Inloopavond Kinderboerderij op 13 december

Datum: 09-12-2016

07:15 uur - Als vervolg op de informatieavond van 21 november vindt er op dinsdagavond 13 december van 19.00 tot 21.00 uur, Wijkgebouw De Vleugel, Bachlaan 56 A, 7442 JH Nijverdal een inloopavond plaats over de verdere uitwerking van de plannen voor de kinderboerderij. Zowel omwonenden als belangstellenden kunnen vrij binnenlopen om kennis te nemen van de plannen voor de kinderboerderij.

 

Er vindt geen centrale presentatie plaats om alle bezoekers de gelegenheid te geven kennis te nemen van de plannen, vragen te stellen, opmerkingen te maken en laatste suggesties mee te geven voordat de plannen op 15 december 2016 worden ingediend bij de gemeente.

Na de informatieavond op 21 november is het vlekkenplan verder uitgewerkt tot een inrichtingsplan dat op 13 december kan worden bekeken. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van omwonenden. Ook zijn er bouwtekeningen van de gebouwen gemaakt.

Zoals bekend wil de stichting een kleinschalige, natuurlijk ingerichte en duurzame kinderboerderij. Op het terrein is ruimte voor een 2-tal gebouwen, een klein entreegebouw bij de parkeerplaats en een aantal schuilgelegenheden voor de dieren. Verder is er een ponyweide en een schapenweide. De plannen voorzien ook in de aanleg van een aantal parkeerplaatsen voor auto’s (ongeveer 25) en fietsparkeerplaatsen.

Daarnaast is het de bedoeling dat er een fruitboomgaard, bessenstruiken, een moestuin, een bloemen/vlindertuin en een kruidentuin worden aangelegd.
In het eerste gebouw zijn een aantal ruimten voor dieren. Sommige dieren verblijven deels buiten en deels binnen. Een aantal dieren kan men binnen bezoeken. De kinderboerderij houdt geen exotische dieren en dieren die veel lawaai maken. Het zijn landbouw/huisdieren zoals bijvoorbeeld pony’s, schapen, geiten, kippen, cavia’s, hamsters, konijnen, hangbuikzwijntjes. In het tweede gebouw is ruimte voor een ontdekwerkplaats voor kinderen op het gebied van natuur en duurzaamheid, een kantoor, berging, opslag, toiletten enz. In dit gebouw kunnen mensen ook koffie, thee en limonade drinken, met eigen gebakken koek en gebak of een ijsje.

Er wordt op het terrein van 4 ha ook een speelplaats aangelegd op basis van het principe van Cool Nature, een natuurlijke speelplaats met natuurlijke materialen (vergelijkbaar met het speelbos bij het bezoekerscentrum). De Stichting probeert de kinderboerderij zelf voorziend aan te leggen door de eigen energie op te gaan wekken enz. 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Omwonende schreef op 09-12-2016

Hier gaan wij zeker niet mee akkoord, van 2 ha eerste plan, naar nu 4 ha, veel te massaal.

Abc schreef op 09-12-2016

Mooi,ik zeg DOEN Leuk en leerzaam voor de kinderen En ja die hoor je soms hé. Zelfde als die basisschool hier,die hoor je ook.

Mitis schreef op 09-12-2016

Heel leuk plan ga er vast kijken met de kleinkinderen. Zoals in ons land gebruikelijk hebben omwonenden weer veel te zeuren, ga eens in Rijssen bij de boerderij kijken, leuk, leerzaam voor de kids en zo druk is het er echt niet.

Omwonende schreef op 09-12-2016

Meer dan 40 jaar geleden bewust hier gaan wonen, met de wetenschap dat er ooit lichte industrie zou komen, niet een kinderboerderij, ga eens bij een schoolplein staan als de kinderen buitenspelen, en dat van 7:00 tot 23: uur in de zomermaanden, noway. Wie zo graag naast de kinderboerderij wil wonen kan ons huis wel kopen. Prijs in overleg

Roos schreef op 09-12-2016

@omwonende: Doe niet zo dramatisch, ik heb even zitten googlen en kinderboerderijen gaan elders tussen 9.00 en 10.00 open en tussen 17.00 en 18.00 dicht. Dit is waar Nederland aan ten onder gaat, leuke initiatieven en dan die zure buurman (het type dat je ook altijd bij de rijdende rechter ziet klagen) die angst zaait met klinkklare leugens.

Han schreef op 09-12-2016

@omwonende. Serieus, 40 jaar geleden de keuze gemaakt om daar te gaan wonen. In die 40 jaar is de kinderboerderij ook het enige wat er bij komt? Dan heb je het 40 jaar perfect gedaan om anderen te dwarsbomen om zich daar niet te vestigen. Dan gaat dit je ook lukken. Kom op schouders eronder. Uiteraard met een knipoog. Denk persoonlijk dat je behoorlijk overdrijft. Nou ja, denken. Je overdrijft. Persoonlijk heb ik liever een kinderboerderij als uitzicht dan klein industrie.

Pff. schreef op 10-12-2016

@Roos De wereld gaat ten onder aan die mensen die zeuren over een ander. Het is de omwonenden hun goed recht om het hier niet mee eens te zijn zonder voor een zeur uit gemaakt te worden. Ik neem aan dat de dieren ook geen lawaai maken buiten de openingstijden?

Pff. schreef op 10-12-2016

Ik vindt het een leuk plan, Verplicht hen om een geluidswal met begroeiing om het terrein aan te leggen tegen overlast. Het uitzicht was met kleine industrie ook verdwenen.

Pff. schreef op 10-12-2016

@Han Dit terrein mocht de afgelopen jaren niet bebouwd worden door de gemeente, het heeft alleen het bestemmingsplan lichte industrie wat deze partij blijkbaar wil wijzigen.

Tom schreef op 10-12-2016

Ja leuk, laten wij de boerderijen sluiten en alle dieren hier voor ons plezier op hokken. Dit is zo ouderwets.

Geronimo schreef op 10-12-2016

@Pff, veertig jaar terug waren er daar alleen maar weilanden, de Eversberg, bospercelen en woningen. Toen liepen er ook genoeg dieren rond.

Pff schreef op 10-12-2016

@Geronimo. Droom lekker verder, de Gamma staat niet op de Everberg. De woonwijk daar is al uit de jaren 60/70. De afgelopen 35 jaar waren het enkele paarden of koeien en een perceel mais.

Heldern schreef op 10-12-2016

Het zou verstandig zijn extra schuil gelegenheden te bouwen i.v.m. de bijna elk jaar terug kerende vogelgriep. Kipjes, eendjes, gansjes, en gigantisch lawaai makende pauwtjes moeten dan opgehokt worden.

Han schreef op 10-12-2016

@pff. Je zegt het zelf al. De wereld gaat ten onder aan die mensen die zeuren over een ander. Eat doet omwonende, inderdaad zeuren over een ander. Roos heeft groot gelijk. Gelijk angst zaaien. Nergens voor nodig. En als omwonende geen kinderboerderij wil, dan bouwen we het toch lekker vol met industrie. Maar dan wel gelijk met 24/7 bedrijvigheid.

Pff schreef op 11-12-2016

Kort lontje Han? Volgens mij geeft omwonende aan dat hij het niet eens is met het feit dat de boerderij 2x zo groot wordt. Je had ook alleen kunnen zeggen dat jij het wel een goed plan vind.

Han schreef op 11-12-2016

@pff. Nee hoor. Sommige mensen zijn standaard overal tegen. Wat er ook gebeurd of plaats vindt.

Omwonende schreef op 11-12-2016

@Han Ik ben niet overal standaard tegen, wel tegen deze kinderboerdrij. Liever lichte industrie, (kantoren waar je weinig last van hebt)Trouwens de door Bientema afgeblazen ontsluitingsweg komt in de plan ook weer naar voren!! Ja oud ambtenaren worden goed verzorgt en ondersteund. (zie vorig artikel over de kinderboerdrij op HvH, over deze weg)

Geronimo schreef op 11-12-2016

@Pff, ken je de geschiedenis wel? De Eversberg voetbalde daar of heb je daar nog nooit van gehoord?

Uw reactie

Naam:
Bericht: