Ontwikkeling Hart van Noetsele kan verder

Datum: 26-05-2016

18.20 uur - Bouwplan Hart van Noetsele kan verder ontwikkeld worden. Als er negen opties op bouwkavels zijn omgezet in koopovereenkomsten, kan de gemeente starten met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de kopers in het voorjaar van 2017 beginnen met bouwen.

 
 
Dat is het gevolg van de uitspraak van de Raad van State, in de beroepszaak die omwonenden hadden aangespannen tegen het Wijzigingsplan Hart van Noetsele. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verwierp op 25 mei j.l. de bezwaren.
 
Op 14 van de 16 bouwkavels in het gebied liggen opties. Voor de twee overige is de koopovereenkomst getekend. Nu de Raad van State heeft bepaald dat het plan door kan gaan, is de verwachting dat er binnenkort meer koopovereenkomsten zullen volgen.
Het oorspronkelijke plan omvatte 25 kavels. Vanaf het begin was het mogelijk de kavels anders in te delen of samen te voegen. Daar is veel gebruik van gemaakt: er bleek vooral meer behoefte aan vrijstaande woningen. Het plan bestaat nu uit een blokje van zes, één twee-onder-één-kapper en acht vrijstaande woningen.
 
Parkeerplaatsen
De omwonenden die beroep hadden ingediend bij de Raad van State waren bang dat er onvoldoende parkeerplaatsen zijn in de nieuwe situatie. Daarnaast betwistten zij de behoefte aan woningen en maakten ze bezwaar tegen de inrichting van het gebied (ontsluiting en groen).
 
Uitspraak Raad van State
De Raad van State heeft geoordeeld dat de verwachte parkeerdruk voldoende wordt opgevangen, zonder dat de veiligheid in geding komt. Die uitspraak is gebaseerd op het oorspronkelijk plan, met 25 kavels. Doordat er nu 16 woningen komen, in plaats van 25, zullen er ook minder auto’s geparkeerd worden.
De woningbouwbehoefte is voldoende aangetoond, aldus Raad van State, en de ontsluiting van het gebeid voldoet aan de eisen. De kap en herplant van groen, tot slot, zijn volgens het rechtsorgaan goed afgewogen en beargumenteerd.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Henk schreef op 27-05-2016

Mooie flat neer zetten met parkeer kelder probleem opgelost

Uw reactie

Naam:
Bericht: