Dauwpop maakt nieuwe namen bekend voor 26 en 27 mei

Datum: 28-01-2022

13:12 uur - Dit jaar is Dauwpop voor het eerst een tweedaags festival en dat betekent dat er meer bands dan ooit komen optreden op het festival in Hellendoorn. Nadat al bekend was dat Editors de tweede dag afsluit volgen er nu nieuwe namen op de affiches van beide dagen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vreugde en hoop bij ZINiN Theater

Datum: 27-01-2022

08:10 uur - ZINiN is opgelucht dat de overheid de eerste stappen met versoepelingen voor cultuur heeft gezet, maar kan met de geldende maatregelen nog niet volledig in bedrijf. De capaciteitsbeperking zorgt met name bij de theatervoorstellingen voor uitdagingen. De geplande voorstellingen t/m 15 februari zullen worden verplaatst en in plaats daarvan wordt in de maand februari vol ingezet op de bioscoop en de geplande voorstellingen in De Smidse.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Thema-avond ‘Het Liedboek als spiegel van hedendaagse spiritualiteit’

Datum: 27-01-2022

07:59 uur - In 2013 verscheen het Liedboek: zingen en bidden in huis en kerk, dat in veel kerken meteen in gebruik werd genomen. Niet alleen biedt het vele nieuwe zangvormen, we vinden er ook nieuwe en vernieuwende teksten in.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Titel Fairtrade Gemeente Hellendoorn weer voor 2 jaar verlengd!


Datum: 23-01-2022

13.56 uur - De commissie titelerkenning van het landelijke campagnebureau Fairtrade Gemeente heeft aan de Stichting Fairtrade Werkgroep Gemeente Hellendoorn meegedeeld dat de werkgroep met trots de titel ook in 2022 en 2023 mag voeren. Voorzitter Rina van den Born en wethouder Henk Nijhof (met onder meer klimaat, duurzaamheid en energie in zijn portefeuille) benadrukken dit feit door te wijzen op het bord dat voor het Huis voor Cultuur en Bestuur staat.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Ribs & Blues 2022 : The Show must go on… from Danny Vera to Paul Carrack

Datum: 20-01-2022

1 reactie(s)

Lees meer... »

Compostactie 2022 Muziekvereniging KSW

Datum: 20-01-2022

9.26 uur - De jaarlijkse compost-, potgrond- en tuinaardeactie van Muziekvereniging KSW staat weer voor de deur. In week 4 wordt de flyer verspreid. Daarin staat aangegeven wat u kunt bestellen tegen welke prijs. U kunt tot en met zaterdag 5 maart bestellen via www.kswmuziek.nl , via de site kunt u ook betalen. Wilt u wel bestellen, maar niet op deze manier, dan kunt u ook tot en met 19 februari tussen 14.00 en 20.00 uur uw bestelling doorgeven via de compost-telefoon: 06 83 13 87 87.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Het Kindpakket en Declaratiefonds voor inwoners met een laag inkomen

Datum: 18-01-2022

9.56 uur - Voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente Hellendoorn financiële hulp. Er zijn verschillende regelingen waar inwoners gebruik van kunnen maken. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal Kindpakket en een Declaratiefonds.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn vraagt gemeente haast te maken met betaalbare woningbouw

Datum: 18-01-2022

9.15 uur - Lokaal Hellendoorn vindt dat de gemeente Hellendoorn alles in het werk moet stellen om de woningbouw te versnellen en inwoners en starters met een sociaal-economische binding met onze gemeente meer kansen te bieden. Als Lokaal Hellendoorn zijn wij van mening dat het voor de leefbaarheid van de kernen noodzakelijk is dat er jaarlijks structureel een aantal woningen gebouwd kunnen worden.

23 reactie(s)

Lees meer... »

Eurol wint Dakar 2022 met Toyota GAZOO Racing

Datum: 17-01-2022

09:54 uur - Toyota GAZOO Racing heeft de Dakar rally 2022 gewonnen. Coureur Nasser Al Attiyah en navigator Mathieu Baumel wisten over alle 12 etappes in Saoedi-Arabië de snelste tijd te noteren. De betrouwbaarheid en kwaliteit van Toyota heeft zich wederom bewezen in deze zware Dakar editie. Het Japanse automerk vertrouwt in de Dakar rally op de Eurol Specialty racinglijn. Glyn Hall, Team Manager Toyota GAZOO Racing: "Het belang van smering is in de zwaarste rally ter wereld cruciaal. Eurol heeft een bewezen bijdrage geleverd aan het succes".

0 reactie(s)

Lees meer... »

Actualisatie adressen Gemeentegids 2022

Datum: 08-01-2022
9.23 uur - Uitgever Akse Media uit Den Helder is gestart met het actualiseren van de redactionele adressen voor de Gemeentegids Hellendoorn 2022. Staat u vermeld in de gemeentegids en heeft Akse Media uw e-mailadres in bezit? Dan ontvangt u van de uitgever een e-mail ter controle van de gegevens. Iedere mail is voorzien van een unieke persoonlijke code, waarmee u zelf de gegevens kunt controleren en indien nodig kunt aanpassen. De overige vermeldingen worden tijdens de actualisatie periode telefonisch door Akse Media benaderd.
0 reactie(s)

Lees meer... »

Gemeentelijke belastingen gaan omlaag, afval- en riooltarief iets omhoog

Datum: 27-01-2022

18:52 uur - Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om de OZB te verlagen. De tarieven voor de afvalstoffenheffing, rioolheffing en de onroerendezaakbelasting (OZB) zijn lager dan de raad eind vorig jaar had beoogd en gelden met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 De raad en het college hebben uitvoerig met elkaar gesproken over de belastingtarieven 2022, waarbij de raad ideeën heeft aangedragen. Het college heeft deze ideeën doorberekend en kan o.a. op basis daarvan een verlaging voorstellen.

1 reactie(s)

Lees meer... »

VVD Hellendoorn eist minimaal 10 procent verlaging van voorgestelde OZB tarieven voor 2022

Datum: 27-01-2022

08:03 uur - De door het huidige college ingediende begroting voor 2022 heeft opnieuw een nog verdere verhoging van de lokale lasten tot gevolg. De coalitie partijen (CDA, D66, GroenLinks en CU) hebben de OZB-belasting keer op keer misbruikt om de begroting sluitend te maken en dit heeft tot gevolg dat Hellendoorn inmiddels de duurste gemeente van Overijssel is na Haaksbergen. Voor de VVD Hellendoorn is deze situatie onacceptabel en wij hopen hiervoor nu eindelijk steun te vinden bij andere partijen.

6 reactie(s)

Lees meer... »

Musical over Max Havelaar in ZINiN Theater verplaatst naar 9 juni

Datum: 23-01-2022

 
14.04 uur - De Fairtradewerkgroep in de gemeente Hellendoorn hoopte vurig dat op donderdag 10 februari Havelaar de musical opgevoerd kon worden in het ZINiN Theater. ‘s Middags zou er een voorstelling voor de leerlingen van Reggesteyn zijn en voor de avondvoorstelling kon iedereen kaartjes reserveren op de ZINiN website.
 
0 reactie(s)

Lees meer... »

Wat bezielt je lijsttrekker? met Mark Paalman van de PvdA

Datum: 22-01-2022

08:32 uur - De komende 7 weken zendt HOi tv in het kader van ‘Hellendoorn Kiest’ op de vrijdagavonden een speciale uitzending van ‘Wat bezielt je’ uit met de lijsttrekkers van de gemeente raadsverkiezingen in de gemeente Hellendoorn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Avonturenpark Hellendoorn start zoektocht naar nieuwe avonturiers!

Datum: 20-01-2022

9.33 uur - Avonturenpark Hellendoorn kijkt met veel vertrouwen en plezier uit naar haar opening. Vanaf zaterdag 9 april kunnen gasten weer genieten van alle avonturen die Avonturenpark Hellendoorn te bieden heeft. Door de komst van een vierde achtbaan belooft het een speciaal seizoen te worden. Met de opening in zicht start het Overijsselse pretpark de zoektocht naar nieuwe avonturiers.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Inloopspreekuur financiën, huurtoeslag en zorgtoeslag

Datum: 18-01-2022

10.06 uur - Heeft u financiële problemen, betalingsachterstanden, schulden of hulp nodig bij het aanvragen van huur- of zorgtoeslag? Kom op vrijdag 28 januari a.s. tussen 09.30 – 10.00 uur naar de ZINiN Bibliotheek Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kinderopvang Columbus Junior gaat voor kansengelijkheid met voorschoolse educatie voor álle jonge kinderen

Datum: 18-01-2022

9.24 uur - Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is bedoeld om onderwijs- en ontwikkelingsachterstanden bij jonge kinderen te voorkomen of verminderen. Zodat kinderen een betere start maken op de basisschool. Kinderopvangorganisatie Columbus Junior vindt voorschoolse educatie zó belangrijk, dat zij ervoor hebben gekozen aan alle kinderen van 0-4 jaar VVE aan te gaan bieden. Dit doen ze door binnen de hele organisatie te gaan werken met “Uk & Puk”.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Noaberzorgplan verbindt vrijwilliger en zorgvrager

Datum: 18-01-2022

9.03 uur - Door de coronapandemie is de druk op de zorg al lange tijd hoog. Dat geldt niet alleen voor zieken- en verpleegtehuizen, maar ook voor de thuiszorg en mantelzorgers. Om die laatste groepen beschikbaar te houden voor medische zorg is het Noaberzorgplan gestart: een oproep aan de samenleving om als vrijwilliger de zorg te helpen zorgen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Steun een gezin dat hulp kan gebruiken

Datum: 10-01-2022

13.27 uur - Gezinnen die veel problemen tegelijk hebben, komen daar vaak moeilijk uit. Door alle stress komt de ontwikkeling van de kinderen in de knel en worden gezinnen doorverwezen naar hulpverlening. Maar niet iedereen vindt dat altijd de fijnste oplossing. Om deze gezinnen te helpen en kinderen de kans te geven gezond op te groeien, is Evenmens Hellendoorn gestart met het inzetten van vrijwillige gastgezinnen of gezinsvrijwilligers.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vergoeding controle CTB’s verruimd

Datum: 05-01-2022

12.49 uur - De verplichte controle op corona toegangsbewijzen (CTB) en identiteitskaarten heeft de afgelopen maanden om extra inzet gevraagd. Voor de inzet van mensen of materieel ten behoeve van deze controles bij activiteiten waar ook externen op afkomen, kon al een vergoeding worden aangevraagd. Gemeente Hellendoorn heeft deze regeling nu uitgebreid.

0 reactie(s)

Lees meer... »