Vreemde snuiters wippen aan op Straattheaterfestival

Datum: 23-05-2017

Vreemde snuiters, aparte wezens en absurdistische typetjes duiken op in het centrum van Nijverdal op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) met prachtige, originele acts, tijdens het Straattheaterfestival. Een clown aan draadjes, een doorgedraaide ridder en een in het oranje geklede stewardess: zo maar een greep uit het aanbod van dit festival voor jong en oud. De straat vormt het decor voor hun malle fratsen, schone kunsten en ze lokken je uit de tent om lekker mee te doen. Mis het niet en beleef van 13.00 uur tot 17.00 uur de middag van je leven!

Genieten
Het wordt genieten met de tien verschillende acts, die van 13.00 tot 17.00 uur optreden in het centrum van Nijverdal. Je mag meedoen, maar daar kleeft natuurlijk altijd wel een risico aan…… Misschien dat je daarom liever op afstand wilt genieten van de absurdistische acts, verrassende typetjes en knotsgekke figuren. Tussendoor kun je ook nog even winkelen, want de Nijverdalse winkeliers hebben hun deuren deze dag speciaal voor jou geopend. De obers zijn in topvorm en zorgen in no-time voor je natje en je droogje op één van de terrasjes, terwijl de cultuur voor je neus op straat ligt. Laat je inspireren door dit theater in de open lucht!

Merkel & Vannix -  Jøttnjøl komen van ver
Twee aparte wezens op weg met gigantische manden vol verzamelde avonturen. Zij blijven verzamelen, immers: alles is van waarde. Straattheater met een poëtische inslag. Bijzonder en vertederend. Zij snuffelen aan het leven, aan uw leven en verwonderen zich over wat u achterlaat en wat u met u meedraagt.


Minusmal - Simply Clara
Clara is een kleine clown aan 22 draadjes. Ze houdt van haar rode schoenen en van haar gele bank. Maar er is meer. Er wordt ook van haar verwacht dat ze gaat koorddansen. Maar Clara wil niets liever dan rolschaatsen. Glijden over de vloer en de wereld vergeten.


TukkersConnexion - Vliegensvlug
Druk, druk, druk…..Deze stewardess is zeker niet te vergelijken met andere levende standbeelden (of cabinepersoneel). Deze oranjes verschijning heeft een merkwaardige kijk op serviceverlening. Hyperactief maar kordaat volgt ze haar eigen gebruiksaanwijzing. Zij ziet in elke uitdaging een kans, als zij niet al druk doende is met totaal andere belangrijke zaken.

Ben Zuddhist  - Le Funambule Striptease
Een straattheatershow vol balanceerstunts, hilarische comedy en improvisatie. Het publiek helpt Ben Zuddhist op weg naar een vurige finale, waarin hij zal bewijzen dat hij een echte superheld is.

 

 

Frank Schooleman – De Malle Man van la Mancha
Waarschijnlijk kent u deze man beter als Don Quichot. Vergezeld door zijn dienaar Sancho Panza gaat hij de strijd aan tegen het onrecht. Maar deze Malle Man van La Mancha kan geen onderscheid maken tussen fictie en werkelijkheid. Dit leidt tot dwaze acties van een doorgedraaide ridder. Ga maar aan de kant voor deze gek! Een prachtige visuele en lachwekkende act voor jong en oud!

 

Hendrik & Co - Vacance ‘13​‘
… er is een saaie, wat dromerige man, een gevaarlijke caravan en een stoute geluidsinstallatie. Deze drie raken verwikkeld in een bizarre maar geestige strijd terwijl de man droomt over een spannendere vakantie…’. Deze clownsthriller krijgt vorm door middel van clownerie, muziek, mime en objectentheater.‘… er is een saaie, wat dromerige man, een gevaarlijke caravan en een stoute geluidsinstallatie. Deze drie raken verwikkeld in een bizarre maar geestige strijd terwijl de man droomt over een spannendere vakantie…’. Deze clownsthriller krijgt vorm door middel van clownerie, muziek, mime en objectentheater.


Martin Forget – Men Alien
Martin Forget maakt familievoorstellingen, theatervoorstellingen, mime-animaties en straattheatervoorstellingen die interactief zijn en worden gekenmerkt door krachtige visuele humor. Hij is gek, absurd, maar altijd intelligent. Vandaag speelt hij zijn nieuwe animatie: Men-Alien.

 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: