Echtpaar Schulenburg 60 jaar getrouwd

Datum: 07-06-2023

8.04 uur - Woensdag 7 juni 2023 zijn de heer en mevrouw Schulenburg uit Nijverdal 60 jaar getrouwd. De heer Schulenburg is 83 jaar oud en mevrouw Schulenburg-Schutte is 81 jaar oud.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Groot onderhoud Burgemeester H. Boersingel

Datum: 05-06-2023

18.14 uur - De Burgemeester H. Boersingel is al bijna 30 jaar een belangrijke ontsluitingsweg voor Industrieterrein ’t Lochter en voor Nijverdal. Om ervoor te zorgen dat de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid ook in de toekomst op niveau blijft, pleegt de gemeente Hellendoorn groot onderhoud aan deze weg. De renovatie gebeurt in verschillende fases voor en na de zomervakantie. De eerste werkzaamheden beginnen op 19 juni. Verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

2 reactie(s)

Lees meer... »

Erik Neimeijer ‘schildert’ cover boek ‘Dans voor het verleden’

Datum: 05-06-2023

12.09 uur - Erik Neimeijer schilderde een doek dat is gebruikt voor de cover van het nieuwste boek van Rina Stam. De schrijfster koos daarom de Nijverdalse galerie van de kunstenaar en muzikant uit voor de boekpresentatie. Vrienden, familieleden en andere relaties hoorden daar het verhaal achter ‘Dans door het verleden’.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn: 'Democratie in de gemeente Hellendoorn met voeten getreden'

Datum: 04-06-2023

9.15 uur - De verkenner heeft de gemeenteraad en college van Hellendoorn een duidelijke spiegel voorgehouden en handvatten gegeven hoe het werkklimaat en relaties te verbeteren. Daar ligt voor hem de essentie. Welke coalitie je ook kiest.  Lokaal Hellendoorn onderschrijft deze analyse volledig en zal er alles aan doen hieraan te werken met onze 8 raadsleden, 2 burgerleden en groeiende achterban. 

6 reactie(s)

Lees meer... »

CDA, GroenLinks, Samen Hellendoorn en VVD starten gesprekken over vormen college Hellendoorn

Datum: 02-06-2023

19.09 uur - Op vrijdag 2 juni heeft verkenner Jan Nathan Rozendaal een advies gepresenteerd voor het vormen van een stabiel en vruchtbaar gemeentebestuur. Hij adviseert een college met de partijen CDA, GroenLinks, Samen Hellendoorn en VVD, met een bestuursakkoord op hoofdlijnen zodat er ook ruimte is voor inbreng van de andere partijen in de gemeenteraad. Daarnaast adviseert hij een ontwikkelagenda voor de hele raad.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Verkenner Jan Nathan Rozendaal komt met advies voor gemeentebestuur in Hellendoorn

Datum: 02-06-2023

12.24 uur - Verkenner Jan Nathan Rozendaal heeft op vrijdagochtend 2 juni zijn advies uitgebracht aan de fracties van de gemeenteraad van Hellendoorn. Zijn opdracht was tweeledig. Naast het in kaart brengen van de mogelijkheden voor een stabiel en vruchtbaar bestuur, heeft hij ook geïnventariseerd welke randvoorwaarden nodig zijn om in vertrouwen te kunnen samenwerken als gehele gemeenteraad. 

2 reactie(s)

Lees meer... »

Workshop Starten met erfgoed-/herinneringsquilts

Datum: 01-06-2023

16.40 uur - Als vervolg op de lezing over erfgoed/herinneringsquilts geeft Marjo Bonnier-Wolthuis een workshop waarin een begin wordt gemaakt met het maken van een erfgoed-/herinneringsquilt. De workshop wordt gegeven op maandag 26 juni 2023 op de deel van museum Erve Hofman. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

ZINiN Bibliotheken houden weer uitverkoopDatum: 01-06-2023

9.04 uur - De ZINiN bibliotheekvestigingen Haarle, Daarle, Daarlerveen en Hellendoorn houden vanaf 30 mei weer uitverkoop. Dus als je op een leuke en voordelige manier je boekenverzameling wilt aanvullen, dan zit je bij deze vestigingen van ZINiN helemaal op de juiste plek. De boekverkoop in Nijverdal start op 17 juni. 0 reactie(s)

Lees meer... »

Eten, drinken en genieten bij het Bos Food & Drinks Festival

Datum: 01-06-2023

8.53 uur - In een sfeervol dennenbos lekker kunnen genieten van food(trucks), drinks, dance en music? Dat kan op zaterdag 10 juni 2023 bij de vierde editie van het 'N Bos Food & Drinks Festival in het sfeervolle bos aan de Haarweg 1S in Daarle. Vanaf 14:00 tot 21:00 bieden foodtruckers veel lekkers aan. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Fietsen en eten op de Sallandse Heuvelrug

Datum: 30-05-2023

12.47 uur - Een heerlijk stuk fietsen en onderweg lekker eten? Trap van restaurant naar restaurant en geniet onderweg van de natuur tijdens het Culinair Rondje Sallandse Heuvelrug. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Spannende thriller bij ZINema: ‘Het Geheugenspel’Datum: 06-06-2023

9.36 uur - Wie de nieuwe thriller ‘Het Geheugenspel’ vanaf zondag 18 juni bij ZINema Nijverdal wil gaan zien, moet wel een beetje tegen spanning en sensatie kunnen, want het verhaal begint met de vondst van een lijk op het landgoed van de familie De Ridder. Het gaat om de 25 jaar geleden verdwenen dochter des huizes en de vondst van haar lijk brengt een gruwelijk lang verborgen misdaad aan het licht. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Laatste kaarten voor HAEVN in Openluchttheater Nijverdal

Datum: 05-06-2023

12.13 uur - 
Met hun eigenzinnige en filmische dreampop veroverde HAEVN de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld. Na vijf jaar grote uitverkochte clubtours in Nederland en een internationale tour door Duitsland, Zwitsersland en Frankrijk doen de mannen een unieke en exclusieve openluchttheater tour. Slechts vijf theaters doen ze deze zomer aan en op vrijdag 23 juni komt HAEVN naar het Openluchttheater Nijverdal. Voor dit concert zijn nog enkele kaarten beschikbaar.0 reactie(s)

Lees meer... »

Dauwpop festival verrast 21.000 bezoekers met epische headliner The Prodigy

Datum: 04-06-2023

21.48 uur - Afgelopen weekend vond de 27e editie van Dauwpop Festival plaats in de zonnige bossen van Hellendoorn. Met ruim 21.000 bezoekers over twee dagen en meer dan 2.400 campinggasten werd het een onvergetelijke ervaring vol muziek, unieke sfeer en bijzondere optredens. Onder leiding van presentator Frank van der Lende werden grote namen als The Prodigy, Goldband, The Opposites, Franz Ferdinand, Claude, Bente, Zoë Tauran, Elephant, Bökkers en High Vis ontvangen op het podium.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vitaal Mantelzorgen; Samen aan de wandel

Datum: 02-06-2023

19.06 uur - Gesprekken zijn soms makkelijker te voeren tijdens een wandeling dan aan tafel. Dat merken de mantelzorgconsulenten van Evenmens Hellendoorn ook tijdens de wandeling over de Sallandse Heuvelrug met mantelzorgers die ze onlangs hebben georganiseerd. “ Ik zie dat het de mensen goed doet. Ze praten en lachen, maar delen ook de zorgen en moeilijke momenten met elkaar.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Cursus Verenigings ScheidsrechterDatum: 02-06-2023

12.33 uur - 

Veel regionale voetbalverenigingen hebben te kampen met tekorten qua clubscheidsrechters! SNO Nijverdal heeft gezamenlijk met de clubs uit de regio (Hardenberg, Dalfsen, Ommen, Rijssen en Holten) de handen ineengeslagen om hier actie op te ondernemen!

 In samenspraak met KNVB docent Bert Slot en voetbalvereniging RKSV De Zweef uit Nijverdal organiseert Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken een cursus Verenigingsscheidsrechter!0 reactie(s)

Lees meer... »

Lorkeers maakt het állerbeste banketbakkersijs van Overijssel

Datum: 02-06-2023

10.50 uur - Smakelijk nieuws uit Nijverdal en omgeving! Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat u voor het allerlekkerste banketbakkersijs van Overijssel bij Lorkeers moet zijn. Lorkeers gevestigd in Nijverdal en Hellendoorn, is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de landelijke banketbakkersijs keuring van het Patisserie College. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Drie heerlijke nieuwe films bij ZINema

Datum: 01-06-2023

9.10 uur - 

Er draaien weer drie nieuwe heerlijke films bij ZINema in de komende tijd. Het gaat dan om de familiefilm ‘Leeuwin’ (vanaf zondag 4 juni), de comedy ‘About my Father’ (vanaf zondag 4 juni) en de animatiefilm Mavka (vanaf zondag 11 juni). 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Informatiebijeenkomst vertrouwenspersoon

Datum: 01-06-2023

9.00 uur - Heb jij te maken met ongewenst gedrag? Blijf er niet mee rondlopen... Ook tijdens vrijwilligerswerk kun je te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag. Bijvoorbeeld als iemand jou buitensluit door bijvoorbeeld 'grapjes' over je te maken of door je structureel niet uit te nodigen voor jullie vrijwilligersvergaderingen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Molshooprit MCNH op 11 juni

Datum: 01-06-2023

8.47 uur - Na een prachtige rit richting de Veluwe, gaan we in deze toertocht naar het oosten. We gaan via Twente de Achterhoek in, dus knoop je boerenzakdoek maar aan je spiegel. Dit prachtige boerenlandschap is het bezoeken waard. Wie echt wil genieten kan de lange route van ca. 250 km rijden, voor wie minder tijd heeft hebben we ook een versie van ca. 190 km.

0 reactie(s)

Lees meer... »

ZINiN houdt BoekStartdag voor de allerkleinsten

Datum: 26-05-2023

10.02 uur - Op zaterdag 3 juni organiseert de ZINiN bibliotheek in Nijverdal de BoekStartdag. Op deze dag heet de bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders/verzorgers extra hartelijk welkom met een aantrekkelijk programma in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Deze ochtend, die van 10.00 tot 12.00 uur duurt, is bedoeld voor kinderen van 1⁄2 tot 2 1⁄2 jaar. Om het aanbod voor deze leeftijdsgroep beter bereikbaar te maken, wordt de Boekstartdag gehouden met als motto: ‘Ontdek het in de bibliotheek. Want kleintjes houden van boeken!’

0 reactie(s)

Lees meer... »