Wat vliegt en fluit daar?

Datum: 20-04-2017

 

Wat vliegt en fluit daar?

 

Hoor je de vogels ook zo prachtig fluiten en roepen? Maar wie zingt daar nu zo hoog in de boom. Wat vliegt daar opeens door de lucht en maakt een miauwend geluid? 

 

Ga mee met een gids en een vogelkenner van Staatsbosbeheer vogels kijken op de Sallandse Heuvelrug. De natuur ontwaakt, lente hangt in de lucht en de vogels zingen er al flink op los. En nu er nog niet veel blad aan de bomen zit, is de kans groot dat je ze ook kunt zien. Maar wie zingt daar nu zo mooi in die boom? Zal de Koekoek er al zijn? En welke vogel maakt dat mauwende geluid vanuit de lucht? De gids van Staatsbosbeheer vertelt het je tijdens een wandeling door bos en over de heide.

 

Zondag 30 april biedt Staatsbosbeheer je de kans om met een natuurgids en vogelkenner op zoek te gaan naar alles wat vliegt, roept en fluit.

 

De start van de wandeling is om 9.00 uur bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS te Nijverdal. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Een verrekijker, stevige schoenen zijn praktisch. Pas je kleding aan de weersomstandigheden aan. Kosten € 4,50 volwassenen en € 2,50 kinderen t/m 12 jaar. Met deze wandeling kunnen er geen honden mee!

Aanmelden via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/vogels-kijken-op-de-sallandse-heuvelrug

 

Voor informatie: 

Buitencentrum Staatsbosbeheer

Grotestraat 281

7441 GS Nijverdal

Telefoon 0548-612711

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 23-04-2017

Om 0900 uur lijkt me vrij laat om naar het mooie gezang te luisteren. Wie om 0530 uur uit zijn nest komt, kan het echte mooie gezang horen. Buiten stil op straat en volop gezang van de vogels.

Uw reactie

Naam:
Bericht: