Dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog in Hellendoorn

Datum: 08-08-2020

19:23 uur - In museum Erve Hofman in Hellendoorn is tot 24 oktober 2020 de tentoonstelling 'Dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog' te zien. Hoe hielden de inwoners van Hellendoorn het hoofd boven water, hoe gingen ze om met de beperkende maatregelen en met de schaarste? Aan de hand van originele documenten en voorwerpen wordt een beeld geschetst van het leven tijdens de bezetting.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Maak vrienden bij Join us

Datum: 07-08-2020

14.09 uur - Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden! Het jongerenwerk van De Welle draait Join us groepen in de gemeente Hellendoorn en Wierden. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Michelle David & The Gospel Sessions live in Openluchttheater Nijverdal


Datum: 07-08-2020

13.59 uur - Het belooft een zinderende avond te worden met gospelzangeres Michelle David & The Gospel Sessions in het Openluchttheater op zaterdag 22 augustus aanstaande. Een mix van gospel, funk, reggae en northern soul zal door het Doktersbos weerklinken, waarbij bandleiders Onno Smit en Paul Willemsen voor een opzwepend klankenspel hebben gezorgd.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Zomerschool stichting ‘Ieder kind telt’ van start!

Datum: 04-08-2020

9.16 uur - De scholen binnen stichting ‘Ieder kind telt’ (IKT) in de gemeente Hellendoorn, slaan de handen ineen om de kinderen binnen deze stichting in de laatste twee weken van de zomervakantie een Zomerschool te bieden. Binnen IKT is er veel enthousiasme om dit nieuwe initiatief aan te pakken en de kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Steek je handen uit je mouwen en win een JBL Flip Speaker!

Datum: 30-07-2020

10:49 uur- Maak kans op een JBL Flip Speaker door deze zomer iets te doen voor een ander. Ben je jonger dan 21 jaar? Doe dan mee met deze winactie van De Welle! 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Opkomst en ondergang van landgoed de Eversberg’ verschijnt in september

Datum: 30-07-2020

10:37 uur Na een lange voorbereidingstijd zal in september het omvangrijke boek van Jan Lohuis over havezate en landgoed de Eversberg verschijnen. Opkomst en ondergang van landgoed de Eversberg behandelt in ruim 460 bladzijden alle aspecten van het kasteel en al haar bezittingen, die zich in alle omringende gemeenten bevonden. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Wekelijks pannenkoeken eten in De Cirkel

Datum: 28-07-2020

12:49 uur - Senioren zijn weer van harte welkom voor het gezamenlijk pannenkoeken eten in De Cirkel. Om te voldoen aan alle coronamaatregelen kunnen er maximaal twaalf senioren per keer deelnemen. Kinderen en kleinkinderen kunnen voorlopig niet mee. De Welle wil echter wel zoveel mogelijk senioren in de gelegenheid stellen om te genieten van de heerlijke pannenkoeken die de vrijwilligers hier bakken. Daarom wordt deze activiteit nu wekelijks georganiseerd op dinsdag van 17.00 tot 18.30 uur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

'Eerlijk Winkelen Route' nu ook in Gemeente Hellendoorn

Datum: 25-07-2020

10.01 uur - De Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn wil graag consumenten de weg wijzen naar winkels die Fairtrade producten verkopen. Dit is goed voor de bekendheid van de producten, dan kunnen de consumenten ook ervaren dat Fairtrade producten niet altijd duurder zijn en dat ze op heel veel locaties verkrijgbaar zijn.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Helaas toch geen Heldersfees (op het terras)

Datum: 24-07-2020
13:17 uur - Zoals jullie ons kennen zoekt de Oranjevereniging Hellendoorn met het Helders Fees altijd de mogelijkheden op om binnen het toelaatbare het mooiste dorpsfeest te organiseren. Zo zijn we vier weken geleden n.a.v. de versoepelingen, en in goed overleg met de gemeente Hellendoorn en Veiligheidsregio Twente, direct aan de slag gegaan met de plannen van een groot terras waar ‘zittende’ activiteiten konden plaatsvinden, zoals o.a. een pubquiz, bierproeverij, kerkdienst en vogelschieten.
2 reactie(s)

Lees meer... »

Hulpfonds maakt wereld van verschil

Datum: 17-07-2020

8.53 uur - Een renteloze lening voor de aanschaf van laptops voor kinderen van statushouders, geld voor wandelschoenen, een koelkast, een wasmachine of een treinkaartje, of financiële ondersteuning bij echtscheiding. De hulpvragen waarmee mensen de eerste helft van dit jaar aanklopten bij de stichting Hulpfonds Hellendoorn waren weer zeer divers. "Het gaat soms om heel kleine dingen, maar voor de betrokkenen maken deze een wereld van verschil."

0 reactie(s)

Lees meer... »

Buurtschappen slaan de handen ineen: Samen energieneutraal

Datum: 07-08-2020

14.15 uur - De buurtschappen Marle, Egede, Hancate, Eelen en Rhaan staan voor een grote uitdaging: ze krijgen de kans om zelf mee te bepalen over de transitie van fossiele naar CO2-neutrale energie. Vertegenwoordigd door lokale energie-transitiegroepen kunnen de buurtschappen voorstellen uitbrengen voor het realiseren van de energiedoelen (49% energieneutrale elektriciteit in 2030, 90% in 2050). 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Bijdrage Hulpfonds voor schoolgeld

Datum: 07-08-2020

14.05 uur - Heeft u al bericht ontvangen over het schoolgeld of de (vrijwillige) ouderbijdrage van de school van uw kind? En heeft u moeite om aan deze financiële verplichting te voldoen? Als inwoner van de gemeente Hellendoorn komt u mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het schoolgeld danwel de ouderbijdrage. U kunt hiervoor een beroep doen op het Kindpakket van de Stichting Hulpfonds Hellendoorn. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Zonwering Nijverdal opent binnenkort aan de Smidsweg in Nijverdal

Datum: 04-08-2020

11:12 uur - In september hopen de eigenaren van Zonwering Nijverdal de winkel aan de Smidsweg 110 in Nijverdal te openen. Maar eerst moet er nog even flink geklust worden. 

2 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuw seizoen zwembad Het Ravijn in de startblokken!

Datum: 04-08-2020

9.05 uur - De zomerstop van veel sportactiviteiten loopt naar zijn einde en ook de schoolvakanties lopen af. Er staat een nieuw seizoen voor de deur! Ook in Het Ravijn - zwem sport zorg – staat men in de startblokken voor een spetterend nieuw seizoen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Rob Dekay verzorgt zomeravondconcert in Openluchttheater Nijverdal

Datum: 30-07-2020

10:42 uur - Zanger en liedjesschrijver Rob Dekay verwierf bekendheid met liedjes als ‘Weg van Jou’ en ‘Je hoeft het niet alleen te doen’, maar ook met zijn deelname aan het populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol’ baarde hij opzien. Op zaterdag 15 augustus komt hij zijn prachtige liedjes laten horen tijdens het Zomeravondconcert in het Openluchttheater Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Opnieuw ijsjes actie, komende zaterdag bij Bendien Smits

Datum: 29-07-2020

9.40 uur - Vorige week waren de 'Nijverdalse Noabers' bij het verzorgingshuis de Parallel om ijsjes uit te delen en om een praatje te maken. Het personeel en bewoners konden de actie goed waarderen en er zijn vele leuke gesprekken gevoerd over wat men graag zou willen doen en beleven, juist nu na die corona crisis.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Bruisend Nijverdal komt met ‘coronaproof’ programma

Datum: 26-07-2020

08:44 uur - Het oorspronkelijke programma was al bijna klaar, de organisatie van Bruisend Nijverdal was er klaar voor en toen kwam ineens dat virus de hoek om en werd alles anders. Een bittere pil! Omdat organiseren ons nu eenmaal in het bloed zit, werken we op dit moment heel hard aan een   corona-proof en dus veilig programma. 

8 reactie(s)

Lees meer... »

Binnenkort in Nijverdal Da Nini!

Datum: 24-07-2020

 

15:32 uur - Aan de Grotestraat 154 in Nijverdal opent binnenkort Da Nini. Deze nieuwe horecagelegenheid zal zich richten op lunch, wijn, aperitivo en pasta. Op dit moment wordt er hard gewerkt om deze mooie nieuwe zaak er piekfijn uit te laten zien. Hieronder alvast een impressie van het ex- en interieur.

8 reactie(s)

Lees meer... »

De Welle organiseert zomeractiviteiten voor jong en oud

Datum: 20-07-2020

16:42 uur - De temperaturen stijgen weer, de bomen worden groen en de voorjaarsbloemen staan te pronken in de lentezonnestralen. Tijd voor zomerse activiteiten! Dit jaar ziet de zomervakantie er wellicht anders uit dan gepland. Ga je niet meer op vakantie of juist wat dichter bij huis. Stichting De Welle heeft leuke zomeractiviteiten georganiseerd die hopelijk bijdragen aan het zomerse gevoel. Dit alles natuurlijk binnen de huidige covid-19 maatregelen. Lijkt het jou leuk om aan een van de activiteiten deel te nemen, meld je dan snel aan! 

0 reactie(s)

Lees meer... »

De Lantaarn weer wekelijks open als Sitdown Pub!

Datum: 17-07-2020
8.46 uur - We moeten nog aardig wat shows inhalen, we hebben goeie moed en kijken vol vertrouwen de toekomst in, maar volle avonden met 300+ mensen zit er voorlopig nog niet in. Tóch willen we gewoon lekker door gaan. Om die reden hebben we een nieuw concept bedacht:
De Lantaarn Sitdown PUB.
 
0 reactie(s)

Lees meer... »