip down memory lane’ bij ZINema, waar vanaf 20.00 uur de film ‘ABBA: The Movie – Fan Event’ te zien is. De onlangs geremasterde film neemt je mee terug naar de hoogtijdagen van de legendarisch band ABBA. Geniet van de discomuziek uit de jaren ’70, toen regisseur Lasse Halström de immens populaire ABBA-tournee op film vastlegde. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lezing Jan Lohuis opkomst en ondergang van landgoed De Eversberg

Datum: 18-09-2023

12.56 uur - Op 17 september is tijdens de 11e expositie een goed bezochte lezing in de vorm van een audiovisuele show gehouden door Henk Butink over Groot Lochter, vroeger en nu. Dit in het kader van het 50-jarig bestaan van de wijk Groot Lochter. In de eerste week van de expositie kwamen circa 500 mensen de expositie bezoeken. De expositie is dagelijks tot en met zondag 2 oktober te bezoeken, op werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

De heer en mevrouw Fernhout 60 jaar getrouwd

Datum: 18-09-2023

8.18 uur - Op maandag 18 september 2023 zijn de heer en mevrouw Fernhout 60 jaar getrouwd. De heer Fernhout is 88 jaar oud en mevrouw Fernhout-van der Perk is 87 jaar oud.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Trias Jeugdhulp organiseert reünie 'De Reggeberg'

Datum: 15-09-2023

15.25 uur - 'De Reggeberg' in Hellendoorn, een locatie van Trias Jeugdhulp, sluit per oktober de deuren. Zaterdag 14 oktober 2023 zijn geïnteresseerden en betrokkenen welkom voor een informele reünie. Er is vrije inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. 

1 reactie(s)

Lees meer... »

MCNH Bladerrit

Datum: 15-09-2023

15.12 uur - Zondag 24 september wordt MCNH's laatste rit van het jaar alweer verreden. De Bladerrit voert jullie dit jaar via Ommen en Dalfsen richting Zwolle. Tussen Apeldoorn en Deventer door gaat het Gelderland in richting de Achterhoek. Langs Lochem gaat het over de Holterberg weer naar clubhuis het Mollenhol.

0 reactie(s)

Lees meer... »

DA MOOI Fredriek in Nijverdal gaat sluiten

Datum: 14-09-2023

9.03 uur - Eigenaren Jan en Fredrike van Benthem stoppen met DA MOOI Fredriek in Nijverdal: 
“We gaan ons volledig focussen op onze vernieuwde winkel in Hellendoorn.” Zo’n 32 jaar geleden begon het ondernemersavontuur voor Hellendoorners Jan en Fredrike van Benthem aan de Dorpsstraat in Hellendoorn. Sindsdien zijn ze de vaste gezichten van DA Fredriek. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kom erbij!

Datum: 13-09-2023

13.10 uur - In de landelijke Week tegen Eenzaamheid (28 september t/m 4 oktober) staan ontmoeting en verbinding centraal. In het hele land is er extra aandacht voor dit thema met speciale activiteiten waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Ook in de gemeente Hellendoorn doen we hieraan mee. En niet alleen in deze week, maar ook daarna! Voor jong en oud, want in alle leeftijdscategorieën komt eenzaamheid voor. Mensen voelen zich dan bijvoorbeeld niet verbonden met de mensen om zich heen. Zij hebben minder contact met anderen dan ze zouden willen. Of zij ervaren geen hechte emotionele band met een ander. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Het nieuwe ZINiN Theaterseizoen barst los

Datum: 11-09-2023

14.39 uur - Theaterliefhebbers in Nijverdal en omgeving kunnen zich opmaken voor de start van een prachtig nieuw theaterseizoen. Een gevarieerd programma vol met cabaret, muziek, toneel, jeugdtheater, dans en (nieuw dit seizoen) klassiek aanbod. Het seizoen wordt op donderdag 21 september afgetrapt met de uitverkochte voorstelling ‘Tis Hier Geen Hotel 2’. Maar niet getreurd, het aanbod is groot. Met shows van artiesten als Van Dik Hout, Juf Roos, Mell & Vintage Future, Martijn Koning, Tim Knol en Chris Verlaan belooft het een prachtig theaterseizoen te worden. Het complete programma is te vinden op www.zinin.com.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 22-09-2023

9.49 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

 

2 reactie(s)

Lees meer... »

OV-inloopspreekuur Ervaar het Openbaar Vervoer

Datum: 21-09-2023

8.44 uur - Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Rayen Panday triggert lachsalvo’s in het ZINiN TheaterDatum: 18-09-2023

13.03 uur - 

‘Karma’: dat is de titel van de nieuwe cabaretshow van Rayen Panday. Op vrijdag 6 oktober komt Rayen Panday met deze nieuwe show naar het ZINiN Theater in Nijverdal. Panday is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse cabaret- en stand-up comedywereld. Met zijn natuurlijke en ontspannen stijl steekt hij de één na de andere grap af met als resultaat veel lachsalvo’s van het publiek.0 reactie(s)

Lees meer... »

'Wat bezielt je' met Gerard Ekelenkamp op HOitv vrijdag 22 september

Datum: 18-09-2023

12.49 uur - Gerard Ekelenkamp heeft veel interesses. Hij weet bijvoorbeeld heel veel over Godfried Bomans en Willem Wilmink, maar nog meer over kunst en politiek. Hij volgt minutieus wat er in de Hellendoornse politiek gebeurt. Deze maand kwam er van zijn hand een boek uit met de titel ‘Zetelroof in de gemeenteraad van Hellendoorn?’, waarin hij de recente politieke ontwikkelingen in de plaatselijke politiek beschouwt en analyseert en ook nog voorziet van een paar welgemeende adviezen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Royals Verzamelbeurs zaterdag 14 oktober 2023

Datum: 17-09-2023

9.34 uur - In Zalencentrum Het Vischnet te Nijverdal wordt op zaterdag 14 oktober 2023 weer de Royals Verzamelbeurs gehouden. Met deze 21e editie zal de 2500e bezoeker (sinds de start in 2002) verwelkomd worden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dauwpop bekroond tot Beste Festival van Nederland 2023

Datum: 15-09-2023

15.17 uur - Bij Dauwpop stralen ze van trots. Zojuist is bekend geworden dat Dauwpop de Festileaks' Beste Festival 2023 Award van Nederland in de wacht heeft gesleept. Festileaks is één van de belangrijkste festivalsites van de Benelux. Deze erkenning is een van de meest prestigieuze publieksprijzen in festivalland. Na een grootschalige enquête van Festileaks, waarbij meer dan 100.000 festivalgangers hun stem uitbrachten, kwam Dauwpop als winnaar uit de bus. Hiermee overtreft het festival 253 andere nationale en internationale festivals.

0 reactie(s)

Lees meer... »

In de komende maand vijf nieuwe kaskrakers te zien bij ZINema

Datum: 14-09-2023

13.42 uur - Vanaf 17 september gaat de film ‘Ratatouille van start.  ‘Ratatouille’  vertelt het verhaal van Remy, een ratje met een passie voor koken. Remy is het zat om afval te eten en met zijn scherpe neus gif te detecteren voor zijn rattenkolonie. Hij is vastbesloten om zijn droom te verwezenlijken: hij moet en zal een chef-kok worden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kom ook naar Social Friday op 29 september!


Datum: 13-09-2023

13.14 uur - Veel jongeren willen graag nieuwe mensen ontmoeten, maar weten niet goed hoe ze dat moeten aanpakken. Herken jij dit? Social Friday has your back! In heel Nederland wordt op 29 september een Social Friday georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. In de gemeente Hellendoorn wordt dit georganiseerd door het jongerenwerk van De Welle. Kom je ook?

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nog enkele kaarten verkrijgbaar voor Her Majesty met ‘San Francisco City Trip’ in ZINiN TheaterDatum: 13-09-2023

13.06 uur - Na meerdere volledige uitverkochte tournees en ook uitverkochte shows in Nijverdal, komt Her Majesty op zaterdag 30 september naar het ZINiN Theater met hun show ‘San Francisco City Trip’. Her Majesty is een ongeëvenaarde muzikale sensatie die bekend staat om hun meeslepende tributes aan ’s werelds grootste rockbands. In ‘San Francisco City Trips’ staat de muziek van artiesten als Jefferson Airplane en David Crosby centraal. Voor deze show zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Met twee gebakjes gezellig op bezoek bij een ander

Datum: 11-09-2023

14.33 uur - Doe mee met de gebakjesactie en ga in de Week van de Ontmoeting op bezoek bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. Niet voor iedereen is het namelijk vanzelfsprekend om familie dichtbij te hebben of een vriendenkring, of om mensen om je heen te hebben die jou zien en dat luisterende oor willen zijn. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting worden mooie en waardevolle contacten tussen mensen gestimuleerd.

1 reactie(s)

Lees meer... »