MCNH organiseert kerstmarkt Hellendoorn

Datum: 10-07-2024

14.39 uur - Nadat Jan, Marel en Ruben sinds 2013 negen edities van de kerstmarkt hebben georganiseerd neemt MCNH het stokje over.

Jan Olthof, Marel de Groot-Olthof en Ruben de Groot organiseerden in 2013 de eerste kerstmarkt van Hellendoorn. Dit deden ze samen met een groep vrijwilligers. Stands werden opgebouwd, een warm vuurtje ontstoken muzikale aankleding werd verzorgd en er waren veel standhouders die hun waar aan de man brachten. 

Dit concept bleek vruchtbaar voor jaren. In 2020 werd de (voorlopig) laatste kerstmarkt georganiseerd, doordat Corona roet in het eten gooide. Na een jaar te hebben overgeslagen werd in 2022 de draad opgepakt, maar vrijwilligers bleken nog moeilijk te vinden. Om een hele kerstmarkt dan in de benen te krijgen blijkt toch lastig. Ondanks alles lukte dit wel en was het wederom een geslaagde editie waar men met plezier op terug kijkt.
 
Helaas bleek in 2023 het doel om dit nogmaals te herhalen niet haalbaar.

In het dorp bleven toch de geluiden van het gemis van de gezellige kerstmarkt. Het draagt bij aan de sfeer en saamhorigheid in het dorp. Toen Jan in gesprek kwam met Marcel Schuurman, voorzitter van de MCNH toerafdeling, kwam het balletje aan het rollen. Marcel zag er wel wat in om de organisatie over te nemen en bracht dit mee naar zijn Toerbestuur. Deze vonden het vooral jammer dat de kerstmarkt zou stoppen en gaven aan dit evenement graag op te pakken. Met de kennis van Jan, Marel en Ruben als back-up gaat de toerafdeling van Motorclub Nijverdal Hellendoorn de kerstmarkt in 2024 organiseren.
De overdracht van het een en ander heeft inmiddels plaats gevonden, behalve die van de kas. De inhoud daarvan wordt geschonken aan een goed doel.
 
De kerstmarkt vind plaats op zaterdag 14 december van 15.00 tot 20.00 uur aan de Bibenstaat via het pad langs het bos naar het clubhuis van MCNH aan de Imminkservestaat.
Naast kraampjes met diverse artikelen zijn er ook kramen/foodtrucks met eten en drinken in een gevarieerd aanbod.
 
Vanaf 20.00 uur is er bij het clubhuis van de motorclub Nijverdal Hellendoorn, het Mollenhol aan de Imminkservestraat 4, een gezellige afterparty met live muziek. Deze afterparty is natuurlijk ook voor iedereen vrij toegankelijk.
 
Voor updates, meer informatie of het aanmelden van een marktkraam, volg Facebook en Instagram van Kerstmarkt Hellendoorn of kijk op www.kerstmarkthellendoorn.nl
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: