Maak betere foto’s na de workshop Smartphone Fotografie bij ZINiN

Datum: 21-10-2020

12:19 uur - Denk je dat je net een top-foto hebt gemaakt met je smartphone, blijkt hij overbelicht. We maken het allemaal weleens mee: mislukte foto’s van die bijzondere momenten die je soms meemaakt. Onscherp, verkeerde compositie of gewoonweg te donker. Jammer. Maar zo hoeft het niet te zijn. Daarom geeft professioneel fotograaf Mike Rikken op donderdag 12 november een workshop Smartphone fotografie in de ZINiN Bibliotheek. Hij leert je alle tips en tricks, zodat je na deze workshop betere foto’s kunt maken met uw smartphone. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Rijssensestraat is nu Fietsstraat

Datum: 19-10-2020

18:11 uur - De werkzaamheden aan de Rijssensestraat zijn bijna klaar. De rijbaan is nu vier meter breed en heeft rood asfalt gekregen zodat het als fietsstraat kan worden aangewezen. Auto's zijn hier nu dus te gast. Er geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur en het is een éénrichtingsweg.  De fietstraat kan alleen vanaf de Smidsweg worden ingereden. 

4 reactie(s)

Lees meer... »

Diverse inloopspreekuren ZINiN BreinReis komen te vervallen

Datum: 15-10-2020

16:34 uur - De verscherpte maatregelen, die dinsdag 13 oktober door premier Mark Rutte werden aangekondigd in verband met de oplopende coronabesmettingen, hebben de organisatoren van de diverse inloopspreekuren in de ZINiN Bibliotheek doen besluiten om het Digitaal Inloopspreekuur op dinsdag 27 oktober en het Inloopmoment Belastingtoeslag op vrijdag 30 oktober te laten vervallen. Ook het Inloopspreekuur OV op 4 november zal niet doorgaan.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Oproep speelgoed Sinterklaasfeest vluchtelingen en andere minima

Datum: 13-10-2020

14:27 uur - Ieder jaar geeft Sinterklaas een mooi feest voor minima- en vluchtelingenkinderen uit de gemeente Hellendoorn, zodat ook zij kunnen meegenieten. De tijden in deze coronaperiode zijn nog spannend en onzeker. De Sint en zijn pieten denken diep na hoe ze veilig naar Nederland kunnen komen, maar hebben ondertussen de commissie Help Sint helpen gevraagd om hem wederom te assisteren bij het organiseren van een Sinterklaasmoment voor deze kinderen. Deze sintcommissie roept de hulp in van iedereen die het sinterklaasfeest voor deze kinderen een warm hart toedraagt! 

3 reactie(s)

Lees meer... »

Zonnebeld Groencentrum ontvangt Reizend Duurzaam Compliment

Datum: 12-10-2020

16:28 uur - Vrijdagmorgen 9 oktober werd Wielent Zonnebeld naar het Centrum gelokt voor de overhandiging van het Reizende Duurzame Compliment. Iets wat nog niet gemakkelijk te realiseren was bij een drukke ondernemer, maar met behulp van zijn vrouw is het gelukt. Dick de Vente van de Groene Kerk-commissie van de protestantse gemeente Nijverdal, de vorige ontvanger, overhandigde het kunstwerk.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig? Bel 0900-0904

Datum: 10-10-2020
 
18.15 uur - Op maandag 12 oktober gaat het nieuwe landelijke telefoonnummer voor 'Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig' in de lucht. Het nummer is 0900-0904 en komt als aparte lijn binnen bij de meldkamer. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.
0 reactie(s)

Lees meer... »

SVVN ontvangt DES zonder toeschouwers

Datum: 08-10-2020

11:35 uur -  Met een nare smaak een voorbeschouwing schrijven. Dit is toch niet wat je wilt. Supporters horen bij een voetbalwedstrijd. In de buitenlucht waar de beruchte 1.5 meter gegarandeerd kan worden heeft onze o zo wijze regering besloten dit niet toe te staan. En dan krijg je een naargeestige sfeer zoals afgelopen zaterdag tegen Mariënberg. Wat verschrikkelijk. Slechts een handjevol officials mochten bij de wedstrijd aanwezig zijn. Dit zal zaterdag niet anders zijn.

4 reactie(s)

Lees meer... »

Koffieconcerten Muziekvereniging KSW

Datum: 08-10-2020

9.40 uur - We vinden het erg jammer te moeten mededelen dat de koffieconcerten van Muziekvereniging KSW door de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen tot nader order niet plaats kunnen vinden. Zodra de mogelijkheid zich weer aandient zullen we jullie daarvan via de pers en onze website informeren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Ilse (14 jaar) wint vrijwilligersactie

Datum: 07-10-2020

14:55 uur - Afgelopen zomer organiseerden WierdenDoet! en HellendoornDoet!, beide onderdeel van Stichting De Welle, een winactie met als doel om jongeren die vrijwilligerswerk doen meer zichtbaar te maken. Jongeren werden opgeroepen om een foto of filmpje in te sturen van vrijwilligerswerk dat zij hadden verricht tijdens hun vakantie. Uit alle inzendingen is een winnaar naar voren gekomen: Ilse van 14 jaar! Nogmaals gefeliciteerd, Ilse.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Pilot: taalondersteuning kinderen van minima en statushouders bewijst meerwaardeDatum: 07-10-2020

12.56 uur - Stichting Vluchtelingenwerk Nijverdal/Hellendoorn, onderdeel van De Welle, heeft in samenwerking met de NT2 begeleider/taalcoach en Kennis Educatie Centrum in de gemeente Hellendoorn een pilot georganiseerd. Het doel van deze pilot was te onderzoeken of minima-kinderen van basisschoolleeftijd baat hebben bij extra begeleiding. In 4 maanden tijd maakte een groep kinderen gebruik van deze ondersteuning. Hierbij werd een digitaal programma, dat hen ondersteunde op het gebied van de Nederlandse taal, ingezet. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Twee mogelijke locaties voor tiny houses in beeld

Datum: 21-10-2020

12:11 uur - Het gaat om het weiland achter Squash Hellendoorn aan de Dorpsstraat in Hellendoorn en een stuk grond gelegen aan de Nicolaas Beetstraat (hoek Nicolaas Beetstraat, Portlandweg) in Nijverdal. Woensdagavond 28 oktober gaan de gemeente en initiatiefneemster Loes Runneboom in gesprek met omwonenden over de mogelijke bouw van de tiny houses op deze locaties. Vanwege de coronamaatregelen gaat het om een digitale participatiebijeenkomst. Omwonenden zijn via een brief uitgenodigd om deel te nemen. 

12 reactie(s)

Lees meer... »

Steun uw plaatselijke horeca en bestel!

Datum: 18-10-2020

1 reactie(s)

Lees meer... »

Muziek onder de Trap gelast resterende concerten 2020 af

Datum: 14-10-2020

10:32 uur - De organisatoren van de klassieke concerten van Muziek onder de Trap hebben na de persconferentie van premier Mark Rutte van dinsdag 13 oktober met pijn in het hart besloten om de resterende concerten van 2020, die in de theaterzaal van ZINiN zouden worden gehouden, af te gelasten (29 oktober en 19 november). Wel spreken zij de hoop uit om op donderdag 21 januari 2021 iedereen weer te mogen begroeten bij de talentenjacht ‘Klassiek Talent’ en de daaropvolgende nieuwe reeks concerten.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuw bedrijfsverzamelgebouw op 't Lochter in Nijverdal

Datum: 13-10-2020

11:05 uur - Op bedrijventerrein de 't Lochter in Nijverdal, gelegen langs de N374 en de N35, verrijst een gloednieuw bedrijfsverzamelgebouw.  Het bedrijfsverzamelgebouw is uitstekend gelegen, dicht bij uitvalsweg N35 en vanaf de Burgermeester Boersingel goed te zien.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Collectanten gezocht in Hellendoorn

Datum: 12-10-2020

15:27 uur - Van 16 t/m 21 november 2020 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar collectanten in Hellendoorn. Help jij ons in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

0 reactie(s)

Lees meer... »

Koninklijke onderscheiding voor Frits Bentsink uit Nijverdal

Datum: 08-10-2020

17:36 uur - De heer F.H. (Frits) Bentsink (84 jaar) uit Nijverdal ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Stichting De Welle, de welzijnsorganisatie voor ouderen in de gemeente Hellendoorn. Namens Zijne Majesteit de Koning overhandigt burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn donderdag 8 oktober rond 16.15 uur de onderscheiding aan Frits Bentsink. Dat gebeurt tijdens een familiaire bijeenkomst in de raadzaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Klooster en Van der Meulen hebben Tijd Zat!

Datum: 08-10-2020

11:31 uur - Het cabaretduo Klooster en Van der Meulen komt op zaterdag 24 oktober naar het ZINiN Theater, waar de dames elkaar treffen in on- en benulligheden die er toe doen: ‘rokjesdag en de eeuwige jeugd’, ‘help, ik word vergeten’, ‘kapotte eieren versus invriezen’, ‘angst versus verlangen’ en ‘later is nu’. Het 50- en 30-jarige duo sleept u door de avond met een ultieme, intieme, muzikale generatiekloofcabaretavond.

0 reactie(s)

Lees meer... »

In de Gauwe Geit maakt Geitenstamppotten!

Datum: 07-10-2020

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kunstuitleen voor basisscholen

Datum: 07-10-2020

14:06 uur - Samen met kinderen naar een kunstwerk kijken en erover praten, leidt tot verwondering en verbeelding bij kinderen. Een kunstenaar is een onderzoeker die je een verrassende andere wereld laat zien. Dat levert altijd een sleutelervaring, een ‘wow’ feeling, een positief schrikeffect of een magisch moment op waardoor kinderen op een andere manier naar kunst leren kijken.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Schuilenburg tot leven gebracht

Datum: 06-10-2020

14:21 uur - Geschiedenis…… voor veel mensen niet echt het meest favoriete vak op school. Anders wordt het, als het gaat om de geschiedenis in je eigen achtertuin, zoals bij voorbeeld “Schuilenburg”. “Op het terrein is er weinig meer te zien, maar hier ligt zeker 6 eeuwen historie”, zegt Cees Ortelee. Cees is één van de mensen die zich verdiept heeft in de geschiedenis van Schuilenburg.

0 reactie(s)

Lees meer... »