Help jij om de Regge bij Hellendoorn en Nijverdal weer mooi en schoon te maken?

Datum: 14-08-2020

07:33 uur - Deze week kwamen er vakantiegangers die een kano gehuurd hadden met een volle kano terug.  ‘Kijk eens wat een zooi we meegenomen hebben tijdens het kanovaren’. Ai, dat is pijnlijk.

2 reactie(s)

Lees meer... »

Diepe Hel Clinics

Datum: 11-08-2020

14.13 uur - Fit aan de start verschijnen! Zorg dat de motor goed warmgedraaid wordt om fit aan de start van de 33e editie van de Diepe Hel Holterbergloop te staan. Hoe dan? Doe mee aan de clinics van ASV Atletics Nijverdal en AV Holten. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Platform realiseert fietsoplaadpunt in Centrum van Nijverdal

Datum: 11-08-2020

13.59 uur - In de afgelopen weken heeft het Platform Duurzaam Hellendoorn met behulp van de Fietsersbond afdeling Hellendoorn een fietsoplaadpunt gerealiseerd op de rechtergevel van het duurzaamheidscentrum aan de Grotestraat 164 te Nijverdal. Vanaf zaterdag 11 juli jl. waren bezoekers welkom in het Duurzaamheidscentrum. De vrijwilligers zijn tevreden over het bezoek gedurende de 1e maand.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Neimeijer (Bökkers) en van Woerdekom (Scrum) als gelegenheidsduo in Openluchttheater Nijverdal


Datum: 11-08-2020

13.47 uur - De krachten bundelen! Dat is wat gitarist/zanger Erik Neimeijer van Bökkers en violist Corné van Woerdekom van folkrockband Scrum dachten toen ze elkaar toevallig ontmoetten. Het resultaat is de show ‘Love Hurts’, een ode aan de beste Amerikaanse songwriters als Paul Simon, Bruce Springsteen, Willie Nelson, Randy Newman, Tom Waits en Ray Charles. In een unieke setting zijn ze op zaterdag 29 augustus te zien in het Openluchttheater Nijverdal.0 reactie(s)

Lees meer... »

Buurtschappen slaan de handen ineen: Samen energieneutraal

Datum: 07-08-2020

14.15 uur - De buurtschappen Marle, Egede, Hancate, Eelen en Rhaan staan voor een grote uitdaging: ze krijgen de kans om zelf mee te bepalen over de transitie van fossiele naar CO2-neutrale energie. Vertegenwoordigd door lokale energie-transitiegroepen kunnen de buurtschappen voorstellen uitbrengen voor het realiseren van de energiedoelen (49% energieneutrale elektriciteit in 2030, 90% in 2050). 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Bijdrage Hulpfonds voor schoolgeld

Datum: 07-08-2020

14.05 uur - Heeft u al bericht ontvangen over het schoolgeld of de (vrijwillige) ouderbijdrage van de school van uw kind? En heeft u moeite om aan deze financiële verplichting te voldoen? Als inwoner van de gemeente Hellendoorn komt u mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het schoolgeld danwel de ouderbijdrage. U kunt hiervoor een beroep doen op het Kindpakket van de Stichting Hulpfonds Hellendoorn. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Zonwering Nijverdal opent binnenkort aan de Smidsweg in Nijverdal

Datum: 04-08-2020

11:12 uur - In september hopen de eigenaren van Zonwering Nijverdal de winkel aan de Smidsweg 110 in Nijverdal te openen. Maar eerst moet er nog even flink geklust worden. 

2 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuw seizoen zwembad Het Ravijn in de startblokken!

Datum: 04-08-2020

9.05 uur - De zomerstop van veel sportactiviteiten loopt naar zijn einde en ook de schoolvakanties lopen af. Er staat een nieuw seizoen voor de deur! Ook in Het Ravijn - zwem sport zorg – staat men in de startblokken voor een spetterend nieuw seizoen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Rob Dekay verzorgt zomeravondconcert in Openluchttheater Nijverdal

Datum: 30-07-2020

10:42 uur - Zanger en liedjesschrijver Rob Dekay verwierf bekendheid met liedjes als ‘Weg van Jou’ en ‘Je hoeft het niet alleen te doen’, maar ook met zijn deelname aan het populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol’ baarde hij opzien. Op zaterdag 15 augustus komt hij zijn prachtige liedjes laten horen tijdens het Zomeravondconcert in het Openluchttheater Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Opnieuw ijsjes actie, komende zaterdag bij Bendien Smits

Datum: 29-07-2020

9.40 uur - Vorige week waren de 'Nijverdalse Noabers' bij het verzorgingshuis de Parallel om ijsjes uit te delen en om een praatje te maken. Het personeel en bewoners konden de actie goed waarderen en er zijn vele leuke gesprekken gevoerd over wat men graag zou willen doen en beleven, juist nu na die corona crisis.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Sport- en Cultuurquiz vormt aftrap nieuwe seizoen

Datum: 13-08-2020

11.23 uur - U heeft ze vast wel gezien in de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis: de online quiz. Ze zijn in de coronatijd mateloos populair geworden en daarom heeft de organisatie van de Sport- en Cultuurmarkt, die dit jaar niet gehouden kan worden vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, ervoor gekozen het seizoen af te trappen met een Sport & Cultuurquiz op HOI TV.

0 reactie(s)

Lees meer... »

André Rieu: Magical Maastricht concert te zien bij ZINema NijverdalDatum: 11-08-2020

14.08 uur - André Rieu, ‘De Koning van de Wals’ is een van de bekendste muziekartiesten ter wereld. De concerten van Rieu zijn een belevenis en altijd spectaculair. Zijn jaarlijkse legendarische concerten in Maastricht genieten wereldwijde bekendheid en worden bezocht door duizenden loyale fans van over de hele wereld.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lancering historische wandelroutes door Hellendoorn

Datum: 11-08-2020

13.52 uur - Op vrijdagmiddag 14 augustus worden in museum Erve Hofman door burgemeester Raven twee historische, digitale wandelingen gelanceerd.

 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog in Hellendoorn

Datum: 08-08-2020

19:23 uur - In museum Erve Hofman in Hellendoorn is tot 24 oktober 2020 de tentoonstelling 'Dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog' te zien. Hoe hielden de inwoners van Hellendoorn het hoofd boven water, hoe gingen ze om met de beperkende maatregelen en met de schaarste? Aan de hand van originele documenten en voorwerpen wordt een beeld geschetst van het leven tijdens de bezetting.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Maak vrienden bij Join us

Datum: 07-08-2020

14.09 uur - Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden! Het jongerenwerk van De Welle draait Join us groepen in de gemeente Hellendoorn en Wierden. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Michelle David & The Gospel Sessions live in Openluchttheater Nijverdal


Datum: 07-08-2020

13.59 uur - Het belooft een zinderende avond te worden met gospelzangeres Michelle David & The Gospel Sessions in het Openluchttheater op zaterdag 22 augustus aanstaande. Een mix van gospel, funk, reggae en northern soul zal door het Doktersbos weerklinken, waarbij bandleiders Onno Smit en Paul Willemsen voor een opzwepend klankenspel hebben gezorgd.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Zomerschool stichting ‘Ieder kind telt’ van start!

Datum: 04-08-2020

9.16 uur - De scholen binnen stichting ‘Ieder kind telt’ (IKT) in de gemeente Hellendoorn, slaan de handen ineen om de kinderen binnen deze stichting in de laatste twee weken van de zomervakantie een Zomerschool te bieden. Binnen IKT is er veel enthousiasme om dit nieuwe initiatief aan te pakken en de kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Steek je handen uit je mouwen en win een JBL Flip Speaker!

Datum: 30-07-2020

10:49 uur- Maak kans op een JBL Flip Speaker door deze zomer iets te doen voor een ander. Ben je jonger dan 21 jaar? Doe dan mee met deze winactie van De Welle! 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Opkomst en ondergang van landgoed de Eversberg’ verschijnt in september

Datum: 30-07-2020

10:37 uur Na een lange voorbereidingstijd zal in september het omvangrijke boek van Jan Lohuis over havezate en landgoed de Eversberg verschijnen. Opkomst en ondergang van landgoed de Eversberg behandelt in ruim 460 bladzijden alle aspecten van het kasteel en al haar bezittingen, die zich in alle omringende gemeenten bevonden. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Wekelijks pannenkoeken eten in De Cirkel

Datum: 28-07-2020

12:49 uur - Senioren zijn weer van harte welkom voor het gezamenlijk pannenkoeken eten in De Cirkel. Om te voldoen aan alle coronamaatregelen kunnen er maximaal twaalf senioren per keer deelnemen. Kinderen en kleinkinderen kunnen voorlopig niet mee. De Welle wil echter wel zoveel mogelijk senioren in de gelegenheid stellen om te genieten van de heerlijke pannenkoeken die de vrijwilligers hier bakken. Daarom wordt deze activiteit nu wekelijks georganiseerd op dinsdag van 17.00 tot 18.30 uur.

0 reactie(s)

Lees meer... »