Hellendoorn wil azc mogelijk maken aan Noordelijke Hoofddijk in Nijverdal

Datum: 12-03-2024

22.27 uur - Een agrarisch perceel aan de Noordelijke Hoofddijk in Nijverdal is aangewezen als locatie waar een asielzoekerscentrum (azc) kan komen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kan daardoor aan de slag met de procedure om hier asielopvang mogelijk te maken. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn heeft dit dinsdag 12 maart besloten. Omwonenden van de locatie zijn hierover geïnformeerd.

 
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
“Wij hebben dit besluit genomen omdat er een nijpend tekort is aan opvangplekken voor vluchtelingen”, zegt burgemeester Jorrit Eijbersen. “Als gemeente nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”
De gemeente Hellendoorn maakte begin vorig jaar al bekend structurele opvang van asielzoekers mogelijk te willen maken. De gemeenteraad heeft vervolgens voorwaarden vastgesteld waaraan een toekomstig azc moet voldoen. Zo is toen onder andere besloten dat er plek mag zijn voor maximaal 200 asielzoekers. Ook moeten belangrijke voorzieningen goed bereikbaar zijn.
Jorrit Eijbersen: “Wij vinden het belangrijk om een veilige plek te bieden aan mensen die alles hebben moeten achterlaten om oorlogsgeweld, discriminatie of terreur. Dit willen wij doen op een manier en schaal die past bij onze gemeente.”
 
Inloopbijeenkomst
Nu een locatie voor het beoogde azc is gevonden, gaat de gemeente in gesprek met het COA om te komen tot goede afspraken. Daarbij wordt ook de omgeving betrokken. Voor omwonenden vinden bijeenkomsten plaats.
Op donderdag 21 maart vindt een inloopbijeenkomst plaats voor alle inwoners van de gemeente Hellendoorn in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal (20-22 uur). Inwoners die deze bijeenkomst willen bezoeken, kunnen zich aanmelden via www.hellendoorn.nl/azc.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

slim schreef op 12-03-2024

Ik wens de mensen uit de kruidenwijk veel sterkte en de winkeliers veel klandizie !

FSW schreef op 13-03-2024

Mooie locatie, ipv een AZC bouwkavels op die plek, ik heb wel interesse.

Wim schreef op 13-03-2024

Dit vraagt om narigheid Ongelooflijk Misschien ook bij de burgemeester in de straat

Jaap schreef op 13-03-2024

Welnee, dit 'vraagt' niet om narigheid, Asielzoekers zijn ook gewoon mensen. Geen reden om daar absurd paniekerig over te doen.

Willem schreef op 13-03-2024

In elk dorp en stad waar een AZC is gekomen, komt de ellende mee. Mensen durven niet meer op straat te komen, asielzoekers vervelen zich en aan zich irriteren, meningsverschillen, cultuurverschillen, gevechten. Winkeldiefstal, onrust. Denk even aan (je eigen) kinderen van 8-14, zou je die nog alleen naar de supermarkt willen sturen ‘s avonds voor een pakje boter, terwijl er een grote groep onbekende jongeren op het Kuperserf zit te vervelen?

Henk schreef op 13-03-2024

En waar woont Jaap? Waarom zijn er vanaf het begin alleen locaties in de Kruidenwijk gekozen? Bij Noetsele zijn ook prachtige weilanden, vlak bij het centrum en sportfaciliteiten. Lijkt me een betere locatie.

Harm schreef op 13-03-2024

Mensen maak toch geen paniek...., Tijdens 1914 - 1918 hadden we 1 miljoen vluchtelingen in ons land, alleen is de huidige samenleving veel egoïster geworden... ,Bij ons zijn ze ook in 2024 welkom...

Stuut schreef op 14-03-2024

Zie hier onze reactie https://www.tubantia.nl/hellendoorn/nieuwe-politieke-partij-tegen-azc-in-nijverdal-dit-onnozele-besluit-moet-van-tafel-azc-nee~a43d67c6/

Nijverdaller schreef op 14-03-2024

Ik vraag me ook af waarom de Kruidenwijk in alle drie de voorstellen als enige wijk uit de criteria is gekomen. Is hier in de criteria al rekening mee gehouden? En hoe is het mogelijk dat er nu een uitzondering mag worden gemaakt om daar te mogen bouwen? Het liefst geen AZC maar als er dan een locatie moet komen waarom niet het stuk grond bij het station in Nijverdal? Tussen ten Cate en de parkeerplaatsen? Dan zijn ze dicht bij het centrum, supermarkten en openbaar vervoer, maar ook voor (politie)diensten veel sneller bereikbaar. De eerste omwonenden vanaf daar zijn de appartementen aan de grote straat of het Rooie Dorp maar die zullen dan van looproutes veel minder hinder hebben dan nu de vastgestelde locatie.

Mitis schreef op 14-03-2024

Deze standaard NIMBY reactie helpt ook niets en niemand!

William S. Burroughs schreef op 14-03-2024

Aan Mitis. Mee eens. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 14-03-2024

Wanneer er 200 mensen komen die het vele malen slechter hebben dan ik. Dan ga ik die toch niet vijandig ontvangen terwijl er veel meer manieren zijn om tot een betere start te komen? Daarnaast lopen we met deze one issue partij wanneer deze mee gaat doen aan de plaatselijke verkiezingen hetzelfde risico als nu in Den Haag. Namelijk uit protest stemmen op een partij zonder inhoud. Oftewel een zogenaamde ijskast partij. Dat het mocht het tot oprichten komen al koud en ijzig van atart gaat ik mij nu al wel duidelijk. Laten we voordat het zover is nu gewoon het verstand gebruiken en meer mogelijkheden inzetten dan ons direct vol angst in te graven. Prettige dag.

Jaak schreef op 14-03-2024

Die prettige gaat vanzelf wel over.

Geronimo schreef op 14-03-2024

Deze week kunnen de reacties u niet zijn ontgaan, aangaande de protesten bij het nieuwe hlocaustmuseum. Schande, dat dit kon, bij iets wat nooit meer mag gebeuren. En nu doen we precies hetzelfde bij deze nieuwe ontredderde mensen. Ik lees altijd over verontwaardiging, dat zoveel NLders niets deden, de andere kant op keken tijdens de WO II. Er is sinds die tijd niet veel veranderd, wat dat betreft. Mensen in nood hoeven bij de meeste NLders nog steeds niet aan te kloppen.

Wilma Paalman schreef op 14-03-2024

De mens lijdt het meest door het lijden wat hij vreest, maar wat nooit op komt dagen. Begin nu niet meteen te schreeuwen en onzin te verkondigen als dat niemand meer veilig over straat kan enz. enz. De mensen die regelmatig problemen veroorzaken zijn de zogenaamde veiligelanders en die komen hier dus niet. We kennen toch inmiddels allemaal wel een gezin uit Syrië of een ander onveilig land. Ze zijn hier naartoe gekomen, wonen in ons midden en veroorzaken geen overlast. Dat zijn de mensen die eerst gehuisvest worden in een AZC en vervolgens doorstromen naar een woning. Een woning, waarvoor ze net als iedereen huur betalen. Ze proberen hier een nieuw leven op te bouwen en dat begint bij een gastvrij welkom in een azc van onze kant. Het zijn vluchtelingen die we op moeten vangen en een veilig thuis moeten bieden. @Willem: het is gewoon onzin wat je zegt. In Almelo is al 35 jaar een AZC van bijna 400 mensen en er zijn zelden problemen. Dat is bijvoorbeeld 2 jaar geleden ook landelijk onderzocht door nu.nl: https://www.nu.nl/asielcrisis/6220529/meeste-gemeenten-met-grote-azcs-ervaren-geen-overlast-van-asielzoekers.html. Er is ook wetenschappelijk onderzoek naar verricht en ook daar bleek dat een azc niet leidt tot meer criminaliteit. Zie https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2018Z01616&did=2018D03285. Zoals William terecht zegt: het zijn mensen die het vele malen slechter hebben. Of je nu christen, moslim, humanist of wat dan ook bent. Je hoort mensen te helpen en niet te stigmatiseren.

Nijverdaller schreef op 14-03-2024

Dag Mitis. Dus bij jou in de achtertuin akkoord?

Frans schreef op 14-03-2024

Wat een ellende op de sociale media. Mensen uit alle windstreken en soms ook onze gemeente spuwen hun gal en het lijkt werkelijk nergens ook. Ook de handelswijze van de gemeente is verschrikkelijk. Als je het allemaal een beetje afpelt zie je het volgende. Onze gelukkige gemeente bestaat blijkbaar uit mensen die het geluk niet graag delen en dit in totaal absurdistische racistische taal deze sociale media in knallen. Natuurlijk wil niemand het in hun achtertuin, niemand, rechts niet en links idem. Die zullen nu wel roepen, maar als het er op aan komt gaan zij ook in de demonstratiestand. Wat ik nog erger vind is dat lokaal hellendoorn als grootste partij dit dus ook zonder blikken of blozen goed vindt en straks, als ze al deze reacties lezen ineens anders gaan praten. Dat maakt voor mij dat het vertrouwen in de gemeenteraad kats kaput is en we hebben moeten vaststellen dat veel inwoners kiezen voor de grootste gratis bier partij. Zeggen wat wij willen horen, maar doen wat ze zelf willen bah!

Willem schreef op 14-03-2024

Ter informatie Overlastgevend en crimineel gedrag van asielzoekers Sommige asielzoekers zorgen voor overlast. Denk hierbij aan winkeldiefstal, geweld, bedreigingen en vernielingen. In 2022 verbleven 83.000 asielzoekers enige tijd in een opvanglocatie. Hiervan was 7% betrokken bij een incident en werd 3% verdacht van een strafbaar feit. Mensen die wonen of werken op een opvanglocatie, bewoners en ondernemers in de buurt kunnen zich door incidenten onveilig voelen. Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/aanpak-overlastgevende-asielzoekers Het aantal asielzoekers is anno nu veel hoger en de groepen zijn veel groter. In WW2 waren er veel mensen die zelf in huis een paar mensen opvingen. Mensen uit dezelfde omgeving, normen en waarden. Dat wordt voor het gemak even vergeten. De mensen die hiernaartoe komen spreken de taal niet, kunnen zich niet uitdrukken, hebben een eigen cultuur en gebruiken. Dat geeft frictie, dat snapt iedereen. We moeten veel meer inzetten op hulp in eigen land, zowel voor de mensen daar als ook voor meer hulp voor de mensen hier. Reggesteyn Noetsele zou al een aantal jaar klaar zijn onze kinderen zitten al jaren te zwoegen in barakken. Schoolhulp voor autochtone kinderen die een achterstand hebben met taal of rekenen moeten zelf maar hulp zoeken én betalen. Maar nu komt er een extra belasting op de scholen om meer onderwijs te leveren aan mensen die de taal niet machtig zijn waardoor de mensen hier nog minder aandacht krijgen. We helpen hiermee NL naar de vernieling door andere mensen te helpen. Mensen die overigens de komende 5-10 jaar niets bijdragen en waar wij allemaal meer belasting voor moeten gaan betalen. Prettige dag?

Erik schreef op 14-03-2024

Waren er op dit perceel in de jaren 70 en 80 geen volkstuintjes. En is daar in die jaren ook geen rioolslib opgebracht ? Is hier ook al onderzoek naar gedaan i.v.b met pfas ?

William S. Burroughs schreef op 15-03-2024

Aan Wilma Paalman. Mee eens. Prettige dag.

Mitis schreef op 15-03-2024

@ Nijverdaller, uw emotionele reactie helpt ook niets, het gaat hier niet over mijn of uw tuin, onderzoek bij u zelf waar uw angsten op gegrond zijn.

Jan de Jager schreef op 15-03-2024

Leuke linkse reacties maar als het puntje bij het paaltje komt en in je eigen achtertuin praat je wel anders. Hoe dan ook zorgt het voor meer overlast dat is niet te ontkennen, ook cijfers ondersteunen dit. Ps. Het is niet in mijn achtertuin maar ik heb voel wel mee met de huidige bewoners daar.

Frans schreef op 15-03-2024

@Jan de Jager. niemand zou het in de achtertuin willen en dat is juist zowel het probleem als de oplossing. onze achtertuin rijkt tot de erfgrens en daarna niet meer, dus als 250 meter van huis een AZC komt moeten we niet doen, zoals Herr Stuut, dat het zijn achtertuin behelst. Kortom AZC of windmolen, het komt allemaal niet in uw achtertuin, hooguit dat u er naar kan kijken, that's it.

Jan de Jager schreef op 15-03-2024

@Frans. Met achtertuin weet je goed wat ik bedoel dus niet te letterlijk nemen. Ik begrijp in ieder geval uit een aantal reacties dat de locatie niet dicht bij jullie woning zal zijn. Misschien hebben jullie nog tips voor de gemeente bij jullie in de buurt. Geef ze gerust door ;-)

Geronimo schreef op 15-03-2024

@Willem, geen onzin verspreiden hier. Ten eerste ligt de bouwachterstand van Reggesteyn Noetsele niet aan nieuwkomers, maar aan de hogere kosten en bezwaarschriften. En zo rond 1913 had Nederland ongeveer 6,13 miljoen inwoners. Zo'n vijf jaar later waren daar ongeveer 1 miljoen vluchtelingen bijgekomen. Verder willen vele high-tec bedrijven, waaronder ASLM Nederland verlaten, omdat wij zelf geen goed geschoold personeel meer opleiden en de bereidheid om geschoolde buitenlanders op te halen, niet goed valt bij een groot deel van de bevolking, waaronder jij klaarblijkelijk ook valt.

Geronimo schreef op 15-03-2024

Ps, door al dat rechtse gezeur krijgt onze economie waarschijnlijk een behoorlijke knauw. Zelf nadenken of het nieuws volgen kan toch niet zo moeilijk zijn?

Frans schreef op 15-03-2024

Tip, op een plek waar ruimte is en dat is op deze plek o.a. Onze gemeente is natuurlijk al ruim voorzien van een flink aantal kansparels van Twentse authenticiteit, geboren en getogen hier maar laten we die niet benoemen, toch? Laten we vooral benoemen dat anderen de schuld bij voorbaat krijgen. Wat achtertuin betreft, ik woon knap dichtbij, korter dan 400 meter van de geplande locatie en vind de reacties van waardedaling, speeltuin tuig etc totaal overtrokken.

Jos schreef op 15-03-2024

In Krönnenzommer Hellendoorn worden psychogeriatrie en vluchtelingen opgevangen. Hier in Hellendoorn zijn er geen negatieve geluiden voor deze groep mensen. Wees lief voor elkaar !! Zelf zou je ook zo’n opvang wensen als wij vluchtelingen waren.

XXX schreef op 16-03-2024

Nimby. Als Johan Stuut succesvol wordt, komt de AZC niet bij de Anemoon. De landelijke overheid eist van elke gemeente een azc, dus moet deze in iemand anders zijn achtertuin. Dus Johan is allen voor zich zelf. Verder denk ik dat Johan niet goed is voor de broodnodige rust in de Hellendoornse politiek.

kluk kluk schreef op 16-03-2024

Natuurlijk moeten mensen uit oorlogsgebieden worden geholpen. De meesten zijn echter economische vluchtelingen, als deze hier zijn gedragen ze zich zoals zij willen en doen ze wat zij willen, geholpen door falende bestuurders en de rechterlijke macht. Het is vrijwillig (de wet) de gemeente Hellendoorn hoeft geen AZC toe te wijzen. De burgemeester schreef ,"Wat je doet!!?? er zullen altijd mensen niet blij zijn" bij deze doe niets en iedereen is blij

Slimpie234 schreef op 17-03-2024

Wanneer de gemeente al communiceert met bewoners, laten ze dat dan meteen uitvoerig doen! Zoals in deze direct aangeven wat voor mensen dan in het voorgenomen AZC geplaatst gaan worden (mannen alleen, gezinnen enz) . Dit had al een hoop onrust onder bewoners, waaronder ik zelf kunnen voorkomen. Aankomende donderdag ga ik zelf naar de inloopavond en hoop daar te horen wat ik hierboven schreef. Pas dan kan ik een wat genuanceerder reactie geven op het voornemen.

William S. Burroughs schreef op 17-03-2024

Aan kluk kluk. Niet iedereen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het onderwerp van deze discussie? Niets doen omdat wij in onze veilige huizen op voorhand al wolven en beren zien ten op zichte van mensen die geen veilig huis meer hebben vind ik een beetje raar of zal ik zeggen heel bijzonder? Prettige dag.

Mitis schreef op 17-03-2024

Uit reacties merk je dat sommige mensen angstig worden door asielzoekers in hun woonomgeving. Misschien helpt het door aan de wijkagent een boa te koppelen.

William S. Burroughs schreef op 17-03-2024

Tot slot aan kluk kluk. Het zou u werkelijk sieren wanneer u in de zomer voor de ontheemde kinderen een aantal van uw tipi tentjes ter beschikking zou stellen. Dan zou u zomaar eens van lowest naar highest man on the totempoal kunnen gaan. Prettige dag.

Geronimo schreef op 17-03-2024

@ kluk kluk, en weer iemand die onzin verkondigd. De meesten zijn geen economische vluchtelingen. Dit kun je gemakkelijk weervinden op het net bij UNHRC. Meer dan 50% komt uit Syrië, Oekraïne en Afghanistan en daar zou ik ook niet graag zijn. Maar vier procent van asielzoekers zijn gelukszoekers, de rest zijn dus daadwerkelijk ellende ontvlucht. Verder praat je jezelf behoorlijk tegen in je flutreactie, moeten ze nu geholpen worden of niet?.

Jos schreef op 17-03-2024

In Krönnenzommer Hellendoorn worden psychogeriatrie en vluchtelingen opgevangen. Hier in Hellendoorn zijn er geen negatieve geluiden voor deze groep mensen. Wees lief voor elkaar !!

Chris schreef op 19-03-2024

Iedereen die hier positief reageert woont NIET in de Kruidenwijk.

William S. Burroughs schreef op 19-03-2024

Aan Chris. Wat een simpele gedachte. Dus iedereen die in de kruidenwijk woont staat negatief tegenover een AZC? Wat een onzin en generalisatie van de kruidenwijkers. Prettige dag.

Willem schreef op 19-03-2024

@Geronimo, als het werkelijk goed geschoolde arbeiders waren, waarom worden ze dan niet zelf door ASML hierheen gehaald? Het gaat hier om mensen die illegaal asielzoeken, dus niet via de officiële weg. Nee, ze komen hier gewoon naartoe en verwachten/eisen dat wij het gaan oplossen. Ik heb niets tegen legale asielzoekers, die wachten namelijk in eigen land op een beslissing in hun asielaanvraag. En daarna komen ze hierheen en kunnen ze direct gaan bijdragen. Laten we vooral even kritisch kijken en geen onzin verspreiden, zoals jij wel doet. Door de legale (bijdragers) en illegale asielzoekers (niet bijdragers) over 1 kam te scheren.

Nijverdaller schreef op 19-03-2024

Idd Chris

Geronimo schreef op 20-03-2024

@Chris, je zeurt en behoorlijk ook. Toen de kruidenwijk werd gebouwd, waren de bewoners (boeren en buitenlui) ook niet bepaald blij met een nieuwe woonwijk. Maar ja, dat kwam jullie wel goed uit en nu anderen niets gunnen. Maw je hebt ze achter de ellebogen.

Geronimo schreef op 20-03-2024

@Willem, blijkbaar is lezen moeilijk, ik leg toch uit waarom ze niet komen. Gelukkig hebben asielzoekers ook iets meer verstand dan jou en wachten ze niet in hun eigen land. Als de uitslag van de aanvraag komt, kunnen ze nl al dood zijn of gevangen gezet. Of denk jij dat het overgrote deel uit landen komt waar ze niets overkomt? Verder maak jij geen onderscheidt tussen vluchtelingen en gelukszoekers. En als je het niet meer ziet zitten, trek je toch lekker in bij kluk kluk in de wigwam.

Wilma Paalman schreef op 20-03-2024

Het gaat hier om asielzoekers en dus niet om gelukzoekers enz. De laatsten zijn de groep van zogenaamde veiligelanders. Die komen wel in Ter Apel en Budel en daar zijn regelmatig problemen mee. Maar die komen dus niet hier in Hellendoorn. We hebben in de spreidingswet naar mijn mening terecht afgesproken dat alle gemeenten hun steentje moeten bijdragen. Onze gemeenteraad heeft de kaders voor een azc vastgesteld en het aantal (maximaal 200), het college heeft locaties gezocht en de locatie die als beste uit de bus kwam aangewezen. Na dit besluit is meteen de buurt geïnformeerd. Niets ondemocratisch aan. Gewoon keurig volgens de afspraken en de regels. En persoonlijk vind ik het nogal hypocriet om te zeggen dat een azc wel mag, maar niet bij jezelf in de buurt. En hoezo achtertuin. Je bent eigenaar van je eigen perceel en niet dat van een ander. In dit geval zit er bovendien nog een flinke strook grond tussen en een houtwal. En als de mensen aan de Anemoon niets willen zien, wil de gemeente vast nog wel een groenblijvende strook aan de houtwal toevoegen.

Wilma Paalman schreef op 20-03-2024

@Willem. Geronimo verkondigt geen onzin dat doe jij. Waar jij het over hebt zijn arbeidsmigranten (volgens jou bijdragers). En jij noemt mensen die hier naar toe komen illegale asielzoekers (niet bijdragers). Dat vind ik niet alleen schandalig, maar is ook feitelijk onjuist. Als asielzoekers erkend worden en een status krijgen, zijn ze nooit illegaal. En de mensen waarvan verwacht wordt, dat ze een status krijgen, die komen hier in Hellendoorn. Ik hoop dat we hier in Nederland nooit weer in de situatie komen dat we massaal moeten vluchten, maar je ziet aan Oekraïne dat het zomaar kan gebeuren dat je huis en haard vanwege oorlog enz. moet verlaten. Het loont bovendien de moeite om je iets meer te verdiepen. Wereldwijd waren er in 2023 meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht (exclusief Oekraïners). Een groot deel is op de vlucht in eigen land of wordt opgevangen in een buurland. In deze landen is het inkomensniveau een stuk lager dan bij ons. Van al deze vluchtelingen wereldwijd vraagt slechts een beperkt deel asiel aan in Europa. In 2023 was dat voor heel Europa samen nog geen 1 % van het totaal aantal vluchtelingen. In Nederland waren dat er vorig jaar 37.020 (exclusief Oekraïners). Het overgrote deel van de mensen die hier asiel aanvragen zijn mensen uit Syrië en Afghanistan. Wij zijn een welvarend land en ja, we moeten ook anderen in Nederland die het moeilijk hebben helpen, maar daarom kun je vluchtelingen nog niet in de kou laten staan. En laten we ook niet doen of wij nu de meeste vluchtelingen in Europa opvangen. Natuurlijk zijn er landen die minder doen, maar er zijn ook landen (Duitsland, Griekenland, Cyprus, Oostenrijk, Bulgarije en Spanje bijvoorbeeld) die naar verhouding meer doen. En zoals gezegd wij behoren wel tot de welvarendste landen in de wereld.

Jos schreef op 20-03-2024

Sjapoo Wilma

Jan de Jager schreef op 21-03-2024

Dag Wilma, Woonzaam in Haarle heb ik dat goed? Bedenk eens hoe hoeveel impact het zou hebben als het AZC in Haarle buiten in een weiland zou komen. De hele gemeenschap veranderd en ligt druk op allerlei gebieden. Dit zal in de Kruidenwijk niet anders zijn. Ik gun iedereen het beste maar onderschat de impact niet voor de omgeving. En iedereen die over Nimby begint krijgt het zelf niet in de buurt.

Mitis schreef op 21-03-2024

Beste Jan, houd het zakelijk het gaat er niet om waar geachte Wilma woont.

Wilma Paalman schreef op 21-03-2024

@Mitis: helemaal mee eens, maar voor Jan de Jager: ik woon niet in Haarle, maar in Nijverdal, 2000 m van het AZC, maar mijn reactie zou hetzelfde zijn als ik er 250 m vanaf woonde. Als vrijwilliger heb ik met vluchtelingen gewerkt. Met wisselend succes en resultaat. Wat belangrijk is dat het mensen zijn die opgevangen en geholpen moeten worden. Mensen die vaak heel veel hebben meegemaakt. Het hier door sommige mensen geschetste beeld van vluchtelingen (criminaliteit) herken ik in ieder geval niet. Dat wil niet zeggen dat er nooit wat gebeurd of mis gaat, maar dat geldt ook voor autochtone Nederlanders. Bovendien hoeveel mensen hebben er geen voorouders die oorspronkelijk niet uit Nederland kwamen. Ik in ieder geval wel.

Jan de Jager schreef op 22-03-2024

Dat is altijd bijzonder dat men zich daar niet in herkend. Misschien ook eens lange termijn denken buiten het AZC. Er is een groot woningtekort, zorgtekort, de cultuur veranderd in rap tempo en uitgeprocedeerde asielzoekers blijven hangen met wél criminaliteit als gevolg. Kijk eens naar de verschillende vlogs van politiekanalen op Youtube in verschillende steden. Ze hebben de handen er vol aan.

Geronimo schreef op 22-03-2024

@Jan de Jager, nu op tubantia.nl "Haatzaaiers zijn gevaarlijker dan asielzoekers".

Wilma Paalman schreef op 23-03-2024

@Jan de Jager: Als ze uitgeprocedeerd zijn, hebben ze dus geen recht op asiel, dus zijn ze geen erkende vluchtelingen. Met andere woorden: omdat we andere problemen niet de baas kunnen worden en ons beleid op veel punten gefaald heeft, moeten echte vluchtelingen de dupe worden. In 2022 kregen overigens 78 % van de asielzoekers een verblijfsvergunning. Gelukkig mogen ze nu ook snel en langdurig aan het werk, dat voorkomt problemen door verveling.

Ik wil niet zeuren schreef op 25-03-2024

Iedereen heeft gelijk in deze discussie. De voorstanders, maar ook de tegenstander. Ja, we moeten mensen helpen en nee, dat hoeft niet in onze gemeente. Opvang behoor je te organiseren in de regio van herkomst. De cultuurverschillen zijn namelijk te groot. Vrouwen worden veelal onderdrukt in de landen herkomst, ze worden zelfs geslagen of gedood als ze onbedekt over straat gaan. Het probleem is dat de vluchtelingen hun cultuur meebrengen in een totaal andere wereld die zij niet kennen, niet accepteren en of verafschuwen. De discussie zou over de miljarden industrie moeten gaan achter deze vluchtelingen stroom en niet over het AZC in nijverdal. Asielzoekers is de moderne mensenhandel geworden. Helaas doet onze overheid het tegenovergestelde van wat zij behoort te doen. Vluchtelingen worden van A tot Z in de watten gelegd, niets is ondenkbaar en elke eurocent wordt voor hen betaald. En krijgen zij ook nog eens de status van statushouder, dan gaat de schatkist nog verder open. Met voorrang krijgen zij een huis toegewezen. Miljarden worden er in vluchtelingen gestoken, in mensen die onze cultuur verafschuwen en niet accepteren. Onze overheid moet juist het tegenovergestelde doen en haar grenzen sluiten. Regel opvang in de regio van herkomst en iedereen zal gelukkig zijn. De Nederlanders, met name ouderen en starters hebben het nakijken momenteel. Op de gezondheidszorg en ouderenzorg wordt hard bezuinigd, starters kunnen geen huis kopen omdat de overheid altijd in staat is om meer te betalen. Ouderen krijgen hun zorg niet meer en de populatie ouderen groeit met de dag. Zorg ervoor dat zij hun zorg krijgen en steek daar miljarden in ipv asielzoekers in de watten te leggen. Hier zou de discussie over moeten gaan. Nederland niet alleen, maar ook de rest van de Europese landen willen het huidige asielbeleid niet meer. Europa maakt een ruk naar rechts die iedereen zag aankomen. Elke avond hetzelfde riedeltje op tv of in de krant, maar heeft onze overheid hier niet zelf schuld aan?En maar klagen dat Nederland massaal op de PVV heeft gestemd. Met de PVV aan de macht is er geen democratie meer. De PVV ondermijnt de rechtstaat. Gru en de minions, van alles wordt er geroepen en geschreven, maar zelfreflectie en in de spiegel kijken kan de overheid niet. Luister naar de bevolking, de bevolking heeft de macht, zij laten immers hun stem horen middels verkiezingen. Geen gehoor geven aan deze stem is pas ondemocratisch en ondermijning van de rechtstaat. Verder hoop ik oprecht voor de aanwonenden in de kruidenwijk dat zij hun gelijk gaan halen. Ik zal ook een oplossing aandragen waar voorstanders altijd naar vragen wanneer ze niet meer kunnen discuseren op de inhoud. Zet een unit in uw tuin onder de noemer van mantelzorg. Neem een aantal vluchtelingen op en plaats deze in uw unit. Zo draagt iedereen zijn steentje bij, grote groepen worden zodoende vermeden waar iedereen bang voor is. We wilden graag een spreidingswet die op deze manier volledig tot zijn recht zal komen.

Ik wil niet zeuren schreef op 25-03-2024

Met als tegenreactie dat haatzaaiers gevaarlijker zijn dan asielzoekers en terugkomend op de miljarden industrie die schuil gaan achter de schermen over de ruggen van asielzoekers. Tientallen, zelfs honderden advocaten betaald door de overheid staan vluchtelingen en statushouders bij in hun handelen. Doorgaans kennen asielzoekers bij aankomst in Nederland hun rechten door en door, ingefluisterd door bovengenoemde advocaten. Lees hieronder het artikel in het AD maar eens. Een alleenstaande moeder met kinderen of starters op de woningmarkt zou voor zo'n woning een gat in de lucht springen, maar voor een statushouder is het niet goed genoeg omdat er geen lift aanwezig is. En je dan afvragen waarom mensen tegen asielzoekers zijn en weg worden gezet als haatzaaiers. Oprechte vraag Geronimo, ik ken u niet, maar probeer een beeld te scheppen van uw hoedanigheid. Bent u werkelijk zo naïef of gaat u altijd tegen de stroom in om populair over te komen tegen beter weten in? Er worden namelijk groepen mensen weggezet als haatzaaier en racist. Deze mensen hebben grote zorgen die zij uiten maar waarvoor zij gaan gehoor krijgen. Dit is heel wat anders dan haatzaaien. Ook dit klimaat wordt aangewakkerd door onze overheid. Ben je anders denkend en ga je niet mee in het verhaal van de overheid, dan deugd men niet. Ik vind dit erg kwalijk en van dit wangedrag behoort de overheid verre van weg te blijven. https://www.ad.nl/amersfoort/syrisch-gezin-met-minderjarige-kinderen-wil-niet-in-flatwoning-zonder-lift-en-moet-nu-azc-uit~a732b32c/

slim schreef op 26-03-2024

Helemaal gelijk " ik wil niet zeuren "

Geronimo schreef op 26-03-2024

@ niet zeuren, je mag me noemen zoals je wil. maar nog niet vaak zoveel onzin en tegenspraak in 2 reacties gelezen. Een paar zal ik aanhalen. Iedereen heeft gelijk en daarna vertel je doodleuk dat ze in de regio moeten worden opgevangen, vanwege cultuurverschillen. Zal even meegaan met jouw cultuur van de blanken, maar het verschil tussen hier en de randstad is al enorm, laat staan met andere EU-landen; EU ook maar afschaffen?Verder gooi je de herkomst van alle vluchtelingen op een hoop. Daarna zeg je doodgemoedereerd dat haatzaaiers gevaarlijker zijn dan vluchtelingen, om daarna weer hiertegen te ageren, omdat dat "logisch" zou zijn, gezien de toegewezen woningen aan asielzoekers. Ook lulkoek dat vluchtelingen hun rechten al door en door kennen eer ze hier zijn, want hoe weten zij nl precies in welk land zij terechtkomen? Maar voor je volgende reactie zal ik je nog wat voer geven, we hebben zelfs arbeidsmigranten nodig. ASLM, NXP, etc. willen NL verlaten, aangezien wij de grenzen willen sluiten voor hoogopgeleide buitenlanders. En dan hoeven we ons niet meer zo druk te maken over ouderen en starters, woningen te over en een economie die niets meer voorsteld. En naar je pensioen kun je dan sowieso fluiten. Maar het allerleukste is dat jij jezelf wegzet als de persoon die het allemaal het beste weet, terwijl je waarschijnlijk een onbenul bent gezien je reacties. PS niet iedereen heeft een tuin, kwestie van even nadenken.

Jan de Jager schreef op 26-03-2024

Amen

Wat ben ik toch een tut! schreef op 26-03-2024

ASML, verdient miljarden, en terwijl hun werknemers uit buitenland hier zelfs 30% minder belasting betalen dan de eigen inwoners. ASML moet juist zelf voor zorgen dat er meer technici hier in Nederland een goede opleiding krijgen.

Geronimo schreef op 26-03-2024

@tut, dus de bakkers, etc. moeten hier ook maar zelf voor zorgen? Daarbij is het krijgen van NLse studenten juist het probleem, vele jongeren kunnen zich niet meer motiveren om te studeren, dit in tegenstelling tot jongeren uit bv India. En tenslotte is die 30% belasting"korting" maar tijdelijk. Dus als ze niet komen, krijgen we nog minder belasting en het vliegwiel voor onze economie zal dan vrijsnel harder gaan draaien, alleen wel de verkeerde kant op.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 26-03-2024

@Geronimo, Bakkers zijn arm, ASML is 260 miljard euro waard. Daarom kunnen ze zelf wel de opleiding betalen, en het salaris van werknemers verhogen, zodat de nederlandse belastingbetaler niet opdraait voor 30% belastingkorting ASML medewerkers. Overheid heeft ASML en twee andere bedrijven samen 230.000.000 gegeven voor ontwikkeling radar. En volgende gepikt van internet -----ASML zag de omzet met 30,2% toenemen tot € 27,6 miljard. De nettowinst steeg 39,4% tot € 7,8 miljard-----

Geronimo schreef op 26-03-2024

tut, met wat googlen ben je nog geen econoom. ASLM betaalt belasting en over de door hen betaalde lonen wordt ook belasting betaald. Daarbij werken in NL ongeveer 40.000 mensen. Hoeveel geld denk jij dat deze mensen terugpompen in de economie? Woning, voeding, kleding, hobbies, etc., om hoeveel geld denk jij dan dat het gaat?. Maar laat ze maar naar het buitenland gaan, dan heeft jouw arme bakker (je vergat mijn etc.) nog minder inkomsten en kan hij de boel sluiten. Want behalve ASML geven nog meer bedrijven aan te willen vertrekken. Maar jij hebt al vaker aangegeven dat (hoge) winsten onnodig zijn; jij ziet liever ons land naar de kloten gaan.

Wilma Paalman schreef op 26-03-2024

@Ik wil niet zeuren. Je zeurt niet, maar vertelt niet de waarheid. Opvang in eigen regio: overgrote deel wordt opgevangen in de eigen regio, slechts 1 % van alle vluchtelingen komt naar Europa. De Oekraïners die we hier opvangen worden gerekend als opvang in de regio. In 2022 heeft de asielopvang door het COA 1,2 miljard gekost. De hogere bedragen die vaak worden genoemd zijn de kosten voor alle immigranten, dus ook voor arbeid, studie enz. En daar worden vaak de opbrengsten niet in meegenomen. Asielzoekers krijgen niet alles vergoed en ook maar in beperkte mate voorrang bij een huis. Ook die cijfers zijn voor iedereen na te zoeken, zie https://www.coa.nl/nl/het-recht-op-opvang. En als het gaat om het artikel in het AD. Daar staat juist in dat het gezin niet werd bijgestaan door een advocaat.

Wilma Paalman schreef op 26-03-2024

Zoals de dominee al aangaf, het gaat in Nederland voor veel mensen veel te veel over ik, mij en mijn ego. Bovendien hebben we als land ook nog boter op ons hoofd. We klagen over de hoge kosten voor asielopvang, maar hebben het niet over de opbrengsten die we als land mislopen doordat we de belasting ontduiken, ontwijken enz. Zowel door particulieren als door bedrijven. Als iedereen de belasting zou betalen die men zou moeten afdragen, zou het financiële plaatje er heel anders uit zien. Ik kreeg laatst een stukje onder ogen waar in 2017 in Duitsland geconstateerd werd dat men enorm klaagde over de kosten van 4 miljard voor asielopvang en het niet had over de 225 miljard die de Duitse staat misliep aan inkomsten. Maar toch wordt door een groep mensen alles bij de asielzoekers neergelegd. Ik denk dat voor Nederland naar verhouding dezelfde cijfers gelden. Dus waar hebben we het over.

Ik wil niet zeuren schreef op 26-03-2024

Jullie gaan stuk voor stuk de discussie uit de weg. Jullie doen maar één ding en dat is het huidige asielbeleid goedpraten. Allerlei positieve verhalen en krankzinnige voorbeelden uit Duitsland passeren de revue. De overheid heeft gefaald in zijn aanpak en daar zijn jullie medeschuldig aan. Er wordt namelijk bezuinigd op de ouderenzorg terwijl er miljarden naar de asielindustrie gaan. Jullie weten ook dat hoog opgeleide asielzoekers niet in AZC's terecht komen, maar direct aan het werk gaan en een huis kunnen kopen. En ja, we zijn misschien wel arbeidsmigranten nodig dat ontken ik niet, we hebben namelijk met een vergrijzende bevolking van doen. Waar het verzet over gaat in de kruidenwijk is toch een heel andere doelgroep. Het zijn voornamelijk jonge mannen die hier naar toe komen. Echte vluchtelingen komen hier niet, zij hebben het geld niet om de overtocht te betalen. Iedereen weet het, maar toch kijken jullie de andere kant op. Dan nu mijn punt, vinden jullie het normaal dat ouderen een week lang niet worden gewassen, want er is geen geld voor de zorg, maar een asielzoeker krijgt 3x daags fatsoenlijk te eten, krijgt gratis zorg en leefgeld, met als kers op de taart ook nog eens een eigen woning. KRIJGEN WEL TE Verstaan. Ondertussen gaan ze ook nog eens op vakantie naar het land van herkomst, omdat het daar zo onveilig is. Ik vind het niet normaal en velen met mij ook niet. Een handje vol mensen in Nederland denken het goede te moeten doen. Dit groepje mensen zit vaak ellebogen diep in bepaalde lobby clubjes en proberen op die manier hun gelijk te halen. Maar denk in oplossingen, draag oplossingen aan, overweeg mantelzorg, plaats een unit in uw tuin. Dit is net zoveel gevraagd als er gevraagd wordt aan de aanwonenden in de kruidenwijk. Durf die discussie aan te gaan lieve mensen. Ik ga het jullie nog één keer vragen, vinden jullie het normaal dat moeders één keer per week gewassen wordt en met een vieze luier in bed moet liggen, terwijl de asielzoeker een huis krijgt en van alle gemakken voorzien wordt? En wat vinden jullie van het idee om mantelzorg te gaan verlenen middels een unit in jullie achtertuin. Dit lijkt mij niet zoveel gevraagd toch? En mocht je geen tuin hebben lieve mensen, jullie hebben vast nog wel een slaapkamer over. Jullie nageslacht is vast en zeker in staat geweest om een eigen huis te kopen. Denken in oplossingen en niet direct in de verdediging gaan. Alleen onbenullige mensen doen dat, dit zit namelijk in de aard van het beestje. Iedereen moet doen en denken zoals zij, zonder ook maar een oplossing aan te dragen. En als zij een oplossing aandragen, dan is wel in het voordeel van henzelf. Dat het voor een ander nadelig is dat boeit hen niet. Zij zijn immers de goeden, de klagers zijn de slechteriken. Stel je de oplossing eens voor die ik benoem, mantelzorg is helemaal van deze tijd. Ikzelf doe daar ook aan en heb mijn ouders op mijn erf in een unit, prima toch? Zij krijgen de zorg waar ze recht op hebben die ze elders niet krijgen door bezuinigingen. Wanneer mensen daadwerkelijk asielzoekers willen helpen en je wilt het kuddegedrag van de mens voorkomen, dan is mantelzorg een heel goed alternatief verspreid over het land. Jij als mens met het hart op de juiste plek doet wat voor uw medemens en mensen die dat niet willen doen het niet, prima toch? Je dringt op deze manier hele groepen mensen niets op wat nu wel aan de orde is. En iedereen heeft een gelukkig en zalig Pasen.

Geronimo schreef op 27-03-2024

@zeuren, als je wilt discussiëren zul jezelf eerst met een onderbouwd stuk moeten komen en niet met een lulverhaal vol met contradicties. Dus weerleg eerst maar eens even al die tegenspraken, die je ten berde brengt in je reacties. Je doet jezelf hier voor als een zalvende, maar ik zal maar niet zeggen waar jij volgens mij staat in het politieke spectrum. Tenslotte gaf ik die hoogopgeleide buitenlanders aan voor je volgende reactie en daar maakte je gretig gebruik van, om de andere punten links te laten liggen, chapeau.

Ik wil niet zeuren schreef op 27-03-2024

Een reactie(s) die men al verwacht had. Aanwonenden van het toekomstige azc moeten niet zeuren, mogen niet lopen klagen en bovenal hun mond houden in jullie ogen. Klagen zij toch, dan wordt de racisme, haatzaai en naïef kaart getrokken. Jullie hebben direct het antwoord klaar. Goede mensen zoals jullie hebben ook geen spiegel. Zelfreflectie en jezelf onder ogen komen willen jullie niet. Zullen we maar afspreken dat jullie in vervolg jullie commentaar over het verzet van de aanwonenden voor jullie houden. Want als jullie echt zulke goede mensen waren dan had je je huis of erf allang opengesteld voor een asielzoeker.

Jaap schreef op 27-03-2024

Tsja zo kan ik ook wel redeneren, als 'Ik wil niet zeuren' een goed mens was, dan was hij nu als vrijwilliger ouderen aan het wassen in een verzorgingshuis. Zo kan je elke discussie wel doodslaan.

Jaap schreef op 27-03-2024

Dat geschreven te hebben, klopt de redenatie van 'Ik wil niet zeuren' ook voor een groot deel niet. Zoals ik al schreef: 1. ouderenzorg is een dooddoener. Ik kan ook wel roepen, waarom zouden we nog een weg aanleggen? Dat geld kan ook naar de ouderenzorg. De helft van de straatlantaarns kan ook uit, kan er meer geld naar de ouderenzorg, waarom gaat er geld naar sport? Kan ook naar de ouderenzorg, etc, etc. Het is een beroep op emotie, lekker jezelf retorisch boos maken

Jaap schreef op 27-03-2024

2. Ik weet niet hoe je erbij komt dat hoogopgeleide asielzoekers niet in een AZC terecht komen. Iedere asielzoeker komt in afwachting van de definitieve status in een AZC. Volgens mij mogen asielzoekers ook niet zo makkelijk aan het werk.

Jaap schreef op 27-03-2024

3. Het zouden 'geen echte' vluchtelingen zijn omdat het vooral mannen zijn en mensen de overtocht niet kunnen maken zonder geld. Daarmee haal je 2 zaken door elkaar. A. Mannen reizen in eerste instantie vaak alleen omdat de tocht gevaarlijk is en de asielstatus onzeker en laten daarna hun familie overkomen. En B. zou ik niet weten waarom je geen geld zou hebben om een overtocht te betalen. Tijdens WW2 waren er ook joodse mensen die met de boot naar de VS gingen, blijkbaar geen echte vluchtelingen?

Jaap schreef op 27-03-2024

4. Daarnaast krijgen asielzoekers eten en zorg. Tsja ook dit is weer echt schandalig hoor, je mag als asielzoeker eerst niet aan het werk en dan laten we ze ook nog eens niet van de honger doodgaan. Overigens lees ik bij het COA dat als asielzoekers wel aan het werk mogen na aan alle voorwaarden te hebben voldaan ze ook gewoon mee betalen aan hun opvang

Geronimo schreef op 27-03-2024

@zeuren, wat een treurige reactie; met je allereerste zin in deze discussie loog je al, jij staat er heel anders in, nl tegen asielzoekers. Verder vele tegenstellingen in je eerste 2 reacties, waar je ook niet meer op durft te reageren en dan het lef om te zeggen dat anderen de discussie uit de weg gaan. Verder ben jij de enige die de begrippen racisme, haatzaai(ers) en naïef ter sprake brengt. En als jij mensen wilt dicteren wat ze moeten doen (waarschijnlijk heb jij dat privilege thuis), dan moet je je niet mengen in een discussie maar zelf een opiniestuk schrijven. Met zo iemand maak ik in ieder geval geen afspraken.

Ik wil niet zeuren schreef op 27-03-2024

Ook aan u Jaap het volgende. Ook jij hebt een mening over de aanwonenden. Ze mogen niet zeuren, worden voor alles uitgemaakt en moeten het maar accepteren. Kijk eens in de spiegel, gij weet geeneens wat het met de betrokken mensen doet. Direct heeft u het oordeel klaar. Gelukkig maakt u deel uit van een kleine groep mensen die door de rest van de samenleving verder en verder worden uitgekotst. Iedereen moet naar jullie maatstaven en denkwijze leven. Niet voor niets wordt een partij als de PVV de grootste. Ook niet mijn partij maar ik begrijp het wel. U zult eens aan zelfreflectie moeten doen en niet direct het oordeel klaar moeten hebben en de aanwonenden in een bepaald hokje te plaatsen. En wat ik al schreef, ik verzorg mijn ouders hier op het erf, zo ook zij mij verzorgd hebben in mijn kinderjaren. Blijkbaar volstaat dat ook niet in uw ogen. Zullen we maar afspreken dat jullie in vervolg jullie commentaar over het verzet van de aanwonenden voor jullie houden. Zij hebben namelijk ook rechten waar u niet over hebt te oordelen.

Jos schreef op 27-03-2024

Ik wil niet zeuren…. Een veelgebruikt argument bij demonstraties tegen de komst van een asielzoekerscentrum (azc) is dat asielzoekers overlast veroorzaken. In de praktijk blijkt dit mee te vallen, want de meeste gemeenten met een groot azc melden nauwelijks tot geen problemen. Dat constateert NU.nl na een rondgang langs dertig gemeenten. In de gemeente Hoogeveen, waar een extra beveiligd asielzoekerscentrum (azc) is voor overlastgevende asielzoekers, zijn in de afgelopen drie jaar 'hooguit vijf incidenten geweest'.

Jaap schreef op 28-03-2024

Is het niet uitermate grappig 'Ik wil niet zeuren', dat je zelf ontzettend veel oordelen hebt over vluchtelingen en iedereen en dan gaat lopen klagen als je oordelen terug krijgt? Ik merk daarbij op dat je niet inhoudelijk op de punten in wil gaan en nu echt alleen nog met zelfbeklag bezig bent, tsja dat is vrijheid van meningsuiting: jij mag oordelen hebben en anderen mogen weer oordelen over jou ;-)

Ik wil niet zeuren schreef op 29-03-2024

Jaap, het punt is, jullie oordelen over de aanwonenden. Zij willen dit niet en terecht in mijn ogen. Zonder enig overleg wordt hen dit medegedeeld en opgedrongen. Direct trekken jullie de kaart haatzaaien, racist en naïef. Direct worden de tegenstanders geplaatst in een hokje waar ze niet behoren. Een ander punt waar ik het totaal niet met eens ben en waar jullie niet op in gaan door het kuddegedrag en bang om uitgesloten te worden is, asielzoekers worden volledig in de watten gelegd ze krijgen alles. Maar aan de andere kant wordt er bezuinigd op de ouderenzorg en op zorg algemeen. Nederlanders hebben het nakijken. Dit mag niet zo zijn. En op welk punt zou ik niet ingaan volgens u? Zoals jurist en psycholoogAndré Rozendaal in de raadszaal van mijn gemeente Horst aan de Maas betoogde deze week. Groepsdenken stimuleert volgzaam kuddegedrag. Veel mensen met macht maken daar dankbaar gebruik van om op die manier hun doelen te kunnen bereiken, Dan is er nog de groepsidentiteit: uit angst voor kritiek of uitsluiting durven mensen zich niet uit te spreken als hun mening een keer afwijkt van de groepsidealen. Doe eens aan zelfreflectie Jaap, misschien herken je jezelf in bovenstaande tekst. Uiteraard worden alleen de positieve verhalen geschreven door Jos. Inbraken, vernielingen, diefstallen en verkrachtingen door asielzoekers daar hoor je Jos niet over. Tevens hoor je jos niet over de cultuurverschillen, deze zijn namelijk te groot. De mensen kunnen hier niet mee opgaan, respecteren ons niet. Dit wordt namelijk verzwegen maar is helaas aan de orde van de dag. Asielzoekers helpen is prima, maar in hun eigen regio. En ik ga het wederom vragen. Zullen we maar afspreken dat jullie in vervolg jullie commentaar over het verzet van de aanwonenden voor jullie houden. Zij hebben namelijk ook rechten waar u niet over hebt te oordelen. En als je toch asielzoekers wilt helpen, denk aan mijn voorstel waar geen van jullie op durft te reagerenl, overweeg mantelzorg of neem een paar asielzoekers in huis. Zalig Pasen en God zal u zegenen voor uw goede daden. Als slotwoord wil ik het volgende zeggen tegen al die voorstanders van het azc en mensen die een oordeel hebben over de aanwonenden in de kruidenwijk. Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt; want met het oordeel, waarmede gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden, en met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden. Wat ziet gij de splinter in het oog van uw broeder, maar de balk in uw eigen oog bemerkt gij niet? Het evangelie naar Matteüs 7:1-6 Dit is een treffende tekst aan jullie voorstanders. Jullie stonden vooraan om de aanwonenden te beoordelen. Krijgen jullie enig kritiek en worden jullie beoordeeld, dan is de zogenaamde wereld te klein. En dat vind ik grappig. Tot ziens mensen en succes gewenst aanwonenden in de kruidenwijk in jullie strijd tegen het besluit van jullie gemeente. Laat je niet afzeiken door een Jaap, Jos, Geronimo en Wilma. Denk aan het betoog van

Ik wil niet zeuren schreef op 29-03-2024

Jaap, het punt is, jullie oordelen over de aanwonenden. Zij willen dit niet en terecht in mijn ogen. Zonder enig overleg wordt hen dit medegedeeld en opgedrongen. Direct trekken jullie de kaart haatzaaien, racist en naïef. Direct worden de tegenstanders geplaatst in een hokje waar ze niet behoren. Een ander punt waar ik het totaal niet met eens ben en waar jullie niet op in gaan is, asielzoekers worden volledig in de watten gelegd en krijgen alles. Maar aan de andere kant wordt er bezuinigd op de ouderenzorg en op zorg algemeen. Nederlanders hebben het nakijken. Dit mag niet zo zijn. En op welk punt zou ik niet ingaan volgens u Jaap? Zoals jurist en psycholoog André Rozendaal in de raadszaal van mijn gemeente Horst aan de Maas betoogde deze week. Groepsdenken stimuleert volgzaam kuddegedrag. Veel mensen met macht maken daar dankbaar gebruik van om op die manier hun doelen te kunnen bereiken, Dan is er nog de groepsidentiteit: uit angst voor kritiek of uitsluiting durven mensen zich niet uit te spreken als hun mening een keer afwijkt van de groepsidealen. Doe eens aan zelfreflectie Jaap, misschien herken je jezelf in bovenstaande tekst. Uiteraard worden alleen de positieve verhalen geschreven door Jos. Inbraken, vernielingen, diefstallen en verkrachtingen door asielzoekers daar hoor je Jos niet over. Tevens hoor je jos niet over de cultuurverschillen, deze zijn namelijk te groot. De mensen kunnen hier niet mee opgaan, respecteren ons niet. Dit wordt namelijk verzwegen maar is helaas aan de orde van de dag. Asielzoekers helpen is prima, maar in hun eigen regio. En ik ga het wederom vragen. Zullen we maar afspreken dat jullie in vervolg jullie commentaar over het verzet van de aanwonenden voor jullie houden. Zij hebben namelijk ook rechten waar u niet over hebt te oordelen. En als je toch asielzoekers wilt helpen, denk aan mijn voorstel waar geen van jullie op durft te reagerenl, overweeg mantelzorg of neem een paar asielzoekers in huis. Zalig Pasen en God zal u zegenen voor uw goede daden. Als slotwoord wil ik het volgende zeggen tegen al die voorstanders van het azc en mensen die een oordeel hebben over de aanwonenden in de kruidenwijk. Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt; want met het oordeel, waarmede gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden, en met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden. Wat ziet gij de splinter in het oog van uw broeder, maar de balk in uw eigen oog bemerkt gij niet? Het evangelie naar Matteüs 7:1-6 Dit is een treffende tekst aan jullie voorstanders. Jullie stonden vooraan om de aanwonenden te beoordelen. Krijgen jullie enig kritiek en worden jullie beoordeeld, dan is de zogenaamde wereld te klein. En dat vind ik grappig. Tot ziens mensen en succes gewenst aanwonenden in de kruidenwijk in jullie strijd tegen het besluit van jullie gemeente. Laat je niet afzeiken door een Jaap, Jos, Geronimo en Wilma. Denk aan het betoog van André Rozendaal. Kuddegedrag en gewenst groepsdenken heeft hen zo gemaakt. Dit soort mens moet je niet serieus nemen maar u moet geloof houden in uw eigen kracht en kunnen.

Jaap schreef op 29-03-2024

Weer veel tekst en zelfbeklag, maar weinig inhoud. In die zin is je naam slecht gekozen want je wil best veel zeuren ;-) Je komt weer aanzetten met vluchtelingen die 'in de watten' zouden worden gelegd. Tsja ze krijgen een slaapplek en eten (echt schandalig hoor dat we mensen die niet mogen werken niet van honger laten sterven en zomaar eten geven). Ik heb net even "slaapkamer AZC" in google gezocht, dan zie je slaapkamers met stapelbedden soms tot wel 8 personen waar men dan jaren moet wonen. Ik heb dan niet echt het idee dat je een realistische kijk op de situatie, misschien zou het helpen als je zelf niet zou oordelen op basis van je gebrekkige kennis ;-)

Jos schreef op 29-03-2024

Ik wil niet zeuren…..beetje kortzichtig om de asielzoeker met verblijfstatus te kwalificeren als dief, agressor of verkrachter. Oordeel niet over anderen zoals u zelf ook niet wenst te doen. Geloof dat er pas nog een inbraakgolf in kruidenwijk is geweest en agressie op het plein door jeugdigden. Waren dit ook asielzoekers in jouw beleving?

Geronimo schreef op 29-03-2024

@Jos, hij ziet de splinter in het oog van zijn broeder, maar de balk in zijn eigen oog bemerkt hij niet. Hij doet er beter aan Matteüs 5 te lezen, als hij toch zo vroom is.

Ik wil niet zeuren schreef op 29-03-2024

Lees eerst pak en beet de eerste 40 reacties eens Geronimo. Allemaal haat richting de aanwonenden, door jullie wel te verstaan. Iets met splinter en de balk laten we maar zeggen. Jullie begonnen en niet ik. Jullie hadden direkt jullie mening klaar over de aanwonenden. Maar ik begin u te begrijpen Geronimo, u kunt niet tegen kritiek. U denkt het heertje te zijn en alles beter te moeten weten. Of is het de onzekerheid waar u mee kampt. Wat ik zei, ik begin u te begrijpen. Hierbij even een voorbeeld bij ons in het zuiden. Wel raar overigens dat jullie dit soort berichten niet tegenkomen met jullie Google zoekmachine. https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4306311/grimmige-sfeer-in-maarheeze-door-overlast-azc-wachten-tot-de-bom-barst

Heldern schreef op 29-03-2024

Ik wil niet zeuren lijkt aardig op Han in zijn communicatie...

Jaap schreef op 30-03-2024

Gevalletje projectie van "Ik wil niet zeuren", gaat niet in op argumenten en bestempeld kritiek op het eigen standpunt als 'haatzaaien'.... en stelt dan dat anderen niet tegen kritiek kunnen.

Jaap schreef op 30-03-2024

Daarbij blijkt uit het artikel van "Ik wil niet zeuren" dat de overlast van veiligelanders komt, die worden versneld door de procedure geloodst en verblijven in een sobere opvang in Budel en Ter Apel zo valt te lezen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/vraag-en-antwoord/wat-gebeurt-er-met-asielaanvragen-van-mensen-uit-veilige-landen niet bepaald relevant voor Nijverdal dus...

Jos schreef op 30-03-2024

Hey zeurpiet……..beetje kortzichtig om de asielzoeker met verblijfstatus te kwalificeren als dief, agressor of verkrachter. Oordeel niet over anderen zoals u zelf ook niet wenst te doen. Geloof dat er pas nog een inbraakgolf in kruidenwijk is geweest en agressie op het plein door jeugdigden. Waren dit ook asielzoekers in jouw beleving?

Jos schreef op 31-03-2024

Godfried ten Barge woonde jaren zonder problemen tegenover een azc in Eibergen. Hij hekelt de stemmingmakerij tegen vluchtelingen: „Haatzaaiers zijn veel gevaarlijker dan asielzoekers.” Toch deelt hij één grote zorg met de tegenstanders. „Anders vraag je om problemen!” Ten Barge zorgde deze week voor een verfrissend tegengeluid tussen alle heftige protesten tegen asielzoekers. De vooroordelen zijn volgens Ten Barge vooral gebaseerd op de angst voor het onbekende. Aangewakkerd door desinformatie en haatzaaiers op sociale media. „Kijk, dat mensen niet blij zijn dat er windmolens, azc’s of zonneparken in hun achtertuin komen? Dat snap ik: not in my backyard. Maar alle vluchtelingen bij voorbaat als verkrachters, dieven, criminelen en gelukszoekers wegzetten? Ongelooflijk!” https://www.tubantia.nl/berkelland/hoe-voorkomen-we-problemen-bij-azcs-voor-en-tegenstanders-zijn-het-daarover-opvallend-eens~a0c19a85/

Wilma Paalman schreef op 03-04-2024

@Ik wil niet zeuren. Heb de reacties nog een keer gelezen. Maar ik zie nergens haat tegenover aanwonenden. Maar wellicht dat jullie dat in Horst aan de Maas zo noemen als je gewoon probeert het bij de feiten te houden en argumenten aangeeft als mensen reageren. En je link met het voorbeeld uit Maarheze geeft dat nog maar eens weer aan. Het gaat over jongeren uit het azc in Budel die overlast veroorzaken. En ik heb hier in de reacties nog niemand gehoord die dat ontkent. Integendeel, er is overlast vanuit de azc's in Ter Apel en Budel. En dat is nu precies de reden dat er meer azc's moeten komen waar de mensen die echt gevlucht zijn kunnen verblijven en daarna doorstromen naar andere huisvesting. Bij het geplande azc in onze gemeente gaat het immers niet om deze veiligelanders. Het gaat om mensen die hoogstwaarschijnlijk statushouders worden en daarna recht hebben om in Nederland te blijven. Dat is dus een totaal andere groep dan die waar jij het over hebt. Ik neem aan dat je andere groepen in Nederland ook niet allemaal over 1 kam scheert.

Nijverdaller schreef op 04-04-2024

Dag Wilma, Veel criminaliteit wordt niet geregistreerd dat is bij velen bekend ook beveiligers geven dit vaak aan. Maar of je nu voor of tegen een AZC bent de groei van het aantal statushouders zorgt nu en in de toekomst voor veel problemen. De culturen matchen op veel vlakken niet. Lees bijvoorbeeld maar eens dat artikel op de Tubantia van die homoseksuele jongen uit Ootmarsum die regelmatig wordt belaagd door jongeren met een niet-westerse culturele achtergrond. https://www.tubantia.nl/dinkelland/daan-20-vlucht-na-bedreigingen-vanwege-geaardheid-eigen-huis-voelt-niet-meer-veilig-terug-nee-never-again~a52ec0b2/ Of dit artikel https://www.tubantia.nl/hellendoorn/ongewenste-vreemdeling-draait-door-en-valt-nijverdals-echtpaar-thuis-aan-we-stonden-doodsangsten-uit~a9141342/ Dit zijn indirect wel gevolgen van het opendeur beleid van Nederland/Europa. Waar staan we dan over 10 á 20 jaar?

Jos schreef op 04-04-2024

Het verhaal van Daan uit Amsterdam heeft niets te maken met een azc. Het verhaal van het echtpaar is heel erg en wil je niet mee maken maar dit betreft wel een ongewenste vreemdeling en geen toekomstig statushouder.

Jaap schreef op 05-04-2024

Nou Nijverdaller het is dan vooral treurig dat dat die homoseksuele jongen zich niet thuis voelde in Twente. Doet me denken aan het regenboog zebrapad in Nijverdal dat vrijwel meteen bij aanleg werd beklad. In die zin kunnen we wel stellen dat de conservatieve vluchtelingen zich vast thuis voelen bij de autochtone conservatieven, het zijn net FvD mensen ;-) Dat geschreven te hebben is het natuurlijk wel ontzettend erg wat het gezin aan de Rijssensestraat is overkomen, gelukkig zit de man vast en zit in een procedure om versneld uitgezet te worden. Dat Nederland een opendeur beleid heeft is dan weer onzin.

Wilma Paalman schreef op 06-04-2024

@Nijverdaller: Natuurlijk worden er zaken niet geregistreerd, maar dat geldt ook voor andere groepen. Veel van de problemen met bepaalde groepen, komen naar mijn mening ook door de fouten die we in het verleden hebben gemaakt, door mensen uit Noord-Afrika hier naar toe te halen en geen aandacht te besteden aan de inburgering in onze cultuur. En als het gaat om de acceptatie van homoseksuelen moeten we zoals Jaap al zei helaas constateren dat dit ook voor veel Nederlanders geldt, dat lees je ook in het verhaal van de jongen uit Ootmarsum. En je verhaal van het echtpaar is zoals Jos en Jaap ook al aangaven heel erg, maar veroorzaakt door een ongewenste vreemdeling en geen statushouder. Ik neem aan dat jij ook niet vindt dat verwarde en agressieve mensen alleen voorkomen onder de groep ongewenste vreemdelingen of mensen met een buitenlandse afkomst. Die vind je in alle bevolkingsgroepen.

Ik wil niet zeuren schreef op 07-04-2024

Mijn nieuwsgierigheid won het van de ver van mijn bed show. Wederom, jullie voorstanders begonnen met haatzaaien. Lees de reactie van ene Geronimo maar eens terug. Geronimo schreef op 22-03-2024 @Jan de Jager, nu op tubantia.nl "Haatzaaiers zijn gevaarlijker dan asielzoekers". En maar blijven zoeken naar de splinter in andersmans ogen. Ik wens jullie veel goeds met het toekomstige azc.

Geronimo schreef op 08-04-2024

zeurpiet, je moet geen leugens verspreiden, dit was nl gewoon het aanhalen van een krantenartikel van iemand anders. Maar gezien jouw reacties is je minutie nu helemaal op en probeer je je gelijk als nog te halen, door te reageren op een krantenartikel met die naam. Als je nu ook nog leugens gaat verspreiden, kun je beter in de Limburgse media reageren, ofschoon ze daar ook niet van leugens gediend zijn..

Geronimo schreef op 08-04-2024

Minutie moet munitie zijn.

Nijverdaller schreef op 12-04-2024

Ter info. https://www.tubantia.nl/wierden/steekincident-bij-azc-in-wierden-hulpdiensten-massaal-ter-plaatse~a72de4c7/

Wilma Paalman schreef op 12-04-2024

@Nijverdaller: Plaats dan ook het volgende bericht. Betreft dus ruzie tussen een paar jongeren, kan volgens mij overal voorkomen, zie https://www.tubantia.nl/wierden/incident-tussen-jongeren-bij-azc-in-wierden-kemphanen-worden-weggestuurd~a72de4c7/. Lijkt me belangrijker dat mensen uit de buurt in Wierden aangeven dat het eigenlijk altijd rustig is. En dit is een opvang van alleen maar jongeren. Terwijl er in Nijverdal een gemengde groep komt.

Geronimo schreef op 12-04-2024

Nijverdaller, voordat je verwijst naar een artikel, kun je het beter eerst even lezen, want nu maak je jezelf wel heel belachelijk. En let er dan vooral op wat de buren te zeggen hebben, dus de personen die er naast wonen.

Nijverdaller schreef op 13-04-2024

Ten eerste het artikel is later aangepast na een paar uur dus het belachelijk noemen is onterecht. Ten tweede precies de reacties die ik verwachtte van jullie. Kan overal voorkomen, normaal rustig etc. Ik maak het niet veel mee hoor. Ten derde het bericht was puur ter info om te laten zien het is niet alleen pais en vree. Jullie vliegen in de gordijnen daar :-)

Geronimo schreef op 14-04-2024

Nijverdaller altijd leuk om te zeggen dat anderen in de gordijnen vliegen. Maar klaarblijkelijk vond jij het nodig om direct te reageren, ipv even te wachten of er nog een toevoeging of verandering plaats zou vinden. Overkomt mij ook wel eens, maar dan praat ik die blunder niet goed met een schijtlollig vliegen in de gordijnen. Gewoon zeggen dat je fout zit/zat, siert je meer.

Nijverdaller schreef op 15-04-2024

Wachten bij een artikel of er nog toevoegingen of wijzigingen komen? Wat een kulargument is dat. Artikel van gisteravond (Verwacht geen wijzigingen meer :-) ) Bron; NOS Voor de opvang van asielzoekers gaat meer dan een miljard euro naar het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Dat zijn 375 miljoen euro extra voor 2024 en 700 miljoen euro voor 2025. Dat is vooral bedoeld om kosten voor de noodopvang te dekken, zoals wooncontainers, hotels, grote schepen en het beschikbaar houden van bestaande crisisopvang. Het asielbudget werd dit jaar al verhoogd met 600 miljoen euro, maar dat blijkt dus niet genoeg te zijn

Geronimo schreef op 15-04-2024

Begrijpend lezen is blijkbaar te moeilijk voor jou, ofschoon het er duidelijk staat. Een iq gevalletje?

Nijverdaller schreef op 15-04-2024

Zou liever een inhoudelijk reactie van je krijgen, wat vind je van deze extreme kosten? Kosten die waarschijnlijk alleen nog maar meer gaan oplopen? Graag verwijs ik ook naar deze pagina van het COA. Bij interesse open het incidentenregister eens van 2022. Bijna 24000 incidenten voor dat jaar. Daarvan helaas ook suïcide incidenten dat is erg treurig. Wel zijn er 8200 meldingen van agressie zowel verbaal als non-verbaal. https://www.coa.nl/nl/incidentenregistraties Samengevat het punt wat ik probeer te maken is dat Nederland/Europa compleet de controle kwijt is betreffende dit onderwerp. Het is niet te managen en het loopt financieel compleet uit de hand. Ook het woningtekort loopt hard op, dus we hebben op dat vlak ook niet veel te bieden.

Jaap schreef op 15-04-2024

De extreme kosten zijn een argument voor het neerzetten van een AZC. Zoals je bron ook stelt, het is de inzet van hotels, boten, etc die het zo duur maken. Mensen die tegen een AZC zijn, maken de opvang duur ;-)

Geronimo schreef op 16-04-2024

Als jij " Jullie vliegen in de gordijnen daar :-)" typt, moet je van anderen helemaal geen inhoudelijk reactie verwachten.

Geronimo schreef op 16-04-2024

Jaap, je vergeet nog de kosten die veroorzaakt worden door personen die geen AZC willen. Bv bij protesten, vernielingen, en kan zo nog wel even doorgaan.

Uw reactie

Naam:
Bericht: